Bronzos medalius iškovojo pirmą kartą lygos istorijoje prizinę vietą užėmusios Klaipėdos universiteto merginos. Vaikinų grupėje bronza atiteko aikštelės šeimininkams, Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkams.

Finale VDU nesulaukė pasipriešinimo

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir toliau sėkmingai kuria LSKL istoriją. Kauno universitetas ketvirtą kartą iš eilės tapo LSKL čempionu. Finale VDU ekipa nesunkiai 108:88 (31:23, 32:20, 22:24, 21:21) nugalėjo taip pat į LSKL istorijos knygą patekusią, pirmą kartą finale rungtyniavusią Mykolo Romerio universiteto (MRU) komandą.

Vilniečiai nekėlė iš anksto baltos vėliavos ir priešinosi varžovams – 6:6. Tačiau tai buvo viskas, ką keturis Kauno „Žalgirio“ krepšininkus turėjusiam VDU galėjo priešpastatyti vilniečiai. Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus trims minutėms jau 22:11 priekyje buvo VDU.

Antrajame ketvirtyje MRU susikaupė ir ėmė vytis varžovus – 32:35. Labiau patyrę kauniečiai nuolat buvo keliais taškais priekyje, tačiau rimčiau atitrūkti nesisekė. Ketvirčio pabaigoje VDU pavyko surengti kelias sėkmingas atakas iš eilės ir po Žygimanto Janavičiaus dvitaškio komandas skyrė 13 taškų – 52:39. VDU nemažino tempo ir po dviejų ketvirčių jau 63:43.

Trečiajame ketvirtyje po MRU krepšininko Arvydo Šikšniaus tritaškio ir dvitaškio vilniečiai bandė mažinti atsilikimą - 69:52 VDU naudai. Tačiau po Ado Juškevičiaus tritaškio atsakymo VDU truktelėjo į priekį 75:52.

Tokiu pat ritmu abi ekipos žengė ir paskutiniajame ketvirtyje. MRU iš paskutiniųjų stengėsi sumažinti atsilikimą (85:67), VDU ramiai susigrąžindavo persvarą (po Siimo-Sanderio Vene tritaškio 91:70).

VDU krepšininkai be didesnių pastangų nugalėjo finale ir ketvirtą kartą iš eilės pasipuošė aukso medaliais.

„Mums šie medaliai brangūs kaip ir visi, nes kartu su komanda siekėme jų ir iškovojome ne taip lengvai kaip norėtųsi. Nesvarbu, jog šie medaliai jau nebe pirmi mums, visi apdovanojimai savotiškai svarbūs“, - po dvikovos apdovanojimu džiaugėsi VDU kapitonas Adas Juškevičius.

„Sunku varžytis su tokia komanda, tačiau pademonstravome ką sugebėjome. Kol kas nesame pasirengę žaisti su tokio lygio varžovais, tačiau ir antrąja vieta esame patenkinti“, - po finalo sakė MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

VDU: M. Valukonis 22 taškai, Ž. Janavičius 18, V. Lipkevičius 13.
MRU: A. Lukoševičius 21, A. Šikšnius, A. Gydra, Š. Kulevičius po 13.

ŠU krepšininkams – bronza

Šiaulių universiteto (ŠU) vaikinų komanda savo miesto arenoje kovoje dėl LSKL trečiosios vietos nugalėjo Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU) rezultatu 118:69 (31:11, 30:18, 30:20, 27:20) ir iškovojo bronzos medalius.

Deividas Gailius rungtynių pradžioje pelnė 12 taškų ir truktelėjo ŠU komandą į priekį 14:6. D. Gailius nemažino apsukų ir po jo dviejų iš eilės tritaškių – jau 22:11. Pirmajame ketvirtyje ŠU lyderis iš viso per kėlinuką pelnė net 21 tašką, o jo vedama komanda įgijo 20 taškų pranašumą.

Antrajame ketvirtyje tęsėsi D. Gailiaus, o tuo pačiu ir ŠU šou. Šeimininkai be gailesčio triuškino varžovus ir nuolat didino persvarą.

Per didžiąją pertrauką atminimo medaliais buvo apdovanoti LSKL nusipelnę žmonės, kurie sulaukė lygos prezidento padėkų ir atminimo prizų.

Trečiajame ketvirtyje VPU krepšininkai buvo visiškai sugniuždyti ir komandas vienu metu skyrė jau 40 taškų.

Ketvirtasis kėlinukas turėjo vienintelę intrigą – kada ŠU pelnys 100 taškų. Tai pavyko padaryti nesužaidus nė pusę kėlinio. Šiauliečiai ir po metų pertraukos pasipuošė medaliais, sidabrą iškeitę į bronzą.
VPU ekipa antrus metus iš eilės pralaimėjo mažąjį finalą ir liko be apdovanojimų.

„Varžovai buvo netikėtai stiprūs. Žinoma, tikrai nesitikėjome tokio rezultato, tačiau taip, kaip šiandien žaidė šiauliečiai, tai sunku ir ką nors priešpastatyti. Sveikinu varžovus su pergale, jie tikrai buvo jos gerokai vertesni“, - po dvikovos ŠU komandą sveikino VPU treneris Algimantas Šatas.

„Norėjosi žaisti finale, tačiau ir bronza yra gerai. Norėjome medalių ir komandai sužaidė net man pačiam netikėtai gerai. Tikėjausi sunkių rungtynių, pavyko apsieiti be didesnių vargų“, - po pergalės kalbėjo ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

ŠU: D. Gailius (7/12 trit., 7/8 dvit., 5 atk. kam., 3 per. kam.) 42, Ž. Petraitis 28, P. Rašamavičius 14.
VPU: D. Ratkevičius 15, E. Kairys 13, D. Keburys 12.

Merginų finale – triuškinama MRU pergalė

Merginų grupės finale jėgas išbandė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) ir Mykolo Riomerio universiteto (MRU) komandos. Trečius metus iš eilės čempionėmis tapo MRU krepšininkės, kurios laimėjo finalą rezultatu 88:69 (36:16, 22:14, 16:23, 14:16).

MRU krepšininkės vedamos Lietuvos rinktinės krepšininkės Aurimės Rinkevičiūtės iškart prispaudė varžoves ir pirmavo 13:3. Po A. Rinkevičiūtės tritaškio skirtumas išaugo net iki 32:13. Kėlinys baigėsi net 20 taškų MRU persvara.

Antrajame ketvirtyje žaidimas vyko lygiai ir MRU ekipa nuo varžovių buvo atsiplėšusi tuo pačiu saugiu 20 taškų atstumu. Kėlinio pabaigoje MRU krepšininkės dar ir rezultatas tapo net 58:30.

Trečiajame ketvirtyje LKKA merginos ėmė vytis varžoves ir po atkarpos 12:0 sugrąžino intrigą į rungtynes. Ketvirčio viduryje skirtumas sumažėjo iki 16 taškų ir kaunietės atsigavo. Tačiau LKKA įkarštį greit nuramino pora MRU tritaškių ir vilnietės po trijų ketvirčių buvo priekyje 21 taško skirtumu.

Ketvirtajame ketvirtyje MRU krepšininkės išsaugojo pranašumą ir trečią kartą iš eilės tapo LSKL čempionėmis.

Naudingiausia finalo krepšininke pripažinta A. Rinkevičiūtė, kuri finale pelnė 20 taškų.

„Po finalo nė kiek nenusiminėme. Tapome reguliariojo sezono nugalėtojomis, tad vieną titulą sezone iškovojome. O kautis prieš MRU komandą, kuri rungtyniauja moterų krepšinio lygoje, sunku, tad nepavyko rimčiau pasipriešinti žymiai stipresnei komandai“, - po rungtynių geros nuotaikos neprarado LKKA trenerė Rasa Kreivytė.

„Reguliariajame sezone žaisdavome ne stipriausios sudėties, tad dabar ją surinko didesnių problemų nekilo ir viskas atsistojo į savo vietas“, - po laimėto finalo sakė MRU strategas Algis Budėnas.

MRU: A. Rinkevičiūtė 20, R. Kontvainytė, Š. Povilionytė, S. Galdikaitė po 14.
LKKA: E. Sarapaitė 29, E. Liutkutė 12, A. Žiegytė 11.

Klaipėdos merginos išnaudojo istorinį šansą

Pirmadienį Šiauliuose įvykusius Lietuvos studentų krepšinio lygos finalus pirmosios pradėjo Vilniaus universiteto (VU) ir Klaipėdos universiteto (KU) merginos, išsiaiškinusios bronzos medalių likimą. Pirmą kartą universiteto istorijoje juos po pergalės prieš varžoves rezultatu 81:70 (21:22, 22:18, 24:12, 14:18) iškovojo KU merginos.

Klaipėdietės rungtynes pradėjo su nuostoliais – be susirgusios ekipos trenerės Ramunės Kumpienės, kurią pakeitė KU vaikinų ekipos treneris Mindaugas Mockus.

Rungtynes geriau pradėjo vilnietės, kurios išsiveržė į priekį 6:0. Pirmojo ketvirčio pabaigoje vedamos ekipos lyderės Marinos Solopovos, klaipėdietės pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai – 12:10. Ketvirčio pabaigoje VU krepšininkės susigrąžino iniciatyvą ir laimėjo kėlinuką 22:21.

KU krepšininkės rėmėsi elementaria taktika – krepšį atakavo M. Solopova arba Lina Pikčiūtė, visos kitos krepšininkės kovojo dėl kamuolio. Tai neleido klaipėdietėms atitrūkti nuo varžovių, nes VU komanda pasinaudojo tokia tiesmukiška oponenčių taktika.

Trečiajame ketvirtyje komandos ir toliau žengė koja kojon. Ketvirčio viduryje galų gale ėmė veikti KU taktika – po M. Solopovos tritaškio rezultatas išaugo iki 57:46 KU naudai. Klaipėdietės ėmė didinti skirtumą ir VU pasimetė – po trijų kėlinių 67:52.

Ketvirtasis ketvirtis vyko ramiai – KU toliau didino pranašumą, kuris netrukus pasiekė 20 taškų. Klaipėdos universitetas antrus metus iš eilės savo garbės lentoje galės rašyti krepšininkų pavardes – po praėjusių metų vaikinų bronzos medalių, šiais metais juos į Klaipėdą parvežė merginos.

„Mums – tai tragedija. Porą metų iš eilės nelikdavome be medalių, tikėjomės jų ir šiemet. Deja, tačiau likome be jų“, - po pralaimėjimo apmaudo neslėpė VU trenerė Loreta Berūkštienė.

„Norėjome medalių ir juo iškovojome. Važiavome tik pergalės ir ją iškovojome“, - trumpai po rungtynių pasidžiaugė KU krepšininkė M. Solopova.

KU: M. Solopova 31, G. Gutkauskaitė 22, L. Pikčiūtė 15.
VU: L. Mažeikaitė 24, L. Šleževičiūtė 15, N. Bytautaitė 11.