„Esu labai laimingas, kad „Žalgiris“ parodė pasitikėjimą manimi kaip treneriu. Tokią istoriją, kaip „Žalgirio“, turinčiame klube trokšta dirbti kiekvienas treneris. Šiuo metu analizuoju informaciją apie komandą. Ją įvertinus, bus galima daugiau pasakyti ir priimti atitinkamus sprendimus. Žinau, kad Kaune jau daugelį metų žaidžiamas aukščiausio lygio krepšinis, žinau, kad ekipos gerbėjai ir apskritai visi žmonės mieste domisi krepšiniu, todėl esu labai patenkintas galėsiantis treniruoti „Žalgirį“, – komandos svetainei internete sakė A. Petrovičius.

Pradėjęs trenerio karjerą dirbdamas su talentingu jaunimu Belgrado FMP klube vėliau 51-erių metų specialistas treniravo Vršaco „Hemofarm“ (Serbija) ir Rostovo „Lokomotiv“ (Rusija) ekipas.

Tuomet A. Petrovičius patraukė Kazanės „Uniks“ komandos dėmesį, kurioje pakeitė trenerio postą palikusį Antaną Sireiką. 2007-2009 m. treniruodamas „Uniks“ krepšininkus serbas išvedė Kazanės klubą į ULEB taurės finalo aštuoneto turnyrą, kartą iškovojo Rusijos taurę ir Rusijos čempionato bronzos medalius.

„Mano krepšinio filosofija – supergynyba ir solidus puolimas. Tai yra pagrindiniai koziriai pergalei. Pasitikiu jaunais krepšininkais, nes labai vertinu jų entuziazmą ir ambicijas. Bet kuris legionierius meistriškumu visada turi būti pranašesnis už savus žaidėjus“, – dirbdamas Kazanėje yra pabrėžęs A. Petrovičius.

Praėjusio sezono pradžioje A. Petrovičius dirbo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipoje, tačiau klubui susidūrus su didelėmis finansinėmis problemomis 2009 m. gruodį treneris turėjo palikti komandą.

Naujasis „Žalgirio“ treneris gali pasigirti patirtimi ir dirbant Serbijos nacionalinėje vyrų krepšinio rinktinėje. 2002 m. tuometinės Jugoslavijos rinktinė tapo pasaulio čempione. Tada A. Petrovičius buvo vyriausiojo trenerio Svetislavo Pesičiaus asistentas. Į Serbijos rinktinę jau kaip vyr. trenerio Dušano Ivkovičiaus asistentas A. Petrovičius grįžo 2008 m., o praėjusiais metais šių trenerių duetas serbus atvedė iki Europos čempionato sidabro medalių.

A. Petrovičius į Lietuvą sugrįš rugpjūtį, kai žalgiriečiai susirinks į pagrindinę treniruočių stovyklą.

Praėjusį sezoną „Žalgirį“ treniravo Gintaras Krapikas, Ramūnas Butautas ir Darius Maskoliūnas, tačiau visi šie specialistai buvo atleisti. Sezoną komanda baigė be stratego, vadovaujami labiausiai patyrusių žaidėjų Dainiaus Šalengos ir Marcuso Browno, tačiau LKL finalo serijoje tik po atkaklios kovos 3:4 nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją