Rungtynės

Pirmuosius mačo taškus pelnė tritaškį pataikęs Robertas Bitinas. Arūnas Vasiliauskas pasižymėjo iš toli su varžovo pražanga, "Juventus" išlygino rezultatą. Tomas Jasiulionis pirmą kartą mače išvedė į priekį savo komandą. T.Jasiulionis pataikė dvitaškį su pražanga. Ketvirčio pabaigoje baudos metimus sumetė Paulius Morkeliūnas - 14:12.

Tomas Gaidamavičius tritaškiu pradėjo antrąjį kėlinį. Uostamiesčio klubas sumažino skirtumą iki minimalaus, visgi uteniškiai rezultatyviai užbaigė dvi atakas iš eilės ir vėl padidino skirtumą - 22:16. Kurį laiką ekipoms nepavyko pasižymėti. Darius Pakamanis ir Vytenis Petkus apsikeitė tiksliais tolimais metimais. Antrojoje kėlinio pusėje vyko atkakli kova, svečiai šiek tiek sumažino skirtumą. Paskutinę pirmosios rungtynių pusės sekundę pasižymėjo Tomas Vilkius - 32:31.

Trečiojoj kėlinio pradžioje komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis. Šeimininkai surengė spurtą ir pelnė 9 taškus be atsako - 43:35. Jonas Elvikis 2 sykius iš eilės pasižymėjo iš toli. Virginijus Praškevičius prametė baudos metimą, visgi jo ekipa atkovojo kamuolį ir paskutinę kėlinio sekundę puolėjas įsūdė tritaškį. Po trijų ketvirčių "Juventus" jau turėjo dviženklią persvarą 56:45.

Pirmasis ketvirtajame kėlinyje pasižymėjo T.Vilkius. "Neptūnas" mėgino sumažinti skirtumą, tačiau "Juventus" sugebėjo ne tik išlaikyti svarų pranašumą, bet ir jį padidinti. Po D.Pakamanio tolimo šūvio ekipas skyrė jau 15 taškų. Penktąjį sykį taisykles pažeidė P.Morkeliūnas. Mindaugas Girdžiūnas pataikė tritaškį - 68:58. Ketvirtis artėjo prie pabaigos, o klubus vis dar skyrė dviženklis taškų skaičius. Efektingą dėjimą mačo pabaigoje atliko Gintautas Matulis. "Juventus" nugalėjo 78:66.

"Juventus": Jonas Elvikis 18, Darius Pakamanis 14, Virginijus Praškevičius (8 atk. kam.) 13, Arūnas Vasiliauskas 8, Tomas Jasiulionis ir Paulius Morkeliūnas po 7.

"Neptūnas": Tomas Vilkius 15, Mindaugas Girdžiūnas 12, Robertas Bitinas 10, Vytenis Petkus 9, Julius Žurna 7.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją