24 metų I. Miloševičiui skirta minimali sankcija, nes jis „nuoširdžiai gailisi dėl padaryto pažeidimo“, anksčiau nebuvo baustas administracine tvarka, be to, buvo teigiamai charakterizuojamas „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo vadovų.

Skirdamas šią sankciją teismas pabrėžė siekiąs auklėjamųjų tikslų – atkreipti pažeidėjo dėmesį į padaryto pažeidimo sunkumą ir padėti jam suvokti atsakomybės neišvengiamumą.

„Tuo pačiu siekiama ir prevencinio atsakomybės tikslo - kad suvokęs savo pažeidimo sunkumą ir patyręs neigiamas veikos pasekmes, ateityje asmuo nebedarytų pažeidimų, todėl aplinkybė, kad I. Miloševičius paskyrus atėmimo vairuoti transporto priemonę nuobaudą negalės važinėti į treniruotes ir varžybas, nuobaudos skyrimui laikytina neturinčia įtakos“, - nutarime, kurį pažeidėjas dar galės apskųsti apeliacine tvarka, pažymėjo teisėja J. Rasiukevičienė.

Pasak jos, prie vairo neblaivus sėdęs krepšininkas padarė vieną pavojingiausių KET pažeidimų, sukeliančių pavojų ne tik transporto eismo saugumui, bet ir žmonių gyvybei ir sveikatai.

I. Miloševičius skelbiant nutarimą nedalyvavo, tačiau prieš savaitę buvo atvykęs į teismo posėdį ir aiškino, jog vairuodamas neblaivus padarė labai didelę klaidą.

„Policininkai matė, kad važiuoju labai lėtai ir rūpestingai, gal todėl mane ir sustabdė“, - teisme aiškino legionierius, pažymėjęs, kad už padarytą pažeidimą „Lietuvos rytas“ jam nubraukė 30 proc. atlyginimo.

I. Miloševičiui administracinio pažeidimo protokolas buvo surašytas po kovo 7-osios įvykių. Tądien apie 5 val. ryto jo vairuojamą automobilį „Škoda Superb“ sostinės A. Goštauto ir Geležinio Vilko gatvių sankryžoje sustabdė policijos pareigūnai. Krepšininkui buvo nustatytas lengvas girtumas – 0,89 promilės.

Graikijoje gyvenantis I. Miloševičius atsisakė pasirašyti po jam surašytu administracinio teisės pažeidimo protokolu bei alkoholio matuoklio rodmenimis.

„Nežinojau, kas buvo parašyta tuose dokumentuose, nes policininkai nemokėjo gerai kalbėti nei serbiškai, nei angliškai, - teisme aiškino „Lietuvos ryto“ legionierius. – Jie man pasakė: pasirašyk, čia laikinosios teisės. Bet aš nepasirašiau - nesupratau, kas ten surašyta“.

Krepšininkas teisme net neginčijo, kad tąryt prie vairo sėdo neblaivus.

„Žinau, kad tai buvo mano klaida, - sakė jis. – Tą vakarą buvau su komandos draugais, kita diena mums buvo laisva, todėl išgėriau du bokalus alaus. Nė kiek nesijaučiau esąs girtas, todėl nusprendžiau važiuoti automobiliu, nes viešbutis buvo vos už trijų minučių kelio nuo ten, kur buvau.

Policininkai matė, kad važiuoju labai lėtai ir rūpestingai, gal todėl mane ir sustabdė. Tai buvo mano klaida ir gera pamoka ateičiai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją