Vis dėlto įrodymų apie sutartas rungtynes niekas taip ir nepateikė. Jų nerado ir pati LKL, o Š. Kliokys džiaugėsi sėkmingu sezonu bei paragino lygos dalyvius nekenkti šalies krepšinio prestižui.

Žemiau pateikiame visą LKL prezidento kreipimąsi.

„Ką tik pasibaigęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas pasiekė svarbiausius savo tikslus – buvo išaiškinta stipriausia šalies komanda bei komandos prizininkės, čempionatas buvo surengtas sėkmingai ir sklandžiai.

LKL čempionate šį sezoną rungtyniavo rekordinis (13) komandų skaičius, kuris sąlygojo ir padidėjusią intrigą bei išaugusį susidomėjimą LKL pirmenybėmis. Iki pat reguliariojo sezono pabaigos nebuvo aišku, kurios aštuonios komandos tęs kovą atkrintamosiose varžybose, gerus rezultatus lygoje pademonstravo ir sklandžiai į lygos veiklą įsiliejo visi trys LKL debiutantai (Utenos „Juventus“, Prienų „Rūdupis“, Vilniaus „Perlas“).

Prasidėjus atkrintamosioms varžyboms svarbiausių sezono kovų link užtikrintai atėjo stipriausios ir daugiausiai patyrimo turinčios LKL komandos.

Gražiausiu LKL sezono akcentu turėjo tapti didžiojo finalo serija, kur jau 12 kartą lygos istorijoje dėl aukso žiedų kovojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Nors krepšinio aikštėje LKL grandų akistata iš tikrųjų pateisino gražios sportinės kovos principą, tačiau užkulisinės ir viešos intrigos apkartino ne tik LKL finalo seriją, bet ir visą šių metų lygos sezoną.

Faktais nepagrįsti Kauno „Žalgirio“ klubo savininko Vladimiro Romanovo pareiškimai dėl galimai sutartos finalo baigties, vieši įtarinėjimai ir nepagrįstos kalbos metė šešėlį ne tik lygai, bet ir visam mūsų šalies krepšiniui, jo prestižui.

Primename, kad š.m. gegužės 13 d. Lietuvos krepšinio lyga kreipėsi į Kauno „Žalgirio“ klubą prašydama pateikti įrodymus dėl neva „tyčinio neigiamo rungtynių rezultatų įtakojimo“. Klubo atsiųstame atsakyme nurodyta tik tai, kad sutartis su treneriu Dariumi Maskoliūnu buvo nutraukta dėl klubo administracijos nurodymų nevykdymo, tačiau jokie kiti faktai, pagrindžiantys prieš tai įvardintą įtarimą nebuvo pateikti.

Lietuvos krepšinio lyga atsakingai pareiškia, kad nėra nustatyta jokių faktų dėl galimai sutartos finalo baigties. Tokie nepagrįsti beprecedentiniai pareiškimai menkina sunkų žaidėjų, trenerių, klubų ir LKL darbuotojų triūsą, todėl negali būti ir nebus toleruojami.

Raginame baigti šiuos faktais nepagrįstus pareiškimus ir viešai publikuojamus asmeninius įžeidinėjimus. Būkime orūs ir išsaugokime Lietuvos krepšinio reputaciją“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją