„Orlen Lietuva“ siekia įsigyti bendrovę „Klaipėdos nafta“, per kurios terminalą eksportuojami naftos produktai, tačiau, ar ši aplinkybė gali būti susijusi su paramos LKF nutraukimu, nekomentuoja nei Mažeikių bendrovė, nei LKF.

Neoficialiais duomenimis, LKF turi jau naują generalinį rėmėją, tačiau jis kol kas neviešinamas.

„Lietuvos krepšinio federacijos rėmimo sutartis buvo pasirašyta 2009 m. su galimybe ją pratęsti. Vis dėlto sunki situacija naftos ir naftos produktų rinkose verčia bendrovę optimizuoti veiklos sąnaudas, o nepakankamai geri sportiniai rezultatai atvedė prie sprendimo, kad sutartis galios tik iki minėto laikotarpio pabaigos“, - DELFI teigė J. Komaras.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas šiuo klausimu sakė jokios informacijos suteikti negalįs. Pasak jo, komentuoti susitarimą su „Orlen Lietuva“ gali tik pati bendrovė.

DELFI primena, kad 2009 m. gegužes 19 d. lenkų koncerno „PKN Orlen“ valdoma tuometinė „Mažeikių nafta“ ir LKF pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, pagal kurį naftos perdirbimo įmonė tapo generaline federacijos rėmėja. Iš rėmėjų gautos lėšos LKF skirtos vyrų, moterų, jaunimo komandų reikmėms.

Susitarimas buvo pasirašytas trejiems metams, bet jį reikėjo kasmet pratęsti.

LKF neoficialiai kalbama, kad „Orlen Lietuva“ sprendimas nutraukti paramą Lietuvos krepšiniui buvo grynai politinis, o ne ekonominis.

„Motyvai tokie, kad Vyriausybė nesugeba susitarti dėl tam tikrų pozicijų, tai jie sako, kad jei nesirūpina Vyriausybė, tai kodėl mes turime rūpintis Lietuvos krepšiniu“, - DELFI teigė vienas LKF narys.

„Tai jokiais būdais nesusiję su LKF darbu, su sutarties nevykdymu, „Orlen Lietuva“ visais klausimais, kas susiję su marketingu, buvo patenkinta bendradarbiavimu. Tai yra grynai politinis sprendimas“, - sakė savo pavardės atskleisti nenorėjęs LKF atstovas.

Sporto reikalus kuruojantis premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Raimundas Alekna apie „Orlen Lietuva“ ketinimus atsisakyti remti LKF teigė sužinojęs tik iš DELFI.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją