Rugsėjo 29 d. prasideda BBL čempionatas, kuriame dalyvaus 24 komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos ir Kazachstano. Varžybos vyks Elito ir Iššūkio taurės lygose. Elito grupėje rungtyniaus 14 klubų.

Tai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Šiaulių „Šiauliai“, Ventspilio „Ventspils“ (Latvija), Tartu „Rock“ (Estija), Rygos VEF (Latvija), Talino „Kalev“/Cramo (Estija), Valmieros „Valmiera“ (Latvija), Liepojos „Liepajas Lauvas“ (Latvija), Kėdainių „Nevėžis“, Norčiopingo „Dolphins“ (Švedija), Prienų „Rūdupis“, Vilniaus „Perlas“ ir Talino TTU (Estija).

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ į turnyrą įsitrauks nuo atkrintamųjų varžybų, kartu su 6 geriausiomis pirmo etapo komandomis. Šių porų nugalėtojai pateks į finalo ketverto varžybas (2011 metų balandžio 8-9 d.), kur paaiškės BBL čempionas.

"Piniginį 15 tūkst. eurų prizų fondą dalinsis reguliariojo sezono nugalėtojas bei prizininkai. Pirmoji vieta - 8000 eurų, antroji - 4000, o trečioji - 3000 eurų. Finalo ketverte bus kovojama dėl taurių bei medalių", - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino BBL direktorius R. Brazauskas.

BBL Iššūkio taurės turnyre dalyvaus 10 klubų, suskirstytų į dvi grupes.

A grupė: Klaipėdos „Neptūnas“, Alytaus „Alytus“, Palangos „Naglis“, Jelgavos „Zemgale“ (Latvija) ir Atyrau „Barsy“ (Kazachstanas).

B grupė: Utenos „Juventus“, Panevėžio „Techasas“, Vilniaus „Sakalai“, Kauno KK „Kaunas“ ir Rakverės „Tarvas“ (Estija).

Abiejose grupėse klubai iš pradžių rungtyniaus po du kartus (namuose ir išvykoje), tris pirmąsias vietas užėmusios ekipos žais su kitos grupės trim pajėgiausiomis komandomis. Keturi stipriausi klubai pateks į pusfinalius, kur vėliau išsiaiškins nugalėtoją ir antroje vietoje likusią ekipą.

Pastarosios dvi drauge su Elito grupės dviem blogiausiais klubais kovos dėl dviejų kelialapių į kito sezono aukščiausią divizioną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją