BBL nuostatuose nėra numatyta, kad po rungtynių būtų galima peržiūrėti vaizdo įrašą bei pakeisti rungtynių rezultatą.

Be to, pagrindinis rungtynių teisėjas po rungtynių pasirašė ant protokolo, kuriame nugalėtoju paskelbtas "Šiaulių" klubas.

Tačiau BBL vadovybė nusprendė, kad rungtynės dėl trečiosios vietos bus peržaistos sekmadienį 13 val. Vilniaus "Lietuvos ryto" arenoje.

Rungtynės

Pirmuosius 5 mačo taškus pelnė "Ventspils" žaidėjai. Pačioje atakai skirto laiko pabaigoje pasižymėjo Dairis Bertanis (4:9). Marekas Jurevičius pataikė pirmąjį susitikimo tritaškį. Po puikaus Mindaugo Kuzminsko perdavimo Arvydas Šikšnius atliko dėjimą į krepšį (8:14). Raitis Grafas pataisė netiksų komandos draugo metimą. Šiauliečiai pelnė net 3 dvitaškius su varžovų pražangomis (18:21). Derrickas Low sėkmingai užbaigė greitą ataką ir sumažino skirtumą iki minimalaus, visgi netrukus analogiška ataka atsakė Armandas Škelė. Po pirmųjų 10 minučių 20:23 pirmavo latviai.

Antrajame ketvirtyje pirmasis pasižymėjo Vytautas Šarakauskas. A.Škelė rezultatyviai užbaigė 3 atakas iš eilės, "Ventspils" kiek atitrūko (22:30). Nesėkminga saulės miesto klubo atkarpa nesibaigė, iš toli pasižymėjo Janis Strelniekas, Latvijos ekipa pirmą sykį įgijo dviženklią persvarą.

Mindaugas Žukauskas pataikė pirmąjį šiauliečių tolimą metimą (25:33). Kėlinio viduryje vyko nerezultatyvus žaidimas. Po tikslių Mateo Kedžio ir A.Škelės metimų, "Ventspils" ir vėl susikrovė dviženklį pranašumą (30:40). Gražų dėjimą į krepšį pačioje ketvirčio pabaigoje atliko V.Šarakauskas (34:42).

V.Šarakauskas tiksliu metimu pradėjo ir trečiąjį kėlinį. J.Strelniekas įsūdė tolimą metimą (36:45). Iš tolimos distancijos taškus pelnė ir M.Žukauskas. Kiek netikėtai iš toli pasižymėjo M.Kedžo (45:54). Deividas Gailius suklaidino varžovą ir tiksliu tritaškiu nutraukė nerezultatyvią "Šiaulių" atkarpą.

Marekas Jurevičius pelnė dvitaškį su pražanga (48:56). Varžovai susigrąžino dviženklę persvarą. D.Gailius ir M.Jurevičius apsikeitė tiksliais tolimais metimais (51:61). Janis Strelniekas aidint ketvirčio pabaigą signalizuojančiai sirenai pataikė sudėtingą tritaškį (51:64).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje latviai apuskų mažinti neketino, A.Škelė pelnė tritaškį, o Ronaldas Zakis dvitaškį su pražanga. Pastarasis turėjo palikti ikštelę dėl surinktų 5 asmeninių pražangų. Lietuvos ekipa pelnė 8 taškus be atsako ir perpus sumažino skirtumą (61:69). A.Škelė pataikė savo komandai itin reikalingą tritaškį, tačiau D.Low netrukus padarė tą patį.

Arvydas Šikšnius pataikė vos 1 baudos metimą iš 3, visgi šiauliečiai atsikovojo kamuolį ir iš po krepšio pasižymėjo M.Žukauskas, kitoje atakoje veteranas pasižymėjo ir iš toli (70:74). 2 atakas iš eilės sėkimngai užbaigė ir skirtumą iki 2 taškų sumažino D.Low. Įspūdingu dėjimu priešpaskutinę mačo minutę V.Šarakauskas išlygino rezultatą (78:78). D.Low pasiuntė kajuolį į krepšį ir pirmą kartą į priekį išvedė savo ekipą. D.Bertanis tiksliais baudos metimais rezultatą išlygino.

Iki ketvirčio pabaigos likus 20 sekundių A.Šikšnius suklupo lygioje vietoje ir pažeidė taisykles. Visgi, M.Meiersas nesugebėjo pataikyti nei vieno baudos metimo. Abu baudos metimus sumetė V.Šarakauskas (80:82). Likus 9 sekundėmis J.Strelniekas pataikė tritaškį su varžovo pražangą.

Paskutinę kėlinio sekundėmis šiauliečių metimas skriejo pro šalį, tačiau paskutinę akimirką V.Šarakauskas metimą pataisė ir lietuviai šventė pergalę minimalia persvara. "Šiauliai" nugalėjo 84:83.

"Šiauliai": V.Šarakauskas 21 (12 atk. kam.), D.Low 18, M.Žukauskas 15, D.Gailius 13, M.Kuzminskas 6, A.Šikšnius 5, R.Grafas, V.Pauliukėnas 2.

"Ventspils": M.Jurevičius 18, A.Škelė ir J.Strelniekas - po 16, M.Kedžo 14, R.Zakis 7, M.Meiersas ir D.Bertanis - po 6.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją