Prisiminęs viduržiemio įvykius, kai per VTB finalo ketverto turnyrą žurnalistai Kaune tardė "Chimki" strategą italą S. Scariolo, kodėl jis neišnaudoja geriausių lietuvio savybių, šypsojosi. "Aišku, iš pradžių buvo sunku. Buvau įpratęs, kad po krepšiu žaidimas vyksta per mane, o "Chimki" komandoje buvo žaidžiama daugiau per kitus. Prisitaikiau prie to, bet sezono pabaigoje", - rašo "Kauno diena".

Pauliui Kauno sporto halėje, kai pirmą kartą teko būti "Žalgirio" priešininku.

"Patyriau savo kailiu, ką reiškia žaisti sporto halėje prieš "Žalgirį", – tąkart sakė P. Jankūnas. – Viskas aišku, ką jaučia čia atvažiavę "Žalgirio" priešininkai."

Jis neneigė, kad jaučia stiprią nostalgiją "Žalgiriui".

"Šitam klubui atidaviau šešerius metus. Manau, visą gyvenimą nostalgiją "Žalgiriui" jausiu, bet atėjo toks etapas, kai turėjau išvažiuoti."

Nori žaisti rinktinėje, ne sėdėti

Atostogų malonumų praėjusią savaitę namo iš Rusijos grįžęs P. Jankūnas dar nespėjo pajusti.

Per paskutiniąsias Rusijos čempionato finalo rungtynes buvo traumuotas kelis – patempti šoniniai raiščiai. Dabar kasdien Pauliui atliekamos procedūros, daromi specialūs pratimai. Traumą reikia spėti išsigydyti iki pirmosios Lietuvos rinktinės stovyklos.

P. Jankūnas kol kas nėra tikras, ar rengsis pasaulio čempionatui. Šalies rinktinėje didžiausia konkurencija yra būtent tarp sunkiojo krašto puolėjų, todėl P. Jankūnas nenorėtų dar kartą patirti jausmo, kai, visą pasirengimo laikotarpį sportavus su rinktine, paskutinę akimirką tampi jai nereikalingas, arba esi dvyliktas žaidėjas, kuris beveik nežaidžia.

"Dabar planuoju važiuoti į rinktinę, o po to matysiu, kas iš vyresnių žaidėjų susirinko ir spręsiu, kokios mano galimybės. Jeigu susirinks visi kaip ir praėjusiais metais, manau, ant to paties grėblio lipti antrą kartą nebus prasmės.

Nemanau, kad verta sėdėti ir žiūrėti, kaip kiti žaidžia. Bet jeigu kažkas iš šios pozicijos lyderių dėl traumų negalėtų atvykti į rinktinę ir man atsirastų šansas, tuomet kovočiau dėl vietos dvyliktuke", – pragmatiškai "Kauno dienai" kalbėjo P. Jankūnas.

"Chimki" titulų neiškovojo

"Sukaupiau naujos patirties, patyriau, kaip žiūrima klubuose į užsienio žaidėją, kokie reikalavimai jam keliami. Mano vaidmuo "Chimki" komandoje buvo kitoks nei "Žalgiryje". Tačiau tikrai nesiskundžiu, kad Rusijoje mažiau taškų pelnydavau ar mažiau žaisdavau. Žaisdavau komandai ir darydavau tai, ką treneris liepdavo, ko jis iš manęs reikalaudavo. Kitas sezonas jau bus lengvesnis", – kalbėjo P. Jankūnas.

"Chimki" komanda šį sezoną nelaimėjo nė vieno titulo, tačiau Eurolygoje pateko į šešioliktuką, o Rusijos čempionato finale serijos rezultatu 0:3 pralaimėjo CSKA klubui.

"Nieko nelaimėjus turbūt sunku sakyti, kad rezultatais esame patenkinti. Tačiau klubo vadovai džiaugėsi, kad debiutinį sezoną Eurolygoje patekome į kitą etapą ir tik per plauką nenuėjome dar toliau. Rusijos čempionato finale tikėjomės rimčiau pakovoti, bet nepavyko", – dėstė P.Jankūnas.

Nejautė jokių rūpesčių

Garsiosios kelionės po didžiulę Rusiją šiais laikais jau negąsdina krepšininkų.

"Į tolimesnes keliones skraidydavome užsakytais reisais, tad nejautėme jokių nepatogumų. Apie kelionių po Rusiją vargą aš pats esu tik girdėjęs, o patirti jo neteko", – juokėsi žaidėjas"

Paulius įprato ir prie visame pasaulyje pagarsėjusių Maskvos transporto spūsčių.

"Iš pradžių buvo nelengva, bet po to išsiaiškinome grafikus, kada būna didžiausios spūstys, prisitaikėme ir normaliai gyvenome. Be to, į Maskvą kasdien nevažinėdavome, gyvenome Chimkuose, o ten spūsčių apskritai nebūdavo"

Adaptuotis padėjo R. Javtokas

Rusijoje P. Jankūnas gyveno su šeima, tačiau gimtojo Kauno ir artimųjų, draugų labai pasiilgo.

"Baigiantis sezonui jau labai norėjosi namo. Buvau įpratęs daugiau bendrauti, o Rusijoje daugiausia teko bendrauti kompiuteriu, – apie didžiausius gyvenimo skirtumus namie ir svetur kalbėjo krepšininkas. – Bet pirmasis sezonas svetur nei išgąsdino, nei nuvylė. Ko tikėjausi, tą ir radau."

Paulius džiaugėsi, kad "Chimki" komandoje žaidė ir Robertas Javtokas – dviem lietuviams buvo smagiau, be to, Robertas Rusijoje jau nebuvo naujokas.

"Roberto buvimas šalia man padėjo greičiau adaptuotis, taip pat – ir žmonai. Bendraudavome visi kartu, ypač gerai buvo mūsų žmonoms, kurioms buvo smagiau, kai mes išvykdavome", – pasakojo krepšininkas.

Atviras pasiūlymams

Praėjusiais metais P. Jankūnas su "Chimki" pasirašė sutartį pagal formulę "1+1", todėl neatmeta galimybės, kad šiame Rusijos klube rungtyniaus ir kitą sezoną.

"Po sezono man buvo pasakyta, kad liksiu, tai taip ir galvoju dabar. Bet iš tiesų dar viskas gali pasikeisti, paskambins vieną dieną ir pasakys – ačiū, tavo pozicijoje yra kitas žaidėjas, – svarstė krepšininkas. – Tačiau visai norėčiau likti "Chimki" klube – geras treneris, geros sąlygos, man ten patiko", - sakė P. Jankūnas dienraščiui "Kauno diena".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją