Anksčiau buvo skaičiuojama, kad čempionato organizavimui prireiks maždaug 30 mln. Lt, bet vėliau šie skaičiai buvo patikslinti.

Jo teigimu, pasiruošimo eiga yra „visiškai normali“ ir telpama į grafikus.

„Ko gero, didžiausią rūpestį kelia Panevėžio viešbučio klausimas“, – pripažino R. Alekna.

Tuo tarpu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas žurnalistams sakė, kad šiuo metu yra surastas privatus investuotojas, kuris sutiktų rekonstruoti Panevėžio viešbutį „Romantic“, tačiau jis nori garantijų, kad mieste penkerius metus nestigs renginių, o kartu ir viešbučio svečių.

„Jeigu mes sutariame dėl penkerių metų bendradarbiavimo, tai mes turime investuotoją, kuris sutinka rekonstruoti viešbutį tik su ta sąlyga, jei Panevėžys penkerius metus turės apkrovimą. Aš manau, kad savivaldybei tai atsipirktų per pirmuosius dvejus metus“, – sakė jis.

Jo teigimu, LKF yra pasirengusi įsipareigoti, kad kasmet mieste vyktų tarptautinės varžybos, tačiau penkeriems metams savivaldybė turėtų tapti federacijos rėmėja. Sutarčiai dar turi pritarti miesto taryba.

Komisija, kuri tikrins, kaip pasistūmėta rengiantis čempionatui, atvyks birželio viduryje.

„Žinote, ilgai jie jau nelauks, jeigu iki vasaros vidurio nebus, tai bus labai kategoriškai pasakyta, kad turi arba persikelti, arba kažkaip spręsti. Nėra kitų variantų, tada (varžybos – DELFI) būtų keliamos į Kauną arba Vilnių“, – pripažino M. Balčiūnas.

Viešbučio pertvarkymui reikia maždaug 2 mln. Lt. Tačiau, jo teigimu, Turizmo departamento duomenimis, po čempionato Panevėžiui turėtų likti 5-6 mln. Lt.

2011 m. vasarą Lietuvoje turėtų vykti Europos krepšinio čempionatas. Jame gali apsilankyti iki 30 tūkst. žiūrovų.

Anot M. Balčiūno, per čempionatą vien iš turizmo šalis uždirbs kelis šimtus milijonų litų neskaičiuojant šalies reklamos.

„Turizmo departamento skaičiavimu, kiekvienas turistas per dieną galėtų palikti 200 eurų, tai viskas atsipirktų tą pačią vasarą“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją