Dvi pastarąsias ULEB Eurolygos rungtynes 39 metų A.Sabonis praleido namie ir stebėjo "Žalgirio" žaidimą per televizorių. Jis net negalėjo nuvykti į sporto halę, ar su komanda skristi į išvyką, kadangi gydytojai bijojo, jog legendinis Lietuvos krepšininkas nesusirgtų dar labiau.

Be Sabo, kurį buvo "užpuolęs" bronchitas, "Žalgiris" Eurolygoje patyrė abu pralaimėjimus itin svarbiose rungtynėse prieš Bolonijos "Skipper" ir Sienos "Montepaschi", todėl smuktelėjo net į 6-ąją poziciją. LKL pirmenybėse 220 cm ūgio žaidėjo pagalbos "Žalgiriui" neprireikė - kauniečiai įveikė Klaipėdos "Neptūną" 113:82 ir "sutrypė" "TOPO centrą-Atletą" 146:64.

Šįkart A.Sabonis, kuris yra naudingiausias Eurolygos krepšininkas, pirmąkart po ilgos pertraukos vėl treniravosi su komanda, tačiau tai jis darė nepilnu krūviu. Ar galės žaisti prieš Malagos "Unicaja" ateinantį ketvirtadienį, paaiškės artimiausiomis dienomis.

Tuo tarpu Kauno klubo gynėjui Miroslavui Beričiui dar teks praleisti rungtynes. Achilo sausgyslės uždegimo kamuojamas Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkas visą šią savaitę gydysis, o klausimas, ar jis žais po savaitės Tel Avive prieš vietos "Maccabi", lieka neišspręstas.

M.Beričius, kaip ir A.Sabonis, Eurolygoje nežaidė dviejų pastarųjų susitikimų. Tačiau Miroslavo statistika nėra tokia įspūdinga kaip Arvydo. Aikštėje per Eurolygos rungtynes vidutiniškai praleisdavęs po 26 minutes serbas pelnydavo po 11 taškų ir atlikdavo 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją