Iš 69 pretendentų atrinkta 10

„Buvo pateikta beveik 100 projektų, bet mes vertinome tik 69 variantus, nes kiti neatitiko teisinių viešųjų pirkimų reikalavimų. Dabar liko 10 geriausių kūrinių, už juos galima balsuoti. Išrinkime patį geriausią talismaną“, – pirmadienį specialioje spaudos konferencijoje ragino „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas ir vertinimo komisijos aštuonių narių pirmininkas Mindaugas Špokas.

Talismano projektai buvo vertinami maksimalia 100 balų suma pagal tris pagrindinius kriterijus: idėjos originalumas ir kūrybiškumas (0-40 balų), ryšys su Lietuva, jos istorija ir krepšiniu (0-30 balų) ir praktinis pritaikymas gaminant atributiką bei kostiumus aktoriams (0-30).

Vilkai, gandrai, krokodilas ir žaltys...

„Populiariausi talismanų buvo vilkai ir gandrai. Net du vilkai pateko į dešimtuką. Aiškaus favorito komisija neturėjo. Buvo ir juokingų variantų, bet tas juokingumas – subjektyvus dalykas. Man įsiminė talismanas krokodilas. Jo autorius pagrindė idėją, tuo, kad Lietuvos niekas nežino, todėl žmonės, pamatę krokodilą, dar labiau susidomėtų mūsų šalimi.

Buvo stambiųjų ir smulkiųjų kanopinių gyvūnų, paukščių ir vabzdžių, vienas variantas – tauras – priminė praėjusių metų lenkų talismaną, buvo ir katinas Leopoldas iš rusiško animacinio filmo. Buvo ir lietuviškas žaltys, bet jo kostiumą reiktų vilkėti 3-4 žmonėms“, - sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto žiniasklaidos ir komunikacijos grupės vadovas Linas Kunigėlis.

Talismano rinkimus Lietuvoje laimėjęs kūrinys nebūtinai bus priimtinas autorines teisės turinčiai FIBA.

„Teoriškai FIBA sau pasilieka teisę spręsti, kas taps talismanu, bet ji labai stipriai atsižvelgia į mūsų rekomendacijas. Taip buvo ir per logotipo su Gedimino stulpais rinkimus. Nei ispanai, nei lenkai talismano rinkimų nedarė. Jei matysim, kad tautos pasirinktas projektas aiškiai pirmauja rinkimuose, siūlysime FIBA jį ir pasirinkti“, – paaiškino L. Kunigėlis.

Nugalėtojui – 5 tūkst. litų prizas

Į antrąjį konkurso turo patekusių darbų autorių pavardės kol kas nežinomos.

„Matosi, kur dirbo tikri profesionalai, o kur – mėgėjai. Mes nežinome autorių, o jų pavardes pamatysime tik gegužės 24 dieną, kai atplėšime vokus su duomenimis. Talismaną-nugalėtoją FIBA pagal spalvą ir dizainą derins prie čempionato logotipo. Tačiau nežiūrinti į tai, ką nuspręs FIBA, rinkimų Lietuvoje nugalėtojas gaus 5 tūkst., antros vietos laimėtojas – 3 tūkst., o trečioje pozicijoje likęs autorius – 2 tūkst. litų premiją“, – priminė L. Kunigėlis.

Galutiniai rinkimų rezultatai ir trijų prizinių vietų laimėtojai paaiškės sudėjus vertinimo komisijos ir krepšinio aistruolių balsavimų rezultatus.

Į antrąjį etapą patekę talismanai – nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją