Po Lietuvos krepšininkų trečiadienio treniruotės Kaune, komandos vyriausias treneris Kęstutis Kemzūra apibrėžė rinktinei keliamus tikslus per išvyką į Ispaniją.

„Tikslų bus įvairių. Visų pirma stengsimės pagerinti žaidimą, todėl, kad po rungtynių su Čekija yra apie ką pagalvoti. Labai daug klydome ir prastai gynėmės. Gal būt tai lėmė, kad mes neturėjome (vaizdo) medžiagos, nes sulūžo atsiųstas diskas. Manau, kad Slovėnijos ir Ispanijos komandos yra aukštesnio lygio ir mums bus toks geras iššūkis ir patikrinimas. Aišku, žaisime tam, kad laimėtume“, – trečiadienį po treniruotės Kaune sakė K. Kemzūra.

Po medikų apžiūros paaiškėjo, kad rinktinės kandidato Arvydo Eitutavičiaus trauma nėra rimta ir jis su komanda keliauja į Ispaniją.

„Mažas stebuklas, jis (A. Eitutavičius – DELFI) šiandien treniravosi. Bandysime jį ir vakare, ir bandysime vežtis į Ispaniją. Vyksta 15-a žaidėjų, o ten (sudėtimi) jau manipuliuosime. Greičiausiai daugiausiai dėmesio skirsime gynėjų linijai, bet niekam negali būti to atsipalaidavimo, nes mes nieko dar kol kas nenuveikėme. Gal tik įtampa kažkiek atslūgo. Mes, kaip komanda, turime tobulėti. Tai – procesas. Negalime sakyti: „oj, kokie mes geri, nes aplošėme Suomiją ir Čekiją po pratęsimo. Jei tokia mintis kažkam atsirado, stengsimės ją išmušti iš galvų“, – žadėjo lietuvių strategas.

Paklaustas, ar Ispanijoje atskleis visas taktines kortas varžovams, K. Kemzūra teigė, jog didžiausias menas yra sugebėti suklaidinti žvalgus.

„Taktinė gudrybė yra tada, kai varžovai tave išnagrinėjo, žino, ką tu darai, o tu vis tiek paimi ir įmeti“.

Rinktinės trenerių štabas ligšiolinį pasirengimą pasaulio čempionatui vertina teigiamai.

„Pavyko laikytis savo planų, manau, kad pasiruošimas vyko be didelių problemų ir gana sklandžiai. Turėjome dvejas skirtingas rungtynes. Vienos buvo gal lengvesnės, kitos – žymiai lengvesnės. Ir labai gerai. Kuo įvairesnis varžovas, tuo įvairesnės rungtynės. Jei vienu žodžiu įvertinti – tai „gerai“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Trečiadienio treniruotėje Lietuvos rinktinės krepšininkai dirbo grupėmis – treniruoklių salėje ir su kamuoliu.

„Mūsų tradicinės rytinės treniruotės, ypač po laisvos dienos, kai dar nenorime nutraukti fizinio pasirengimo pratybų. Yra truputį kitoks darbas, greičio, judrumo ir vikrumo ugdymas. Tam, kad neprarastų tonuso, (vyrai) dar dirba su svoriais. Kadangi visi netelpame ir yra sudėtinga, mes (komandą) skaldome (į grupes) ir paraleliai sprendžiame taktikos ir technikos klausimus bei uždavinius“, – paaiškino K. Kemzūra.

L. Kleiza: turime dar labai daug darbo nuveikti

Su Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Toronto „Raptors“ klubu sutartį pasirašęs vienas Lietuvos rinktinės lyderių Linas Kleiza mano, kad nacionalinės ekipos narių dar laukia daug darbo.

„Kaip aš jau sakiau, yra daug jaunų ir gerų žaidėjų. Rinktinė labai lygi ir priklausys nuo rungtynių, kaip ir kam sekasi. Kaip sakoma, kokie rezultatai – pamatysime po galutinio švilpuko. Čia nenoriu sėdėti ir kalbėti, ar mes geri, ar blogi. Mes turime dar labai daug darbo nuveikti. Žiūrėsime, kas mums išeis“.

Pasak L. Kleizos, 2010-ųjų pavyzdžio rinktinė smarkiai skiriasi nuo 2009-ųjų Europos pirmenybėse Lenkijoje dalyvavusios komandos.

„Daug kitų veidų, treneriai kiti, daug skirtumų ir tai jaučiasi. Praėjusiais metais mums paprasčiausiai nesiklijavo žaidimas (Europos) čempionate. Prieš pat čempionatą atrodė viskas gerai, o kai nuvažiavome... Ką darysi, pasimokėme iš tų metų, iš klaidų. Nežinau...R inktinė labai skiriasi. Pažiūrėkite, kiek žmonių nėra. Trenerių kolektyvas kitas“, – lygino krepšininkas.

Mačai su suomiais ir čekais L. Kleizai paliko gerą įspūdį.

„Paliko gerą įspūdį. Pirmas rungtynes vyrai gerai žaidė, mes bandome pasiruošti tam tikrus dalykus. Ir gerai. Mūsų varžovai stiprėja, dabar važiuosime ir žaisime su stipriais priešininkais“, – samprotavo rinktinės puolėjas.

L. Kleiza jau gali žaisti, bet, ar jis pasirodys aikštėje per išvyką į Ispaniją, spręs rinktinės treneris.

„Čia jau klauskite trenerių, aš į tuos klausimus nežinau atsakymų. Jei sakys, kad žaisiu, tai aišku žaisiu. Aš niekad nesiilsėjau, o treniravausi. Paprasčiausiai tai buvo trenerių sprendimas. Galiu (žaisti) ir anas rungtynes galėjau žaisti, bet treneris man dar davė laiko padirbėti individualiai su fizinio rengimo treneriu“.

L. Kleiza gyrė Donatą Motiejūną, kuris pirmasis iš kandidatų turėjo palikti rinktinės stovyklą.

„Kokia mano nuomonė? Aš tų sprendimų nepriimu. Donatas tikrai geras žaidėjas, jaunas, Lietuvos ateitis. Jis man paliko gerą įspūdį. Su savo galimybėmis... Jis turi fizines jėgas ir žaidimo supratimą. Jei dirbs, jo galimybės – labai didelės, visa ateitis prieš akis“, – gerų žodžių jaunajam kolegai negailėjo L. Kleiza.

Pasiteiravus, ar sprendimas grįžti į NBA buvo kruopščiai apgalvotas, krepšininkas savo žingsnio nesigailėjo.

„Aišku apgalvojau, jei grįžau atgal. Kodėl aš turiu gailėtis? Man nieko nereikia, kad rožėmis klota būtų... Spygliai? Skausmas dar geriau. Visi geri dalykai ateina per skausmą“, – apibendrino L. Kleiza.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją