Gynėjas liks namuose San Antonijuje su žmona ir naujagimiais dvyniais sūnumis.

„Kelias dienas svarsčiau, dėliojausi prioritetus ir galiausiai priėmiau sprendimą, susijusį su pasaulio čempionatu“, – pasakė E. Ginobili laikraščiui „La Nacion“.

„Teko priimti nelengvą sprendimą – šiuo metu man ir mano šeimai bus geriausia, jei aš nedalyvausiu pasaulio čempionato varžybose Turkijoje.

Tai nelengvas sprendimas, nes man labai patinka žaisti su savo ilgamečiais draugais... Tačiau šiuo atveju iškilo nemažai kliūčių, kurias turėjau išanalizuoti.

Kaip visi jau žinote, po kelerių metų bandymo susilaukti vaikų, mudu su žmona gegužės mėnesį tapsime dvynių tėvais. Aš nenoriu praleisti nė vienos akimirkos, kurios nepasikartos.

Be to, šį sprendimą priėmiau ir dėl to, kad mano kūnas nėra pasirengęs trejus metus iš eilės be pertraukos ir be reikalingo fizinio pasirengimo žaisti su nacionaline komanda.

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) San Antonijaus „Spurs“ ekipos vienas lyderių E. Ginobili kol kas dar nebaigė sezono. Jo atstovaujama „Spurs“ Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki 4 pergalių kol kas lygiai varžosi su Dalaso „Mavericks“ klubu. Serijos santykis ten – 1:1.

Neseniai E. Ginobili pratęsė sutartį su „Spurs“ klubu iki 2013 metų.

Tačiau gynėjas patvirtino Argentinos krepšinio federacijos vadovams, kad tikrai dalyvaus olimpinės atrankos turnyre 2011 metais (FIBA Amerikos čempionate) ir 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse, jei Argentina į jas pateks.

2004 metų Atėnų olimpiados naudingiausias krepšininkas padėjo Argentinai iškovoti aukso medalius, o 2008 metais Pekino žaidynėse argentiniečiai be traumuoto lyderio E. Ginobili mače dėl bronzos medalio įveikė Lietuvos rinktinę.

Argentina, šiuo metu FIBA pasaulio reitinge užima pirmąją vietą (Lietuva po JAV, Ispanijos, Graikijos, Serbijos yra šešta).

Sergio Hernandezo treniruojamojoje Argentinos komandoje ir taip yra gausu žvaigždžių: Luisas Scola, Pablo Prigioni, Carlosas Delfino, Andresas Nocioni, Fabricio Oberto, Leo Gutierrezas ir kiti.

Argentina pasaulio čempionate žais A grupėje su Serbija, Australija, Vokietija, Angola ir Jordanija.

„Be jokių abejonių aš būsiu Argentinos rinktinės aistruolis Nr. 1 ir stebėsiu pasaulio čempionato kovas per TV, – tvirtina E. Ginobili. – Tikiuosi, kad visi mane supras. Aš nebaigiu savo karjeros Argentinos rinktinėje, tiesiog mano prioritetų sąraše Londonas yra aukščiau Turkijos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją