„Niekam nėra paslaptis, kad S. Monia yra vienas iš geriausių Rusijos žaidėjų savo pozicijoje. Visose komandose, kuriose jis žaidė, S. Moniai tekdavo vieno iš lyderių vaidmuo, taip pat ir Rusijos rinktinėje. Matyti jį savo gretose noretų daugelis Europos klubų ir džiaugiuosi, kad jis pasirinko mus“, – kalbėjo „Chimki“ generalinis direktorius Viktoras Byčkovas.

27-erių metų 202 cm ūgio S. Monia praėjusį sezoną Rusijos pirmenybėse sužaidė 19 rungtynių, aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 32,2 min., pelnydavo po 13,6 taško, atkovodavo po 7,9 kamuolio, atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,5 kamuolio ir blokuodavo po 1,5 metimo.

Savo karjerą 1999 metais pradėjęs Saratovo „Avtodor“ klube vėliau jis atstovavo Maskvos CSKA (2002-2005 m.) bei Portlando „Trail Blazers“ ir Sakramento „Kings“ (2005-2006 m., NBA) klubams. Nuo 2006-ųjų S. Monia vilkėjo „Dinamo“ ekipos marškinėlius.

2007-aisiais su Rusijos rinktine puolėjas tapo Europos čempionu.

„Chimki“ taip pat pranešė nepratęsianti sutarčių su puolėjais Sergejumi Toporovu ir Piotru Gubanovu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją