Pirmąsias komandų tarpusavio rungtynes Kaune 2003-iųjų lapkritį "Žalgiris" laimėjo 87:77, tačiau tuomet visi pagrindiniai kauniečių krepšininkai buvo sveiki, o "Skipper" negalėjo padėti Italijos rinktinės įžaidėjas Gianluca Basile (Džanluka Bazilė).

Šiandien "Žalgiriui" teks verstis be naudingiausio Eurolygos žaidėjo Arvydo Sabonio ir serbo Miroslavo Beričiaus. Abu jie prieš savaitę nerungtyniavo ir su kita Italijos ekipa - Sienos "Montepaschi". Vienintelė gera žinia Kauno ekipos gerbėjams pasveiko vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius. "Centras" dar nėra geriausios fizinės formos, bet šiandien žaisti jau galės.

Daugiau priežasčių džiaugtis turi "Skipper" vadovai. Pasveikęs Basile per praeitas Italijos čempionato rungtynes "nužudė" Milano "Breil" krepšininkus. Įžaidėjo sąskaitoje 27 taškai. Be to, gynėją Robertą Fultzą, dažniausiai laiką leidusį ant atsarginių žaidėjų suolo, pakeitė amerikietis A.J.Guytonas. Šis krepšininkas sezoną pradėjo Jeruzalės "Hapoel" (Izraelis) klube, tačiau prieš savaitę sukirto rankomis su "Skipper".

Rungtynės yra labai svarbios abiem ekipoms. 5 mačus laimėjęs "Skipper" dalijasi 3-5 vietas su "Montepaschi" ir Atėnų "Panathinaikos", o viena pergale mažiau turintis "Žalgiris" žengia šeštas. Kauniečių pergalė galėtų viską apversti aukštyn kojomis.

"Šios rungtynės abiem komandoms yra lyg dėlionė, - prieš išvyką į Boloniją sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Sireika. - Visi mūsų varžovai būna priversti spręsti Sabonio problemą, tačiau šį kartą jo nebus ir mūsų veiksmai bus mažiau nuspėjami. "Skipper" pastaruoju metu žaidžia labai gerai, be to, jų gynėjų grandis yra viena geriausių Eurolygoje. Be Sabonio nebus lengva kovoti ir su italų aukštaūgiais".

Vis dėlto treneris nusiteikęs kovoti dėl pergalės. Jam pritaria ir gynėjas Giedrius Gustas: "Be Sabonio mums bus sunkiau gintis, tačiau be jo mes žaidžiame kitaip, čia yra ir tam tikrų pliusų. "Skipper" yra gera komanda, tačiau mes nenusiteikę Italijoje pralaimėti".