Uteniškiai aikštelės šeimininkams atkakliau priešinosi tik pirmajame kėlinyje, kurio pradžioje pirmavo 8:5, 11:8. „Lietuvos rytas“ perėmė iniciatyvą spurtu 8:0, kai tritaškius pataikė Simas Buterlevičius ir Donatas Zavackas, o Steponas Babrauskas sumetė baudas (16:11).

Ketvirčio pabaigoje Jono Valančiūno dėjimas leido Vilniaus komandai dar labiau nutolti (25:17), o antrajame kėlinyje Rimo Kurtinaičio auklėtiniai ėmė daužyti priešininkus tolimais metimais.

Kelis tritaškius pataikė D. Zavackas, prie toliašaudės artilerijos prisijungė Martynas Gecevičius ir Kenanas Bajramovičius, o ketvirčio viduryje „Lietuvos ryto“ persvara jau nebekėlė abejonių (44:24).

Netrukus dar po tritaškį pataikė Vidas Ginevičius ir S. Babrauskas, o skirtumas tarp ekipų šoktelėjo iki 26 taškų (52:26). Tokia pati praraja komandas skyrė ir įpusėjus mačui (59:33).

Po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ nesunkiai išsaugojo sukauptą pranašumą, o ketvirtajame kėlinyje jį sparčiai padidino ir šventė užtikrintą pergalę.

Vilniečiai rungtynėse vertėsi tik 8 krepšininkais. Dėl traumų negalėjo žaisti Artūras Jomantas, Milko Bjelica, Justinas Sinica ir Igoris Miloševičius.

„Juventus“ gretose nerungtyniavo puolėjai Virginijus Praškevičius bei Gintautas Matulis.

„Lietuvos rytas“: Kenanas Bajramovičius 22 taškai (4/6 trit., 4/7 dvit., 2/3 baudų; 7 atk. kam.), Steponas Babrauskas (8 rez. perd.), Martynas Gecevičius ir Donatas Zavackas po 17, Simas Buterlevičius 14 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 11, Vidas Ginevičius 8 (9 rez. perd.).

„Juventus“: Darius Pakamanis 18 (1/5 trit., 6/12 dvit., 3/3 baudų), Paulius Morkeliūnas 13, Tomas Jasiulionis 9.

Antrąsias serijos rungtynes komandos Utenoje žais balandžio 28 dieną.

Antradienį kitoje pusfinalio serijoje Kaune susitinka vietos „Žalgiris“ ir „Šiauliai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją