„Kaip ir minėjau, kai prasidėjo visi šie įvykiai (permainos „Žalgiryje“ – DELFI), sunku pasakyti, ar tai mums geriau, ar blogiau. Dėl to noriu pagirti „Žalgirio“ vyrus, kurie tokioje situacijoje sugebėjo mobilizuotis ir šiandien žaidė puikiai“, – spaudos konferencijoje teigė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ strategas pagyrė „Žalgirį“, kuris, jo teigimu, žaidė patrauklų ir protingą žaidimą.

„Žalgiris“ įrodė, kad nereikia turėti 15 žaidėjų. Kauniečiai žaidė protingai, racionaliai. Būtent protingas žaidimas man patinka. Mes šiandien žaidėme priešingai – kol kas aikštėje nematau tokio žaidimo, kokio norėčiau“, – sakė R. Kurtinaitis.

Vilniaus klubo vyriausiasis treneris taip pat daug priekaištų išreiškė legionieriams.

„Nežinau, kada legionieriai nori žaisti, kada ne. Jie nejaučia tos dvasios, jie tik laukia LKL finalų pabaigos, kad galėtų važiuoti namo. Bet ką galiu padaryti – aš tik treneris“, – sakė R. Kurtinaitis.

Tuo tarpu „Žalgirio“ kapitonas D. Šalenga džiaugėsi, kad pavyko užtildyti visus skeptikus ir iškovoti pergalę.

„Matyt daug kas netikėjo, kai sakiau, kad mes rimtai ruošiamės ir sieksime pergalės. Visi žaidėjai įdėjo savo indėlį. Praėjusios rungtynės Kaune labai nuvylė, todėl laimėti buvo ypač malonu“, – plojimais spaudos konferencijoje sutiktas sakė D. Šalenga.

Debiutavęs žaidžiančio trenerio pareigose ekipos kapitonas savo vaidmens per daug nesureikšmino bei teigė, kad pergalę lėmė žalgiriečių kovingumas.

„Labai sunku spręsti iš vienerių rungtynių. Treneris komandoje yra ne šiaip sau – žaidėjai dirba savo darbą, treneris savo. Mes, vyresni žaidėjai, stengėmės vesti komandą, tačiau tai buvo labai sunku. Sunku žaisti be trenerio. Tačiau visą sezoną žaidžiame kartu, pažįstame vienas kitą, o atėjęs naujas treneris staigiai visko nepakeistų. (...).

Šį sezoną sužaidėme ir prastų rungtynių, tačiau jei visada būtume demonstravę tokį kovingumą, rezultatai būtų geresni“, – sakė D. Šalenga.

Visų rungtynių metu prie sekrotariato stalo sėdėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas, kuris nuolat davė nurodymus ant atsarginių žaidėjų suolelio sėdintiems žalgiriečiams. D. Šalenga neslėpė, kad patyrusio specialisto patarimai buvo naudingi.

„Taip, be abejo. Jis yra patyręs specialistas, jo patarimai buvo naudingi (...). Bet kokiu atveju, aš nesu treneris, esu žaidėjas ir dabar juo noriu būti. Kol kas nežinau, kas bus rytoj ir kas kitas rungtynes vadovaus komandai. Panikos nėra – yra komanda, yra žaidėjai ir mes turime žaisti. Dabar yra tokia situacija ir mums buvo pasakyta: „yra kapitonas, yra Marcusas Brownas ir turite žaisti“. Kito pasirinkimo mes neturime“, – sakė D. Šalenga.

Penktosios serijos rungtynės gegužės 17-ąją vyks Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją