„Turime sąrašus ir treniruočių planus. Smagu, kad krepšininkės veržiasi į rinktinę, neatsisako atstovauti Lietuvai. Buvo galima įtraukti ir daugiau kandidačių, bet pasirengti turnyrui turime mažai laiko – tik pusantro mėnesio, todėl buvo netikslinga kviesti daugiau žaidėjų. Sąrašas optimalus ir praktiškai galutinis, jis gali tik sutrumpėti“, – kandidačių atranką komentavo A. Paulauskas.

Rinktinėje nebus Ivetos Marčiauskaitės-Šalkauskės, kuri pati paprašė trenerių jos neįtraukti į sąrašą, bei susižeidusios ir gipsą dėl skilusio rankos piršto kaulo dar mėnesį nešiosiančios Aurimės Rinkevičiūtės, tačiau komandoje bus dėl traumos visą sezoną praleidusi Daina Staugaitienė.

„Ivetos nėra, nes ji pati pasiprašė. Ji nori sustiprėti po motinystės atostogų. Mes ją supratome ir taip nuspręsta abipusiu susitarimu. Aurimė žais už savo amžiaus (U-20 – DELFI) rinktinę, jai reikia atsigauti fiziškai ir morališkai. Daina baigia reabilitaciją iki pirmos stovyklos. Tikimės, kad ji galutinai pasveiks ir bus mums naudinga“, – sakė A. Paulauskas.

Tik dviejų rinktinės krepšininkių iš 15-os A. Paulauskas nėra treniravęs praeityje.

„Tai – Lina Aglinskaitė ir Marina Solopova. Bandysime pasinaudoti jaunų žaidėjų įgūdžiais ir suteiksime joms šansą. Tikiuosi jos (ta galimybe) pasinaudos“.

Lietuvos moterų krepšinio ateičiai bus suduotas stiprus smūgis, jei išnyks Vilniaus TEO klubas.

„Tenka tik apgailestauti, kad bėda ištiks TEO komandą. Jei neturėsime Eurolygoje savo atstovių – neturėsime moterų krepšinio. Gerai, kad daug kandidačių (9-ios – DELFI) žaidžia užsienyje. Jei neturėsime prestižinio (Lietuvos) klubo sunku bus kalbėti apie moterų krepšinio ateitį“, – mano treneris A. Paulauskas.

Jei nėra geros įžaidėjos – nereikia jokios

Kandidačių sąraše yra tik viena tikra įžaidėja. Ar tai nebus problema?

„Jei nėra geros įžaidėjos – nereikia jokios. Įžaidėjų dabar nėra niekur. Visoje Europoje! Yra Rima Valentienė, ji turėjo gerą sezoną ir į ją dedu viltis. Rimą gali pakeisti Milda Sauliūtė ar Aušra Bimbaitė, kuri žaidė pas mane Kurske. Nors Aušra (įžaidėjos pozicijoje) praranda kitas geras savo savybes, jai esant aikštėje sustiprėja gynyba. Sandra Linkevičienė yra subrendusi žaidėja ir gali protingai palaikyti kamuolį“, – teigė A. Paulauskas.

Lietuvos rinktinės administratorius Valdas Gecevičius pranešė, kad moterų rinktinės biudžetas yra kiek daugiau negu pusė milijono litų.

„Rinktinės sąrašuose yra pakitimų. Tik M. Solopova ir Indrė Dudėnaitė į rinktinę pateko pirmą kartą. Gerų trenerių pasirinkimas – mažas. Linas Šalkus įneš į moterų krepšinį naujovių. Rinktinės tikslai – patekti į kitų metų Europos čempionatą. Rinktinės biudžetas planuojamas 630 tūkst. litų“, – informavo V. Gecevičius.

Krepšininkės sieks patekti į Europos čempionatą

Spaudos konferencijoje dalyvavusios trys krepšininkės Agnė Abromaitė, Gintarė Petronytė ir Vaida Sipavičiūtė vienu balsu tvirtino, kad kovos dėl kelialapio į Senojo žemyno pirmenybių finalo etapą.

„Aišku, stengsimės iš visų jėgų, nes norime patekti į Europos čempionatą. Kai nepapuolėme į pasaulio pirmenybes, buvo didelis nusivylimas. Komandoje – jaunos panelės, jos mums padės. Atsirado naujų veidų. Sezonus mes turėjome neblogus, gal mūsų lygis pagerėjo“, – svarstė rinktinės senbuvė A. Abromaitė, pabrėžusi, kad nuo šiol jos daugiau nevadinti Čiūdariene.

„Mūsų tikslai aukščiausi, rinktinės pagrindas liko tas pats, kaip ir pernai, kai nepavyko patekti į pasaulio čempionatą. Tikslas – būti pirmoms atrankos grupėje. Džiugu, kad visos susirinkome ir pažįstame viena kitą kuo puikiausiai“, – antrino ir G. Petronytė.

„Malonu, kad suėjo (mano) ir rinktinės keliai. Reikia pakelti Lietuvos moterų krepšinio lygį“, – žadėjo šauniai Eurolygos turnyre ir Vengrijos lygoje rungtyniavusi V. Sipavičiūtė, kuri jau buvo rinktinės kandidatė prieš 7 metus.

Visi oficialūs atrankos mačai – Kaune

Lietuvos moterų rinktinė atrankos mačus su Olandija, Belgija, Kroatija ir Italija žais tik Kaune.

„Tai – mano mintis. Žaisti Druskininkuose ar geroje salėje yra skirtumas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Siemens“ arenos neatitinka mūsų finansinių galimybių. Reikia pagaliau moterų krepšinį iškelti į dienos šviesą. Kaune yra daugybė Agnės ir Gintarės giminių ir gerbėjų. Juk „namų sienos“ – tai pirmiausia sirgaliai“, – motyvus dėstė A. Paulauskas.

„Čia nėra jokio sąmokslo. Vilniuje žaisti jokio varianto neturime. Kauno sporto halė Lietuvos krepšinio federacijai nekainuos nei cento. Taupyti šiais laikais nėra gėda“, – pabrėžė V. Gecevičius.

Varžovės atrankoje – pajėgios

Visos lietuvių varžovės atrankos turnyre – pavojingos.

„Nežinau tik Olandijos lygio. Italijos, Kroatijos ir Belgijos ekipos – pajėgios. Ypač belgės su Ann Wauters. Būsimajam Europos čempionate bus kova dėl kelialapių į olimpiadą, todėl visos priešininkės surinks pajėgiausias sudėtis“, – varžoves vertino rinktinės treneris.

Prieš atrankos kovas mūsiškės jėgas draugiškose kontrolinėse rungtynėse išbandys su Bulgarija, Japonija ir Ukraina.

„Norėjosi susitikti su teoriškai stipresnėmis varžovėmis. Bet bulgarės žaisdamos kapojasi ir drąskosi, o tokia fizinė kova mums naudinga. Japonės nors neaukštos, bet greitos ir techniškos, su ukrainietėmis žaisime prieš pat atrankos varžybų startą. Visur matau naudą“, – kalbėjo A. Paulauskas.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidačių sąrašas:


Rima Valentienė, 31 metai, 170 cm, Cesių „Cesis“, Latvija;
Aušra Bimbaitė, 27, 179, Kursko „Dinamo“, Rusija;
Sandra Linkevičienė, 28, 176, Kursko „Dinamo“, Rusija;
Milda Sauliūtė, 28, 175, Vilniaus TEO;
Greta Lukšytė, 23, 176, JAV universitetas;
Marina Solopova, 20, 180, Klaipėdos „Lemminkainen“;
Daina Staugaitienė, 29, 182, TEO;
Agnė Abromaitė, 31, 189, Saragosos „Mann Filter“, Ispanija;
Eglė Staknevičienė, 24, 190, Vigo „RC Celta-Indepo“ (Ispanija);
Indrė Dudėnaitė, 21, 184, TEO;
Lina Aglinskaitė, 23, 182, Kauno „Laisvė“;
Giedrė Paugaitė, 19, 193, TEO;
Irena Vizbarienė, 32, 196, Atėnų „Athinaikos“ (Graikija);
Gintarė Petronytė, 21, 196, Atėnų „Athinaikos“ (Graikija);
Vaida Sipavičiūtė, 24, 193, Segedo „Szeviep“ (Vengrija);


Vyr. treneris Algirdas Paulauskas;
Treneriai: Linas Šalkus ir Dalia Kurtinaitienė;
Fizinio rengimo treneris: Marius Jasevičius;
Administratorius: Valdas Gecevičius.

2011 m. Europos čempionato atrankos varžybų tvarkaraštis: (rugpjūčio 2-26 d.)

Rugpjūčio 2 d.

Lietuva - Olandija (Kaunas)

Rugpjūčio 5 d.

Kroatija - Lietuva

Rugpjūčio 8 d.

Lietuva - Belgija (Kaunas)

Rugpjūčio 11 d.

Italija - Lietuva

Rugpjūčio 17 d.

Olandija - Lietuva (Almere)

Rugpjūčio 20 d.

Lietuva - Kroatija (Kaunas)

Rugpjūčio 23 d.

Belgija - Lietuva (Courtrai)

Rugpjūčio 26 d.

Lietuva - Italija (Kaunas)

Planuojamos kontrolinės rungtynės

Liepos 9 d. (Druskininkai)

Lietuva — Bulgarija

Liepos 10 d. (Druskininkai)

Lietuva — Bulgarija

Liepos 11 d. (Druskininkai)

Lietuva — Bulgarija

Liepos 16 d. (Vilnius arba Panevėžys)

Lietuva — Japonija

Liepos 17 d. (Vilnius/Panevėžys)

Lietuva — Japonija

Liepos 18 d. (Vilnius/Panevėžys)

Lietuva — Japonija

Liepos 27 diena (Kaunas)

Lietuva — Ukraina

Liepos 28 diena (Kaunas)

Lietuva — Ukraina

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją