„Jei Kauno arena bus baigta iki kitų metų vasario pabaigos, finalas vyks Kaune, – informavo N. Zanolinas. – Antras čempionato etapas vyks Vilniuje, kur žais 12 komandų. „Siemens arena“ nuostabi, bet joje telpa tik 11 tūkst. žiūrovų. Kauno arenoje tilps 15 tūkst. aistruolių ir tai atitinka mūsų reikalavimus. Mes nenorime supriešinti Vilniaus ir Kauno, tik laikomės savo taisyklių“.

Specialioje spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, „Eurobasket 2011“ vyriausybinės grupės vadovas Raimundas Alekna, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas, „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto pirmininkas Mindaugas Špokas ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

N. Zanolinas mūsų šalyje lankėsi Klaipėdoje, Kaune, Birštone, Prienuose, Alytuje ir Vilniuje. „FIBA Europe" generalinis sekretorius apžiūrėjo 2011-ų metų Europos vyrų krepšinio čempionatui statomas Klaipėdos, Kauno ir Alytaus arenas, Birštono viešbutį „Karališka rezidencija“, kuriame planuojama apgyvendinti Alytuje rungtyniausiančių rinktinių delegacijas.

N. Zanolinas sustojo Prienuose ir apžiūrėjo šiame mieste statomą naują areną. Joje būtų patogu treniruotis Birštone gyvensiančioms komandoms.

„Lietuva tokia maža valstybė, o rengs tokio didelio masto turnyrą, – teigė N. Zanolinas. – Matome viskas vyksta pagal grafiką. Klaipėdoje patvirtinti viešbučiai, o areną pažadėta baigti kitų metų vasario pabaigoje. Panevėžyje arena – nuostabi, o viešbučio rekonstrukcija prasidės po dviejų mėnesių ir bus baigta iki 2011 m. gegužės. Šiauliuose – puiki arena, o viešbutyje bus statomas priestatas. Viskas bus baigta iki gegužės pabaigos ir Šiauliai patenkins visus mūsų reikalavimus. Alytuje arena bus baigta spalio mėnesį, tačiau yra problemų su viešbučiais. Manome, kad mes rasime sprendimą“.

Vienas „FIBA Europe“ vadovų vakarieniavo su Vilniaus savivaldybės atstovais. Nuo liepos 30-ą dienos „FIBA Europe“ generalinis sekretorius sostinėje stebėjo Europos jaunių čempionato kovas.

Šeštadienį, liepos 31-ą dieną, į Lietuvą atskrido prieš keletą mėnesių „FIBA Europe“ prezidentu išrinktas islandas O. Rafnssonas. Iš pradžių jis su N. Zanolinu vyko į Šiaulius. Šiame mieste buvo įvertintas viešbutis „Medžiotojų užeiga“ ir taip pats susitikta su savivaldybės vadovais. O. Rafnssonas ir N. Zanolinas Šiauliuose matė Lietuvos vyrų krepšinio pergalę prieš Suomijos nacionalinę komandą kontrolinėse draugiškose rungtynėse.

Sekmadienį, rugpjūčio 1-ą dieną, „FIBA Europe“ vadovai Vilniuje susitiko su Lietuvos Vyriausybės atstovais, „EuroBasket 2011" organizacinio komiteto nariais ir stebės Europos jaunių čempionato finalą.

„Džiaugiuosi būdamas vėl Lietuvoje po 12-os metų pertraukos. Pažanga – milžiniška. Lietuva maža šalis, bet tikra krepšinio kalvė, ypač jaunimo. Jaunių pirmenybių finalas Lietuva–Rusija pagerins visus lankomumo rekordus.

Lietuva – pati mažiausia valstybė, kurioje vyks 2011 m. Europos čempionatas. Mes jaučiame lietuvių motyvaciją ir pozityvumą“, – sakė „FIBA Europe“ prezidentas O. Rafnssonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją