Gražuolę Europos nugalėtojų taurę klaipėdiečiai pirmadienį vakare galės išvysti "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61a), kur 17 valandą prasidės šiai progai skirta šventė, rašoma dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Prieš šią šventę negalima neprisiminti rugsėjo pirmosios, kai iš Klaipėdos vasaros koncertų estrados į Švediją buvo išlydėti Lietuvos krepšininkai.

Per dešimt tūkstančių klaipėdiečių tada ašarojant dangui tikėjo, jog šalies rinktinė į namus sugrįš su medaliais. Tiesa, tuomet ne vienas bijojome ištarti žodį "auksas", bet apie medalius galvojome. Krepšininkai sporto mėgėjų nenuvylė, o Klaipėda įeis į istoriją, kaip sėkmę atnešęs miestas.

"Mes privalome Klaipėdai atsidėkoti už gražias palydas į Švediją. Todėl pirmąją Europos čempionų taurės kelionę po Lietuvą skiriame būtent jūsų miestui", - "Vakarų ekspresui" sakė Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Vladas Garastas.

Čempionų taurė iš Švedijos parkeliavo į Kauną, o vėliau buvo saugoma Lietuvos krepšinio rinktinės rėmimo fondo patalpose. Na, o nuo pirmadienio pradeda savo keliones po įvairius Lietuvos miestus.

Kai taurė buvo saugoma sostinėje per tą laiką Kaune buvo pagaminta jos kopija, mat po ketverių metų su originalu teks atsisveikinti. Vis tik į Klaipėdą yra atvežamas taurės originalas. Kiek garbingas trofėjus bus mieste, niekas negalėjo pasakyti.

Pagrindinis taurės saugotojas Lietuvos krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis teigė, kad norinčių pamatyti taurę Lietuvoje yra labai daug - didžiulis sąrašas, tačiau garantavo, kad ji liks Klaipėdoje.

"Taurė bus saugoma banke NORD/LB, kuris buvo vienas iš rinktinės rėmėjų. Kiek taure galės gėrėtis klaipėdiečiai, dar nenusprendėme", - prisipažino A.Pavilonis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją