Sunki kelionė per pusę Europos

„Mūsų laukia sudėtinga visos dienos kelionė. Na, bet galvoju tas neturės įtakos mūsų žaidimui. Tikiuosi... Jei merginos žais savo krepšinį, jei jos demonstruos tą formą, kurią yra pasiekusios, mes turėtume parsivežti pergalę“, – kelionės sunkumų nesureikšmino Lietuvos rinktinės vyriausiais treneris Algirdas Paulauskas.

„Tikimės, kad Kroatijoje bus sunku, juo labiau, kad nuskridusios neturėsime vakarinės treniruotės. Kelionė iš tikrųjų labai sunki – trys skrydžiai. Vietoje būsime tik vėlai vakare. Žiūrėsime vaizdo medžiagą ir stengsimės susikaupti“, – sakė Lietuvos rinktinės vidurio puolėja Gintarė Petronytė.

„Tikimės ištverti šią sunkią kelionę kaip galima geriau ir pasiruošti rungtynėms. Šiandien visą dieną mes keliaujame“, – ekipos draugei pritarė rinktinės pagrindinė įžaidėja Rima Valentienė.

Pergalė prieš Olandiją – tik pradžia

Lietuvos ir Kroatijos rinktinės iškovojusios po vieną pergalę tapo grupės lyderėmis. Lietuvės pirmadienį Kaune sutriuškino olandes 98:52.

„Čia yra dar tik pradžia, vienas vieversys – dar ne pavasaris. Mes važiuojame nusiteikę, pavyko gauti (vaizdo) medžiagą apie varžoves. Tai yra rimtas varžovas, kaip ir rimta varžovė bus Belgija, kad ir žaisime su ja namie. Tad reikia ruošis žaisti labai rimtai“, – teigė A. Paulauskas.

„Džiaugiamės pirma pergale. Olandės gali būti grupės autsaiderės, o mums tik reikia gerinti savo žaidimą, – mano R. Valentienė. – Nuotaikos iš tikrųjų yra geros. Pirmos rungtynės buvo tik žvalgyba“.

„Iš tikrųjų, tai dar buvo tik pirmos rungtynės, žaidė visos 12 krepšininkių. Tikrai nebuvo taip, kad viena kuri žaistų labai daug. Nuovargis nelabai jaučiasi ir negali jaustis, nes dar įvyko tik vienerios rungtynės. Jaučiamės „šviežios“, stengsimės susiimti ir rodyti geriausius rezultatus.

Dabar žinome savo klaidas, po rungtynių su olandėmis jas aptarėme. Žinome, kad reikia jas taisyti ir kiekvienose rungtynėse stengtis jų nekartoti bei mokytis iš savo klaidų. Kaune mums buvo problema su atkovotais kamuoliais“, – prisiminė G. Petronytė.

Visos Lietuvos krepšininkės, išskyrus Ireną Vizbarienę, yra sveikos ir pasirengusios kovai su kroatėmis.

„Visos yra sveikos, tai – svarbiausia. Nuotaika – labai gera, gera atmosfera komandoje, kas yra svarbu. Neturime traumų, išskyrus tai, kad, gaila, jog dar negalime naudotis I. Vizbarienės paslaugomis“, – informavo lietuvių treneris.

Kroatės mėgsta greitą, „jugišką“ krepšinį

Kroatijos moterų rinktinė pavojinga savo greičiu ir yra tipiška buvusios Jugoslavijos krepšinio mokyklos atstovė.

„Šiuo metu tai yra labai geras jaunimo ir patyrusių žaidėjų mišinys. Jos žaidžia vadinamą „jugoslavišką“ krepšinį. Yra geros įžaidėjos, patyrusios ir greitos. Kroačių visas žaidimas labai greitas, jos atlieka daug derinių „dvi prieš dvi“. Individualus jų meistriškumas nekelia kažkokių klausimų. Tikrai reikės rimtai kautis“, – kalbėjo A. Paulauskas.

„Įsivaizduojame, kad tikrai turėtų būti nelengva, nes kroatės gal kiek netikėtai mums nugalėjo itales išvykoje. Manau, mes tikrai nesame prastesnės, galime išvykoje žaisti taip pat gerai, kaip ir namuose. Kroatės žaidžia gal kiek panašiai, kaip mes, lietuvės. Konkrečiai apie šią komandą vėliau pasižiūrėsime vaizdo medžiagoje. Ne, savo tiesioginių oponenčių – kroačių vidurio puolėjų – žaidimo dar neanalizavau“, – pabrėžė G. Petronytė.

Trenerio A. Paulausko nenustebino kroačių pergalė išvykoje rezultatu 76:69 prieš itales pirmame grupės varžybų ture.

„Manęs nenustebino. Teko žiūrėti, kaip italės žaidžia. Italių komanda truputėlį yra atjaunėjusi, sudėtis yra pasikeitusi. Kroatės su italėmis sužaidė geras rungtynes. Italėms šiuo metu dar kažko trūksta“.

„Dar neteko (matyti kroačių žaidimo), tačiau treneriai turi nusifilmavę vienerias rungtynes (su Italija – DELFI), tai pažiūrėsime ir įvertinsime. Iš tikrųjų (jos) bus kovingos, tai pat norės laimėti, kaip ir mes. Manu, kad (atrankoje) nebus nei vienerių lengvų rungtynių, todėl reikia atkoduoti visas jėgas. Žinome, kad kroatės yra gerokai stipresnės priešininkės nei olandės ir atsakingai ruošiamės. Aš į Kroatiją skrendu pirmą kartą, bet manau, kad ten bus nelengva“, – prognozavo R. Valentienė.

Atrankos turnyras labai intensyvus – rungtynės seka rungtynes. Ar užteks Lietuvos krepšininkėms jėgų įveikti tokį maratoną?

„Dabar, aš manau, mes pailsėjome ir viskas yra gerai. Tačiau, kai daugiau bus tų rungtynių, prisidės kelionės, tada jau pasijaus nuovargis. Ypač jausis nuovargis po kelionių lėktuvais ar autobusais. Nebus net kada treniruotis, o teks tik žaisti“, - svarstė R. Valentienė.

Atrankoje su visomis varžovėmis bus kovojama du kartus – išvykoje ir namie. Pergalė savo aikštėje didesniu skirtumu už nesėkmę svečiuose, nukenksmintų tą pralaimėjimą turnyro lentelėje. Tačiau Lietuvos rinktinės trenerį Kroatijoje be išlygų tenkintų tik pergalė.

„Pergalė. Daugiau nieko“, – tikslą apibrėžė A. Paulauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją