Apie vilniečių persikėlimą į Kauną DELFI pirmadienį sakė ir komandos vadovas Arvydas Tamašauskas.

„Turime pereiti artimiausiu metu, sprendimas yra priimtas TEO LT valdyboje. Esu sakęs ir anksčiau, kad čia yra didelė galimybė komandai egzistuoti toliau, jeigu visos aplinkybės susiklostys palankiai. Tikėkimės, kad viskas bus taip, kaip visi norime“.

Viena tų palankių aplinkybių yra ir Kauno politikų palaiminimas.

„Trūksta, aišku, dar galutinio įforminimo Kauno miesto taryboje. Tai - esminiai dalykai. Kai tas įvyks, privatus verslas yra pasiruošęs tęsti komandos veiklą“, - DELFI teigė A. Tamašauskas.

Preliminariai aišku, kad „Vičiūnų“ grupė turėtų išlaikyti naują moterų krepšinio komandą Kaune mažiausiai kelis sezonus.

„Labai sunku pasakyti, čia reiktų ir su savininkais kalbėti. Bent jau porą–trejetų sezonų, aš manau, kad tikrai viskas turėtų būti stabilu“, - DELFI paaiškino komandos vadovas.

Nauja komanda perima Vilniaus TEO teisę ir žaisti moterų Eurolygoje.

„Taip, Eurolyga lieka. Tai ir buvo viena sąlygų. Tas projektas – turėti Eurolygos komandą - ir miestui buvo įdomus, ir naujiems rėmėjams yra svarbu išlaikyti klubą, kuris rungtyniauja Eurolygoje“, - kalbėjo A. Tamašauskas.

Pajėgiausios Lietuvos moterų krepšinio klubo gerbėjai turės pratintis skanduoti naują pavadinimą.

„Pavadinimas keisis. Mes turime galimybę iki rugsėjo 1 dienos pateikti galutinį komandos pavadinimą. Viskas priklausys nuo to, kiek pajėgsime suburti didelių rėmėjų, kurie gal būt matys save komandos pavadinime. Formuojant biudžetą, tai bus vienas iš kertinių klausimų. Be abejo lauksime ir kitų, mažesnių rėmėjų indėlio ir pagalbos. Komandos biudžetas bus žymiai mažesnis, negu mes turėdavome ankščiau, bet vis tiek nuo kažko reikia startuoti“, - informavo A. Tamašauskas.

Jau pamažu formuojama ir naujos komandos sudėtis.

„Vyksta pokalbiai su žaidėjomis, kiti kontraktai, pavyzdžiui, - su Aurime Rinkevičiūte, Daina Staugaitiene, Kristina Alminaite ir su viena amerikiečių centro puolėjų - Quanitra Monique Hollingsworth - yra galiojantys. Nuo to, koks bus mūsų biudžetas ir kokių sulauksime Eurolygos turnyro burtų liepos pradžioje, tada ir bus aiškumas didesnis, ką mes galėtume matyti mūsų komandoje.

Vedame derybas ir su buvusiomis mūsų krepšininkėmis – konkrečiai su Rima Valentiene. Labai norėtume, kad ji grįžtų į mūsų komandą, nes ji metus rungtyniavo Latvijoje, kur žaidė labai sėkmingai. Jos patirtis tikrai prisidėtų prie komandos stabilesnio žaidimo“, - galimas permainas DELFI vardino A. Tamašauskas.

Buvęs TEO ekipos trenerių štabas Mantas Šernius ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė turėtų vadovauti ir naujai buriamai komandai.

„Kol kas dar negaliu patvirtinti. Kalbėjomės su mūsų abiem treneriais, bet kol sutartys dar nepasirašytos. Čia dar priklausys ir nuo naujų rėmėjų valios. Manau, stengsimės trenerius išlaikyti ir užtikrinti tęstinumą. Šalia komandos būtinai norėtume matyti ir Jurgitą, su kuria kalbėjau praėjusią savaitę. Jurgita taip pat mano, kad galėtų padėti bent jau trenerio asistentės vaidmenyje“, – pokalbį su DELFI baigė A. Tamašauskas.

Rėmėjai neabejingi sportui

Privataus lietuviško kapitalo įmonė „Vičiūnai“, įkurta daugiau nei prieš 10 metų. Savo produkciją parduoda visose Europos valstybėse ir daugelyje kitų pasaulio šalių. Pagrindiniai įmonės padaliniai ir būstinės įsikūrusios Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Ukrainoje ir Belgijoje.

Įmonių grupė „Vičiūnai“ Lietuvoje žinomiausia kaip žuvų produktų gamintoja ir kitų produktų - daržovių, bulvių, picų, ledų - platintoja.

„Vici sport“ yra Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) asocijuotų narių sąraše, grupės remiama futbolo komanda „Viči“ dalyvauja Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) 7x7 I-os grupės čempionate.

„Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas bei pagrindinis akcininkas Visvaldas Matijošaitis buvo vienas Kauno „Žalgirio“ vyrų klubo rėmėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją