„RKL šeštame čempionate dalyvaus 40 komandų, suskirstytų į keturias grupes pagal Lietuvos regionų teritorinį principą – Aukštaitijos, Vidurio, Suvalkijos ir Žemaitijos. Lyga padidėjo, išsiplėtė jos geografija, išaugo meistriškumas. Krepšininkai, išaugę mūsų lygoje, dabar gerai žaidžia aukštesniuose divizionuose.

Dešimt komandų, kurių 8 yra naujokės, papildė lygą, o 5 ekipos pasitraukė iš mūsų turnyro. Po dviejų etapų, kurių kiekviename bus žaidžiama dviem ratais, paaiškės atkrintamųjų varžybų dalyviai. 16 komandų vėliau kovos dėl Didžiosios taurės ir medalių, o kitos grumsis dėl Mažosios taurės“, – sakė RKL prezidentas Arvydas Kregždė.

Tarp naujų RKL klubų – du atstovai iš Kauno, po vieną iš Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Rietavo, Gargždų, Kelmės ir Širvintų, o lygą paliko Skuodo, Rokiškio, Visagino, Varėnos ir Vilniaus SM „Magnus“ komandos.

„Gaila, kad nebus Rokiškio ekipos, visaginiečių, o Varėnoje krepšinį užgožė rankinis. Tauragės ekipa suspendavo savo narystę NKL ir žais pas mus, vilniečių „Magnus“ – suspendavo savo veiklą RKL ir žais už Anykščius NKL varžybose. Mūsų lygą papildė 7 krepšininkai iš LKL ir net 29 iš NKL. Garsus ir tituluotas krepšininkas Kęstutis Šeštokas atstovaus Molėtų „Ežerūno-Kario“ klubui. Du egzotiškus legionierius turės Plungės ir Biržų komandos. RKL čempionai balandžio mėnesį žais pereinamas rungtynes su NKL lygos paskutine komanda“, – teigė RKL vykdantysis direktorius Aleksas Makulavičius.

RKL lygos vadovai negalėjo tiksliai išvardinti būsimo čempionato favoritus.

„Negaliu pasakyti, kas bus favoritai. Molėtai, Plungė, Gargždai, Kauno „Radijas Tau“ ir Raseiniai subūrė stiprias komandas. Iš 40 lygos klubų – 11 yra jaunimo iki 22-ejų metų amžiaus komandos. Tai – Jonavos, Prienų, Utenos, Marijampolės, Kauno „Žalgirio–Arvydo Sabonio mokyklos“, Vilniaus Šarūno Marčiulionio akademijos, Šiaulių, Kėdainių ir Panevėžio komandos. RKL lyga – jaunystės ir patirties sintezė“, – kalbėjo A. Makulavičius.

Šiuos žodžius patvirtina praėjusio sezono RKL žaidėjų amžiaus statistikos suvestinė. Pasirodo, lygoje žaidė 497 krepšininkai, kurių amžius buvo iki 25-erių metų, 112 – 25-30 metų amžiaus, 54 – 30-40 metų ir 41 žaidėjas, kuriems buvo virš 40 metų.

„Lyga stengsis tobulėti. Mums nemenkas iššūkis, kaip suvaldyti ir administruoti 40 komandų. Čempionatas vyks tik pagal naujas FIBA taisykles, linijos salėse turi būti perbraižytos, o tai – proga arenoms atsinaujinti. RKL dvikovos yra krepšinio šventė rajonuose. Šakiuose, Birštone, Plungėje, Molėtuose salės lūžta nuo žiūrovų. Raseiniuose krepšinio aistruoliai prieš kiekvieną namų mačą net rengia eitynes per miestą su klubo vėliavomis“, – pasakojo RKL viceprezidentas Remigijus Daugėla.

Kaip ir kiekvienoje kitoje Lietuvos krepšinio struktūroje, taip ir Regionų lygoje netrūksta problemų.

„Dėkojame Lietuvos krepšinio federacijai, kuri mums skyrė lėšų. Be problemų jokia lyga negali gyvuoti. Mums reikia geresnių salių, jų infrastruktūros, reikia tinkamai valdyti žiūrovų elgesį ir užtikrinti apsaugą, pagerinti teisėjų darbą ir jų priėmimo sąlygas. O labiausiai mums trūksta turtingų rėmėjų. Tačiau mes visų šių rūpesčių nesureikšminame ir optimistiškai pasitinkame naują sezoną“, - sakė RKL direktorius.

2010-2011 m. RKL komandos

Suvalkijos regionas


Šakių „Zanavykas“
Marijampolės „Mantinga“
Marijampolės „Kadis“
Kauno „Žalgiris-Sabonio m-kla“
Kauno „KM Tornadas“
Kauno „Radijas Tau“
Tauragės „Vitlaima“
Prienų „Rūdupis KKSC“
Jonavos „SK-Triobet 2“
Birštono „JAZZ-Diremta“
Jurbarko „Nemunas“

Žemaitijos regionas


Klaipėdos „Tekoda“
Plungės „SM Žemaitukai“
Gargždų „Gargždai“
Neringos „Kuršiai“
Telšių „Tichė“
Rietavo „Liūtas“
Klaipėdos LCC TU
Kretingos „Kretinga“
Plungės „Plungė-SM“
Pagėgių „Pagėgiai“
Akmenės „SC-KK Akmenė“

Aukštaitijos regionas


Šiaulių „Saulė-Aukštabalis“
Panevėžio „Oranžinis kamuolys“
Raseinių „Raseiniai“
Biržų „Rinkuškių alus“
Šiaulių „Grafų baldai-Kristalas“
Panevėžio „Bangenė-Aivera“
Kėdainių SM
Kelmės „Grankuras“
Šiaulių „Saulė 92-94“

Vidurio regionas


Utenos „Juventus KKSC“
Kupiškio „SC Dailista“
Lietuvos kurčiųjų rinktinė
Vilniaus krepšinio mokykla
Ignalinos „Ignalina“
Širvintų „LSGG-Alekniškis“
Š.M.K.A.-Lietuvos draudimas
Molėtų „Ežerūnas-Karys“
Elektrėnų „Centauras“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją