Didžiausių diskusijų susilaukė nuostatų punktas dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir NKL komandų peržaidimo serijos. Išanalizavus gautą peržaidimo reglamentą, išklausius federacijos atstovų bei lygos klubų pozicijas, priimtas nutarimas visų NKL asociacijos narių vardu kreiptis į LKL prašant šiais metais nevykdyti peržaidimo serijos ir priimti Palangos „Naglio Adakrio“ klubą į aukščiausią šalies lygą.

Ketvirtadienį vyks LKF atstovų, NKL ir LKL lygų vadovų susitikimas, kuriame bus galutinai svarstomas peržaidimo klausimas. Ketvirtadienį posėdžio metu, bus keliamas ir kitas labai svarbus lygoms klausimas, kuris padėtų išvengti daug nesusipratimų – tai yra krepšinio piramidės formavimas.

Konferencijos metu buvo priimti nutarimai, kad NKL sutinka kitais metais priimti 3 komandas iš LKL bei riboti NKL esančių komandų skaičių iki 18.

Darbotvarkėje buvo įtrauktas vadovo veiklos ataskaitos bei finansinės atskaitomybės tvirtinimas, naujų vykdomo komiteto narių tvirtinimas, prašymų veiklos sustabdymui svarstymas.

Susispendavus Tauragės „Bremena-Karšuva“ klubui, šiai dienai buvo patvirtinta 15 komandų dalyvausiančių ateinančiame NKL čempionate: Kauno „Žalgiris-A.Sabonio mokykla“, Vilniaus VKM „Perlas“, Kauno „LKKA Atletas“, Šilutės „Šilutė“, Mažeikių „Mažeikiai“, Kauno „Erelita–KTU“, Pakruojo „Meresta“, Anykščių „Puntukas“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Joniškio „Delikatesas“, Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė“, Vilniaus „KK Akademija“, Jonavos „Triobet-Malsta“, Radviliškio „KK Radviliškis“, Šiaulių „ABRO Universitetas“ bei šešioliktas Palangos klubas, kuris laukia galutinio sprendimo dėl LKL bei NKL komandų peržaidimo.

Taip pat palikta galimybė klubams pateikti prašymus dėl veiklos sustabdymo iki šių metų rugsėjo 10 dienos, o galutinė paraiškų pateikimo diena yra rugsėjo 20-oji, teigiama NKL pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją