A grupė:

Havro STB (Prancūzija) - Alytaus "Alita" (Lietuva) 75:73 (20:14, 16:24, 18:15, 21:20).

Klubas iš Lietuvos pralaimėjo pirmąjį ketvirtį 6 taškų skirtumu, tačiau netrukus atsitiesė. Alytiškiai antrąjį kėlinuką laimėjo 8 taškais ir į didžiąją pertrauką išėjo pirmaudami. Antroje rungtynių dalyje žaidimas buvo labai atkaklus. Ekipos kovojo negailėdamos jėgų, tačiau nei vienai, nei kitai komandai didesnio skirtumo įgyti nepavyko. Vis dėlto, STB krepšininkai, padedami savų sirgalių, įgijo minimalų pranašumą ir iškovojo pergalę tik 2 taškų skirtumu.

Kazanės "Uniks" (Rusija) - Ankaros "Turk Telekom" (Turkija) 96:60 (23:18, 29:1, 20:18, 24:23).

Kazanės klubas toliau Europai įrodinėja, kad yra vertas pajėgesnės lygos, nei FEL. "Uniks" krepšininkai A grupėje nesutinka rimto pasipriešinimo ir jau trečiąją pergalę iškovojo triuškinančiu skirtumu. Šį kartą Kazanės krepšininkai varžovams iš Turkijos antrajame kėlinyje leido įmesti vos 1 tašką. Vidutiniškai rusai rungtynes laimi 30,7 taško skirtumu.

Vienas rezultatyviausių "Uniks" krepšininkų šiose rungtynėse buvo Lietuvos rinktinės kapitonas Saulius Štombergas. Aikštėje praleidęs tik 18 minučių, jis pelnė 16 taškų (2/2 baudų metimų, 1/2 dvitaškių, 4/7 tritaškių) ir atkovojo 3 kamuolius. Vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas ant parketo išbuvo dar mažiau laiko - per 16 minučių jis surinko 5 taškus (1/2 baudų metimų, 2/7 dvitaškių), sugriebė 7 kamuolius ir blokavo 4 varžovų metimus. "Uniks" klube taip pat sėkmingai žaidė: Martinas Muurseppas (Martinas Miursepas, 16 tšk., 6 atk. kam.), Valentinas Kubrakovas (13 tšk.) ir Nikolajus Chriapa (12 tšk.).

Ankaros komandoje sėkmingiausiai rungėsi Virgilas Stanescu (Virgilas Stanesku), pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių. Tačiau to nepakako iškovoti pergalei. Semsettinas Basas (Semsetinas Bašas) pridėjo 11, o Aleksandras Avlijas surinko 10 taškų.

Po rungtynių vyriausias "Uniks" treneris Stanislavas Jeriominas sakė, jog jo krepšininkai pirmajame kėlinyje žaidė pasyviai. "Chriapos įžengimas į aikštę pagyvino žaidimą. Man labiau patiko krepšininkų gynyba, nei puolimas".

Turkijos ekipos strategas Ercumentas Sunteris (Erkumentas Sunteris) neslėpė, jog dar prieš rungtynes Kazanės ekipa buvo favoritė ir akivaizdžiai pranašesnė. "Mano krepšininkai nesistengė žaisti. Kai kurie jų neseniai atsigavo po traumų, galbūt tai ir buvo nesėkmingo žaidimo priežastis". Treneris vylėsi, jog ateityje "Turk Telekom" žais sėkmingiau.

C grupė:

Permės "Ural Great" (Rusija) - Varšuvos "Polonia Warbud" (Lenkija) 101:76 (24:19, 33:20, 20:17, 24:20).

Dar iki didžiosios pertraukos susikrovę 18 taškų pranašumą, rusai antroje susitikimo dalyje atsipalaidavo ir nesunkiai iškovojo antrąją pergalę FEL turnyre.

Nugalėtojų klube puikiai rungtyniavo Lietuvos rinktinės "centras" Kšyštofas Lavrinovičius. Aikštėje praleidęs 25 minutes, K.Lavrinovičius pelnė 21 tašką (2/2 baudų, 5/7 dvitaškių, 3/4 tritaškių), atkovojo 11 ir perėmė 2 kamuolius. Tiek pat taškų kiek ir lietuvis pelnė dar vienas "Ural Great" legionierius - amerikietis Michaelas Johnsonas (Maiklas Džonsonas). Sergejus Čikalkinas įmetė 19, Stefanas Nadjfeji (Stefanas Nadžfedžis) pridėjo 13, o Raimondas Vaikulis surinko 10 taškų.

"Polonia" komandoje sėkmingai rungtyniavo įžaidėjas iš Lietuvos Rolandas Jarutis. Jis per 27 minutes įmetė 16 taškų (4/8 baudų, 3/8 dvitaškių, 2/6 tritaškių) ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Rezultatyviausiai Lenkijos komandoje žaidė Antonio Lydellas Harvey (Antonijus Laidelas Harvis), surinkęs 21 tašką. 13 pridėjo Michaelas Hlebowitckis (Maiklas Hlebovickis).

Po rungtynių vyriausias "Ural Great" treneris Sergejus Belovas sakė: "Krepšinis Lenkijoje šiomis dienomis plėtojasi labai greitai. Tai pritraukia daug rėmėjų ir jų šalies krepšinio lygoje yra daug gerų krepšininkų. Varšuvos "Polonia" yra Europinio lygio komanda".

"Mes atsargiai ruošėmės pirmajam susitikimui. Nepaisant pralaimėjimo Bambergo GHP ekipai (rusai prieš Vokietijos klubą pralaimėjo antrajame FEL ture - aut. past.), kaip treneris aš komandos žaidimu dabar esu labiau patenkintas, nei tai buvo sezono pradžioje. "Ural Great" ima rodyti tą žaidimą, kokį aš noriu matyti. Dabar mes žaidžiame stabiliai ir labiau pasitikime savimi".

Naudingiausias šio susitikimo krepšininkas K.Lavrinovičius akcentavo, jog komanda žaidė puikiai. "Esu patenkintas savo šios dienos rungtynėmis ir noriu padėkoti komandos draugams už pagalbą. Visi žaidė gerai, ypač Vaikulis ir Čikalkinas".

Bambergo GHP (Vokietija) - Rygos "Skonto" (Latvija) 74:56 (25:9, 17:14, 17:12, 15:21).

Rygos krepšininkai jau pirmomis rungtynių minutėmis gavo dūrį į paširdžius. Susitikimo pradžioje atsilikę 1:12, o pralaimėję pirmąjį kėlinuką 16 taškų skirtumu, latviai atsigauti nebesugebėjo ir patyrė pralaimėjimą svečiuose.

"Skonto" klube žaidžiantis lietuvis Linas Juknevičius aikštėje praleido 14 minučių. Pataikęs abi mestas baudas ir 1 tritaškį iš dviejų, tačiau prametęs dvitaškį, jis surinko 5 taškus, visus juos - pirmoje rungtynių pusėje. Linas taip pat atkovojo 3 kamuolius, bet padarė 2 klaidas ir kartą prasižengė. Rezultatyviausias "Skonto" komandoje buvo Demetri Hillas (Demetrijus Hilas), surinkęs 23 taškus ir atkovojęs 6 kamuolius. Rinaldas Širšinas (5 atk. kam.) ir Andris Biedrinas (prametė pirmus 7 savo metimus) pridėjo po 10 taškų.

Bambergo ekipa pasižymėjo komandinių žaidimu. Rezultatyviausiai žaidė 16 taškų įmetęs ir net 18 kamuolių sugriebęs Chrisas Ensmingeris (Krisas Ensmingeris). Trys krepšininkai pridėjo po 15 taškų. Tai: Steffenas Hamannas (Stefanas Hamanas, 3 atk. kam., 5 per. kam., 6 rez. perd., 8 klaidos), Uvis Helmanis ir Gertas Kullamae (Gertas Kiuliamaje).

Tel Avivo "Hapoel" (Izraelis) - Salonikų "Aris" (Graikija) 71:64 (24:15, 21:14, 12:16, 14:19).

Dar iki didžios pertraukos laimėję abu ketvirčius, žydai susikrovę 16 taškų persvarą. Čempionų taurės laimėtojai "Aris" krepšininkai likusioje 20 minučių dalyje nesugebėjo perimti iniciatyvos ir turėjo pripažinti pajėgesnių oponentų pranašumą.

Jau susitikimo pradžioje, vedami puikiai žaidusių Virginijaus Praškevičiaus ir Yanivo Greeno, "Hapoel" išsiveržė į priekį ir susikrovė solidų pranašumą - 18:4. "Aris" šiek tiek atsigavo ir sumažino deficitą iki 9 taškų. Antrajame ketvirtyje po poros puikių žydų atakų šeimininkai atsidūrė priekyje 45:29, o graikai buvo priblokšti. Antroje susitikimo dalyje Salonikų krepšininkai sugebėjo atsitiesti po sunkios pradžios. Jie sumažino skirtumą, tačiau iki pergalės graikams pritrūko laiko ir sėkmės.

Nugalėtojų klube sėkmingai žaidė Virginijus Praškevičius. Aikštėje praleidęs 23 minutes, Europos čempionas pelnė 13 taškų (3/4 baudų, 2/11 dvitaškių, 2/3 tritaškių) ir atkovojo 7 kamuolius. Rezultatyviau už lietuvį žaidė Jasminas Hukičius (Žasminas Hukičius, 16 tšk., 8 atk. kam.) ir Yanivas Greenas (Janivas Grynas, 14 tšk., 10 atk. kam., 5blk.). 11 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus į savo sąskaitą įsirašė Lioras Lubinas.

"Aris" komandoje rezultatyviausiai žaidė Nikolaos Vetoulas (Nikolajus Vetulas), surinkęs 18 taškų. Johnas Garfieldas Bailey (Džonas Garfildas Beilis) į savo sąskaitą įsirašė 15, o Ryanas Stackas (Rajanas Stekas, 9 atk. kam.) - 12 taškų.

D grupė:

Maskvos "Dinamo" (Rusija) - Odesos MBC (Ukraina) 98:77 (21:20, 23:16, 26:16, 28:25).

Valdemaro Chomičiaus vadovaujami "Dinamo" krepšininkai prieš namie žaidusius Odesos narius kovojo kaip lygūs su lygiais tik pirmajame kėlinyje. Vėliau rusai ėmė tolti ir laimėjo antrąjį susitikimą per tris mačus. MBC patyrė jau trečiąjį pralaimėjimą ir jie lieka D grupės turnyrinės lentelės apačioje.

Sėkmingiausiai nugalėtojų klube žaidė Nikos Ekonomou (Nikas Ekonomu, 7 atk. kam.) ir Dmitrijus Domani, kurie surinko po 22 taškus. Haris Mujezinovičius prie pergalės prisidėjo 18 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais. Vadimas Paninas į savo sąskaitą įsirašė 11 taškų.

Rezultatyviausias Ukrainos klube buvo 14 taškų surinkęs Olegas Juškinas. Edmundas Valeiko (5 atk. kam.), Andrejus Jurtajovas (7 atk. kam.) ir Andrejus Drugačionokas į savo sąskaitą įsirašė po 12 taškų, o Genadijus Kuznecovas įmetė jų 11.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją