Pirmąsias rungtynes namuose ketvirtoje vietoje reguliariajame sezone finišavusi „Juventus“ prieš „Neptūną“ laimėjo rezultatu 78:66.

Atkakliame susitikime aikštelės šeimininkams pavyko keletą kartų atitrūkti, tačiau aukštesnę pavarą vis įjungdavę varžovai prisivydavo uostamiesčio krepšininkus. „Neptūnas“ antrajame ketvirtyje turėjo 7-9 taškų persvarą, bet jau trečiajame kėlinyje turėjo vytis varžovus.

Mačo pabaigoje aikštelėje vyko tikras trileris. Likus žaisti 1 min. 17 sek. rezultatas dar buvo lygus (69:69). „Juventus“ ekipa atakose ieškojo Virginijaus Praškevičiaus ir šis dvitaškiu išvedė savo komandą į priekį (71:69).

Po nesėkmingos klaipėdiečių atakos, Tomas Gaidamavičius baudos metimu padidino svečių pranašumą (72:69), o kitame aikštės gale Modestas Kumpys taip pat realizavo tik vieną baudą (70:72). Likus žaisti 18 sek. pražanga sustabdytas V. Praškevičius nepataikė nė vieno baudos metimo ir aikštelės šeimininkai išsaugojo viltis į pergalę ar pratęsimą.

Vis dėlto paskutinės „Neptūno“ atakos metu Darius Pakamanis perėmė M. Kumpio netiksliai perduotą kamuolį ir „Juventus“ komanda šventė pergalę.

„Neptūnas“: Julius Žurna 15 taškų (4/7 trit., 1/1 dvit., 1/2 baudų), Modestas Kumpys (6 atk. kam.) ir Robertas Bitinas po 11, Tomas Vilkius ir Simas Galdikas po 9.

„Juventus“: Žydrūnas Urbonas 12 (0/1 trit., 4/5 dvit., 4/6 baudų), Arūnas Vasiliauskas 9, Tomas Gaidamavičius (6 rez. perd.) ir Virginijus Praškevičius po 8.

Paskutinė pusfinalio dalyvė paaiškės serijoje tarp Kauno „Žalgirio“ ir Prienų „Rūdupio“ komandų. Čia kol kas 1-0 pirmauja žalgiriečiai, o antrosios rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos Prienuose. Šios poros nugalėtoja pusfinalyje susitiks su „Šiaulių“ ekipa, kuri 2-0 eliminavo Panevėžio „Techasą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją