– Kaip vertinate debiutą LKL čempionate?

– Šis sezonas mūsų klubui buvo tiesiog neįtikėtinas. Mes visi drauge sukūrėme mažą stebuklą. Prisiminkime, sezono pradžioje buvo iškeltas tikslas neiškristi iš LKL čempionato ir galbūt pasvajoti apie aštuoniukę. Kadangi patekome į stipriausiųjų ketvertą, tai tikriausiai niekam nekyla klausimų, kaip mes jaučiamės. Po sezono mes jaučiamės puikiai.

Aišku, galima kalbėti banaliai. Vieni sako, kad jei ne viena ar dvi pergalės, būtume šešti. Bet kiekvienas gauna tai, ko nusipelnė. Mes šiais metais nusipelnėme ketvirtosios vietos ir tuo reikia labai didžiuotis.

– Šį sezoną „Juventus“ ekipa buvo sudaryta iš patyrusių ir jaunų žaidėjų mišinio. Ar jauni žaidėjai – Tomas Jasiulionis, Gintautas Matulis, Arūnas Vasiliauskas - pateisino jūsų lūkesčius?

– Šimtu procentų pateisino lūkesčius, tačiau aš jų nepavadinčiau tokiais jaunais. Gal greičiau tiktų posakis debiutantai. Jų indėlis taškais gal kartais ir nebuvo labai didelis, bet čia žaidžia komanda. Svarbų vaidmenį kartais vaidina ne tik įmesti taškai.

– Kas šį sezoną padarė didžiausią pažangą?

– Aš gal iš šitų žaidėjų mažiausiai žinau A. Vasiliauską, todėl sunku pasakyti, kokio dydžio pažangą jis padarė. Aš tik mačiau, kaip šitie krepšininkai pradėjo sezoną ir kaip jį baigė. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad visi trys šie žaidėjai padarė didžiulę pažangą.

Manau, kad sunkiausia buvo G. Matuliui, nes jis iki šiol nebuvo ragavęs didžiojo krepšinio. Jasiulionis baigė NCAA ir įgavo rimtus pradmenis, kurie nesiskiria nuo mūsų aukščiausios lygos. A. Vasiliauskas jau yra rungtyniavęs LKL. Vienintelis G. Matulis to lygio nebuvo ragavęs, todėl aš savo pliusą dėčiau šiam krepšininkui.

– Jums pačiam, kaip krepšininkui, šis sezonas tikriausiai nebuvo pats sėkmingiausias?

– Be abejo, tie du iškritimai buvo labai rimti. Tiek kelio trauma, tiek sveikatos problemos išmušė iš vėžių. Sezono pradžioje negalėjau startuoti taip, kaip norėčiau. Pabaigoje taip pat vos spėjau šiek tiek atsigauti lemiamoms kovoms. Bet manau, kad pagelbėjau komandai būtent tuose kertiniuose momentuose, kai komandai buvo sunkiausia.

– Koks jausmas pirmą sezoną žaisti savo miesto komandoje?

– Didžiulė atsakomybė. Tokia atsakomybė dar niekada neslėgė mano pečių. Ir ne vien todėl, kad tai mano miestas, bet ir dėl trijų pareigų, kurias turėjau eiti. Gal prezidento pareigos yra skambios, bet jos yra neoficialios.

Neseniai prisiminiau, kad Arvydas Sabonis savo laiku tą patį darė „Žalgirio“ klube. Jis buvo ir prezidentas, ir žaidėjas, ir, savaime aišku, treneris kitiems. Todėl aš nieko naujo nesukūriau. Jie galima tai sėkmingai vykdyti Eurolygos lygyje, tai nieko nuostabaus, kad aš tai dariau Utenoje.

– Kitą sezoną vėl žadate krautis sau ant pečių tiek atsakomybės?

– Žinoma, teks krautis. Jau turime nusibrėžę tam tikras kito sezono gaires. Miesto valdžia ir pats klubas nenori didelių svyravimų, todėl reikalinga finansinė bazė. Mes tikimės, kad mums bent jau pavyks išlaikyti panašų į šių metų biudžetą. Norėtume kitą sezoną būti aštuoniukėje, o jei mūsų žaidimas bus geras, kodėl nepasvajoti ir apie tą pačią ketveriukę.

– Tai jūs patvirtinate, kad liekate komandoje?

– Taip, aš lieku Utenoje.

– Praėjusį sezoną komandą subūrėte labai vėlai. Kada žadate pradėti darbus šią vasarą?

– Aš jau dabar darbuojuosi. Ne tik aš asmeniškai, bet ir visas klubas. Darbas vyksta, bet jis dar paprasčiausiai nėra matomas.

– Kada tikitės surinkti komandą?

– Svarbiausia yra apsispręsti dėl trenerio kandidatūros. Su eile žaidėjų jau yra pradedama kalbėtis. Tačiau bus treneris, jis turės žaidėjų sąrašą, mes apsvarstysime savo galimybes ir bandysime burti sudėtį. Žinoma, komanda bus suformuota gerokai anksčiau, nei praėjusį sezoną. Planuojame, kad rugpjūčio 15 dieną jau bus 8-10 žaidėjų ir pradėsime pasirengimą sezonui.

– Kiek krepšininkų iš šių metų komandos norėtumėte matyti kitą sezoną?

– Be trenerio sunku kažką pasakyti. Žinoma, norėtųsi matyti visus, bet tai nerealu. Tiesiog toks gyvenimas. Daugelis žaidėjų turi daug geresnius pasiūlymus, o mūsų galimybės šiai dienai yra tokios, kokios yra. Būtų labai gerai, jei pavyktų išlaikyti penkis žaidėjus.

– Tikriausiai bandysite išlaikyti tuos jaunus žaidėjus, apie kuriuos kalbėjome?

– Natūralu, nes tai yra mūsų ateitis. Tai bus mūsų susitarimo reikalas, o kaip pavyks susitarti, pamatysime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją