LKL taip pat paskelbė geriausius žaidėjus pagal atskiras statistikos kategorijas ir išrinko naudingiausią sezono krepšininką. Juo tapo „Lietuvos ryto“ snaiperis Martynas Gecevičius.

„Svarbiausia, kad to mano asmeninio pasirodymo užteko tam, kad laimėtume LKL ir žaistume Eurolygoje. Treneris skyrė daugiau žaidybinio laiko ir labiau pasitikėjo, sezonas buvo gana stabilus ir geresnis, negu pernai.

Kažkiek tobulėjimas jaučiasi. Malonu, kad taip įvertina ir kviečia į pagrindinę Lietuvos rinktinę, ruošiuosi pasirodyti (joje) kuo geriau. Kiek bus to laiko (pailsėti), tiek ilsėsiuosi. Kiekvienais metais taip būna - mėnuo ar truputį daugiau poilsiui. Turėtų užtekti“, – kalbėjo naudingiausias LKL finalo žaidėjas.

„Labai džiaugiuosi, kad šis sezonas buvo gausus komandų skaičiumi, kurių buvo net 13. Vyko bekompromisės kovos. Pastarosios kelios savaitės drebino Lietuvą. Finalo mūšiai vyko Vilniaus ir Kauno arenose. Dėkoju už tą pasiaukojamą darbą ir skelbiu sezoną baigtu“, – sakė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

Atskirų nominacijų nugalėtojais buvo pripažinti:

Geriausias baudų metikas: Marcusas Brownas, „Žalgiris“ (22 rungtynės, pataikė 67 baudos metimus iš 71, tai 94,3 proc. taiklumas);

Taikliausiai dvitaškius metė: Vytautas Šarakauskas, „Šiauliai“ (31, 135/208, 64,9 proc.);

Taikliausiai tritaškius metė: Donatas Zavackas, „Lietuvos rytas“ (29, 49/88, 55,6 proc.);

Blokų karalius: Darius Šilinskis, Kėdainių „Nevėžis“ (13, 36, vid. 2,77);

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliko: Tomas Gaidamavičius, Utenos „Juventus“ (31, 172, vid. 5,55);

Daugiausiai kamuolių atkovojo: Egidijus Dimša, „Nevėžis“ (23, 224, vid. 9,74);

Naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas: Egidijus Dimša, „Nevėžis“ (23, vid. +21 efektyvumo balas);

Rezultatyviausias žaidėjas: Andrius Aleksandrovas, „Alytus“ (19, 392 tšk., vid. 20,63 tšk.);

Daugiausiai kamuolių perėmė: Andrius Aleksandrovas, „Alytus“ (19, 49, vid. 2,58).

E.Dimša: kovoje dėl kamuolio reikia turėti uoslę

Du asmeninius prizus iškovojęs E. Dimša džiaugiasi gerais statistikos rodikliais, bet dar neturi naujo klubo.

„Man asmeniškai šis sezonas gal ir neblogas, komandai tik prasčiau. Aš tapau naudingiausias, daugiausiai kamuolių atkovojau. Asmeniniai rodikliai tikrai smarkiai pagerėjo. Kovoje dėl kamuolio reikia turėti tą „uoslę“. Aš daug laiko praleidžiu aikštelėje, visas jėgas atiduodu LKL, o „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ taupo lyderius. „Nevėžiui“ šį sezoną pritrūko sėkmės ir šaltakraujiškumo. Dar šiuo metu neturiu pasiūlymų ir jų laukiu“, – sakė E. Dimša.

Teisėjas K.Pilipauskas: jei padarėme klaidų – atleiskite

Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos (LKTA) prezidentas Kęstutis Pilipauskas per 17 sezonų LKL čempionate vadovavo 644 rungtynėms.

„Teisėjai padėjo išsiaiškinti stipriausią šio sezono klubą. Bent jau netrukdė išsiaiškinti. Jokios sąmokslo teorijos mūsų nepalietė. Jei padarėme klaidų – atleiskite. Mums pastaruoju metu, bent Lietuvoje, pavyko pagerinti teisėjų darbą. Šeštosios finalo serijos rungtynės Kaune man buvo paskutinės LKL. Su kuo aš jus ir sveikinu“, – su Lietuvos lyga atsisveikino patyręs arbitras.

LKL prezidentas: lyga reaguos į klubų tarpusavio santykių aiškinimusis

LKL prezidentas Š. Kliokys viliasi, kad kitų metų čempionatas bus toks pats geras, kaip ir pasibaigęs.

„Finalo etapas buvo sudėtingesnis, prasidėjo nuožmi kova tarp dviejų mūsų grandų – „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“, prasidėjo tam tikri santykių aiškinimaisi, kaltinimai. Lyga reaguos į šiuos dalykus, bet turi atslūgti emocijos.

Kitais metais vėl turėsime gerą čempionatą. Atsirado puikios naujos komandos – Prienų „Rūdupis“, Vilniaus „Perlas“ ir Utenos „Juventus“, atsirado daugiau gerų salių. Galvoju, kad einame į priekį. Reikia tik daugiau pinigų ir daugiau gerų krepšininkų“, – pastebėjo LKL vadovas.

Š. Kliokys oficialiai garantavo, kad užkulisinių susitarimų nebuvo.

„Neabejotinai kenkė, man buvo skambinta iš Eurolygos ir FIBA būstinės. Aš oficialiai turiu pasakyti ir garantuoti, kad kažkas galėjo būti sutarta. Aš stebėjau rungtynes, kalbėjau su žaidėjais, treneriais ir savininkais. „Lietuvos rytui“ Eurolygos A licencija buvo labai svarbi, bet jokių minčių apie susitarimus nebuvo. Mes artimiausiu metu padarysime tam tikrą pareiškimą šiuo klausimu“.

A.Sireika: esame chroniški bronzininkai

Devintą kartą klubo istorijoje bronzos medalius iškovojusių „Šiaulių“ ekipos treneris Antanas Sireika tik apgailestauja, kad komandoje nepavyks išsaugoti stipriausiųjų krepšininkų.

„Dabar mes gavome labai gražų pavadinimą - chroniški bronzininkai. Smagu, duok, Dieve, visiems kitiems tokį nuoseklumą. Dedamas kuo tvirtesnis pagrindas kitoms pergalėms. Bet, manau, kad kitą sezoną komandą labai keisis. Kaip nebūtų gaila ir liūdna. Iš tikrųjų gyvenimas viską sudėlioja į savo vietas. Jei mums kažko pritrūko, reiškia nebuvome verti. Apylygiai galėjome kautis su pripažintais varžovais“.

V. Romanovas: duok, Dieve, daugiau to nematyti

Antrą vietą užėmusio „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas po komandos apdovanojimo teigė nenorįs matyti tokio krepšinio kitą sezoną.

„Čia žodžiais visko neapsakysi. Duok, Dieve, kitais metais to nematyti“, – kalbėjo bankininkas.

R. Kurtinaitis: ačiū „Žalgiriui“ už kovingumą ir ryžtą

Šalies čempionų „Lietuvos ryto“ krepšininkų treneris Rimas Kurtinaitis buvo geros nuotaikos ir dėkojo varžovams „Šiauliams“ ir „Žalgiriui“ už kovingumą ir ryžtą.

„Noriu pagirti perspektyvų ir gerą „Šiaulių“ žaidimą ir ypač už pamokas „Lietuvos rytui“. Noriu širdimi pabūti su „Žalgirio“ žaidėjais. Ačiū, vyrai, jums už kovingumą ir ryžtą. Šiandien mes buvome truputį geresni už kitas komandas. Sėkmės „Lietuvos ryto“ krepšininkams, tikiuosi neišsiskirsime“, – sakė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją