Toks „Perlo“ jaunųjų krepšininikų pasipriešinimas labiau patyrusiems „Lietuvos ryto“ žaidėjams buvo malonus netikėtumas gana gausiai susirinkusiems žiūrovams. O „Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiajam treneriu Rimui Kurtinaičiui?

„Pasipriešinimo tikėjomės, bet, aišku, ne tokio. Galvojome, kad bus truputį paprasčiau. „Perle“ žaidžia būsimi „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Jie yra jauni ir jie jau viena koja „Lietuvos ryte“. Matote tas mūsų rotacijas. Mes jas taikėme ir sezono metu. Jie nori įrodyti ir aš tuo labai džiaugiuosi.

Kai kurie „Perlo“ žaidėjai, kurių pavardžių dar nenoriu sakyti, yra vertesni jau dabar rungtyniauti „Lietuvos ryte“, negu kai kurie „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Ir čia niekam nėra paslaptis. Mes po sezono vėl padarysime tokią rotaciją“, – komentavo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ strategas pabrėžia, kad šiuo metu gali remtis ir pasitikėti tik šešiais savo auklėtiniais.

„Šiuo metu mes žaidžiame 6 krepšininkais. Kiti, dėl kažkokių priežasčių, nenori žiasti, gal jie yra pavargę, bet tai visiškai manęs nedomina“, – pasiteisinimų neieško R. Kurtinaitis.

Dauguma aistruolių tikėjosi Vilniaus „motininės“ ir „antrinės“ komandų sutartų rungtynių ir laukė tai patvirtinančių ženklų.

„Ne, aš niekada su niekuo nesitariu. Net kai dirbau Azerbaidžane su Baku „Gala“ klubu ir per Europos taurės turnyro labai svarbias rungtynes pas mus atvažiavo „Šiauliai“, kuriuos treniravo mano geras draugas Ramūnas Butautas. Mums buvo būtina pergalė namuose, bet man buvo žema eiti ir kažką prašyti. Mes pralaimėjome, o Azerbaidžano olimpinis komitetas mano darbą įvertino nepatenkinamai.

Net tokioje situacijoje susitarimų su manimi negali būti. Aš turėčiau žaidėjų prašyti? Vadovų ar Roberto Štelmaherio? Mes žaidėme taip, kaip šiuo metu galime žaisti.

Daugelis žaidėjų po rungtynių su (Kauno) „Žalgiriu“ galvojo, kad prieš „Perlą“ galima laimėti viena ranka ir viena koja. „Perlas“ nukovė patį „Žalgirį“ ir kitas geras komandas. Jie žaidžia puikiai, nežiūrint į tai, kad neturi savo pagrindinio įžaidėjo Žydrūno Kelio“, – saviškiams priekaištų, o varžovams gerų žodžių negailėjo R. Kurtinaitis.

Į rungtynių trečio kėlinio pradžią atskubėjo iš Serbijos ką tik sugrįžęs „Lietuvos ryto“ puolėjas Milko Bjelica, kuris po pažastimi nešėsi traumuotos kojos rentgeno nuotraukas.

„Milko rado kojos kaulo skilimą. Jis jau pusantro mėnesio nežaidžia, o dabar serbų gydytojai sako, kad jam reikės dar šešių savaičių. Nežinau, nuo kada jie skaičiuoja. Nuo patirtos traumos, ar nuo rentgeno nuotraukų padarymo. Tikiuosi, kad finale, kai mes ten papulsime, Milko jau kažkiek mums padės.

Aaronas (Baynesas) patyrė smarkią čiurnos traumą, bet, žinant jo pakantumą skausmui, aš galvoju, kad jis po savaitės pradės žaisti. Artūrui Jomantui taip pat liko savaitė, nes jam – kryžminio raiščio patempimas, išmuštas kelis. Jam vis dar skauda. Yra taip, kaip yra“, - tarsi sužeistųjų suvestinę iš karo lauko skaitė R. Kurtinaitis.

Mače su „Perlu“ koją susimušė ir „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Vidas Ginevičius.

„Nežinau, bet manau jo neprarasime. Bet mes ir šiandien jo neturėjome. Viskas bus gerai. Tos smulkios traumos – kasdienybė. Esu pasakęs savo žaidėjams, jei esate profesionalų sporte, turite būti pasiruošę skausmams. Čia – ne sanatorija. Aikštėje reikia žaisti. Visas profesionalo kelias yra skausmas. A. Jomantas ir A. Bayneas yra sektini pavyzdžiai, kurie gali žaisti ir be kojos ar rankos“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

R.Štelmaheris: žaidėme širdimi

„Perlo“ komandos treneris Robertas Štelmaheris po pralaimėjimo buvo susikrimtęs ir ilgokai studijavo rungtynių protokolą. „Aš neturiu komentarų, nes mes pralaimėjome ir nesu pasirengęs daug kalbėti. Geriau klauskite“, – į jo laukusius žurnalistus kreipėsi latvis.

Po rungtynių R. Kurtinaitis pagyrė kolegą: „šaunuolis“.

„Ne aš, o mes visi kartu, – sau visų gero „Perlo“ žaidimo nuopelnų neprisiėmė ekipos strategas. – Sužaidėme širdimi. Tai didelis dalykas krepšinyje. Kai krepšininkai pasiekia tokį lygį – jie dirba už pinigus. Bet jei žaidėjas moka už pinigus žaisti su širdimi, tai didžiulis privalumas. Ir tai lemia ne tik talentas. Geras buvo žaidimas, bet blogas rezultatas.“

R. Štelmaheris pripažino, kad pasiteisino jo pasirinkta taktika.

„Norėjome rungtyniauti agresyviai. Mes taip žaidžiame jau daug pastarųjų rungtynių. Todėl nieko keisti nereikėjo. Nesirengėme specialiai „Lietuvos rytui“, o tiesiog toks yra mūsų žaidimo stilius. Vaikinai parodė, jog moka žaisti krepšinį“, – auklėtinius gyrė specialistas.

Pasak „Perlo“ trenerio, pralaimėjimą lėmė klaidos.

„Mes dar jauni, todėl darome kvailas klaidas, bet varžovai taip pat jų neišvengė. Kaip visada norisi geriau. Dirbsime toliau. Šįkart rungtyniavome „išvykoje“, kitas susitikimas – „namuose“. Taigi, stengsimės...“, – juokavo R. Štelmaheris.

„Paskutinėmis sekundėmis „paleidome“ rungtynes. Praleidome Martyną Gecevičių, kuris pelnė du sunkius taškus iš po krepšio, o paskui iš karto suklydome perduodami kamuolį. Taip negalima. Tačiau jei jaunimas būtų patyręs ir sumanus, mes, treneriai, neturėtume darbo. Ir pajėgios komandos daro tokių klaidų. Gaila, kad šįkart taip nutiko mums“.

Visos dvikovos metu R. Štelmaheris emocingai reaguodavo į ginčytinus teisėjų sprendimus.

„Ne, apie tyčinį blogą teisėjavimą negali būti ir kalbos. Aš to nesakau. Tai – atkrintamosios varžybos, kurios visada turi vykti kiečiau, o nugalės stipriausias. Play-off etape viskas pasikeičia. Viskas normalu. Aš dirbau savo darbą, jie – savo. Teisėjai klydo į abi puses, bet jokių pretenzijų aš jiems neturiu“.

Ar vilnietiškas derbis bus pratęstas iki trejų tarpusavio rungtynių?

„Stengsimės tai padaryti“, – žadėjo R. Štelmaheris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją