Paklaustas, kodėl verta dvi savaites liepos pabaigoje talkininkauti Europos jaunių vaikinų čempionato organizatoriams, Sporto savanorių sąjungos pirmininkas Saulius Kavaliauskas sakė: „Priežasčių daug. Paminėsiu tik svarbiausias: pirma, būdamas savanoriu, galėsi iš arti pamatyti geriausius jaunuosius Europos krepšininkus, pabendrauti su jais, pasigerėti azartiškomis krepšinio kovomis „Siemens“ ir „Lietuvos Ryto“ arenose.

Antra, tikrai susirasi naujų draugų, kurie jau moka dirbti, linksmintis, būti atsakingais už užsienio svečius, žiūrovus, palaikyti tvarką arenose, talkinti žurnalistams ir IT specialistams, kultūrinių renginių organizatoriams.

Ir trečia - susipažinsi su sporto savanorių veikla, įgysi naujų darbo komandoje įgūdžių, kurie pravers mokymosi, studijų ir darbinėje veikloje, o taip pat tapsi patyrusiu kandidatu atrankoje į 2011 metų krepšinio čempionatą“.

„2011-ieji Europos Sąjungoje paskelbti Savanorystės metais, todėl šis čempionatas yra puiki galimybė skatinti savanorystę tarp jaunų žmonių. Lietuvoje kaip ir kitose valstybėse savanarystė įgija vis didesnę reikšmę, o savanorystė sporte yra labai patraukli jauniems žmonėms.

Tai ne tik galimybė praleisti aktyvų ir naudingą laiką vasaros metu, bet ir puiki proga tobulėti kiekvienam asmeniškai, įgyti naujų įgūdžių ir patirčių“, - sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

Pasak S. Kavaliausko, planuojama, kad 2011-aisiais, kai Lietuvoje vyks svarbiausias Senojo žemyno krepšinio renginys – Europos vyrų čempionatas, jo organizatoriams reikės beveik 1000 savanorių pagalbos.

Tad tie savanoriai, kurie dalyvaus šios vasaros aštuoniolikmečių čempionate, iš tiesų įgys dideles galimybes tapti didžiausios krepšinio šventės liudininkais ir dalyviais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją