Ir pačiam D. Maskoliūnui praėjęs sezonas baigėsi visai ne taip, kaip tikėjosi jis, „Žalgirio“ komanda, jos gerbėjai ir net varžovai.

„Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas po LKL finalo trečiųjų rungtynių atleido D. Maskoliūną iš trenerio pareigų, o tokį savo sprendimą paaiškino taip: „Man tapo akivaizdu, kad D. Maskoliūnas negali arba nesugeba vesti komandos. Jam tai buvo sakyta ne kartą“. O klubo administracija išplatino pareiškimą, kuriame buvo rašoma, jog treneris nevykdė priimtų įsipareigojimų ir tuo diskreditavo klubo vardą.

Finalo įkarštyje be trenerio likęs „Žalgiris“ pralaimėjo lemiamą seriją Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Neseniai „Žalgiris“ paskolino „Kaunui“ du žaidėjus - Šarūną Vasiliauską ir Adomą Drungilą. Su naująja komanda treniruojasi ir Vytenis Jasikevičius, praėjusį sezoną praleidęs dėl sunkios traumos. „Kauno“ aprangą taip pat gali apsivilkti Tautvydas Barštys, Giedrius Kurtinaitis.

– Kada tapote „Kauno“ treneriu?, - paklausėme 39 metų D. Maskoliūno.

– Su komanda dirbu jau dvi savaites. O dėl mano atėjimo buvome sutarę jau seniau, rinkomės žaidėjus. Dauguma žaidėjų – buvę A. Sabonio mokyklos auklėtiniai. Bet yra krepšininkų ne tik iš šios mokyklos.

– Ar ekipai jau iškelti konkretūs tikslai?

– Kokie gali būti tikslai komandai, kuri bus turbūt jauniausia LKL čempionate? Svarbiausia – žaisti, daryti viską, kad jaunimas tobulėtų, kad šis klubas jiems būtų tramplinas į dar didesnes aukštumas.

– Ar labai skiriasi treniruotės su jaunimu po darbo „Žalgiryje“ su patyrusiais profesionalais?

– Ir „Žalgiris“, ir „Kaunas“ yra vyrų profesionalų krepšinio komanda. Ir čia beveik nėra žaidėjų, kuriuos dar būtų galima pavadinti vaikais.

Paprasčiausiai yra meistriškumo lygio skirtumas. Mūsų tikslas ir yra padaryti tuos vaikinus tinkamus žaisti „Žalgiryje“. O noro jiems tikrai netrūksta. Ir jei toks užsidegimas išliks, mes galime smarkiai patobulėti per sezoną.

– Koks „Kauno“ komandoje yra Ramūno Butauto vaidmuo?

– Vien tokio trenerio buvimas salėje per treniruotes dar labiau nuteikia jaunus vaikinus. Mes su R. Samulėnu išklausome R. Butauto pastabų, pasiūlymų. Jo patirtis – milžiniška. Kiekvieno trenerio svajonė turėti tokį patarėją.

– Ar turėjote ir kitų pasiūlymų po išėjimo iš „Žalgirio“?

Nebūsiu iš tų, kurie sako, kad turi 15 pasiūlymų, tik niekaip neišsirenka. Turiu darbą ir jį dirbu. O tai, kas buvo, niekam neįdomu.

– „Žalgiris“ paskolino „Kaunui“ porą žaidėjų. Ar tai reiškia, kad būsite dukterinė „Žalgirio“ komanda?

– Mes esame Kauno „Kauno“ klubas. Jis susijęs su A. Sabonio mokykla. Bandome padaryti vientisą mechanizmą. Kad žaidėjas iškart po mokyklos turėtų kur tobulėti, nes tik didžiausi talentai dar būdami 17-os jau būna pasiruošę žaisti aikščiausio lygio komandose. Mes norime padėti krepšininkams pasirengti žaidimui aukščiausiame lygyje. O dauguma jų yra kauniečiai, todėl neabejotinai nori patekti į „Žalgirį“.

– Kokie dabar Jūsų santykiai su „Žalgirio“ klubu?

– Mano santykiai su „Žalgiriu“ buvo, yra ir bus artimi. Šioje komandoje aš žaidžiau, turėjau garbės ją treniruoti.

Su visais puikiai sutariu. Na, gal ne su visais. Bet aš asmeniškai su niekuo nesipykstu.