„Padarykite tai dar kartą“, - siūlo ir ragina „Gazeta“. „Nugalėjome Eurolygos favoritą“, - konstatuoja „Dziennik Baltycki“. „Kažkas labai gero ir svarbaus“, - informuoja „Rzeczpospolita“. „Sensacija tapo faktu!“, - rašo „Gazeta Trojmiasto“.

„Kai liko 35 sekundės iki ketvirto kėlinio pabaigos ir L. Kleiza pataikė tritaškį (76:78), 5 tūkst. Gdynės arenos žiūrovų nuščiuvo. Bet kitoje atakoje Davidas Loganas įmetė labai sunkų dvitaškį ir padidino skirtumą (80:76), o „Asseco Prokom“ klubo prezidentas Wojciechas Szczurekas pašoko iš savo vietos ir iš laimės susigriebė už galvos“, - emocionaliai rungtynių paskutines akimirkas aprašo kaimynų žiniasklaida.

„Tai buvo labai gera ir svarbi pergalė mūsų komandai. Mano auklėtiniai įrodė, kad gali nugalėti labai pajėgų varžovą tokiose įtemptose rungtynėse. Tai mūsų bendra sėkmė“, – pergalę po mačo įvertino T. Pačėsas.

Lenkijos krepšinio apžvalgininkai giria trenerio iš Lietuvos sumanumą neutralizuojant tautietį L. Kleizą.

„T. Pačėsas žadėjo šįkart uždengti L. Kleizą, kuris pelnė po 26 taškus pirmuose dviejuose mačuose Pirėjuje, ir savo pažadą ištesėjo. Lietuvis, kurį dengė amerikietis Ronnie Burrellas, pradžioje net negalėjo gauti kamuolio. Pirmame ketvirtyje rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas vienintelius du taškus įmetė tik po kontratakos.

Vėliau vokietis Janas-Hendrikas Jagla taip išerzino oponentą, kad L. Kleiza buvo nubaustas technine pražanga. Paskutinį lietuvio bandymą išlyginti rezultatą blokavo ūgiu daug mažesnis D. Loganas“, „Olympiakos“ lyderio „medžioklės“ chronologiją pateikia lenkų spauda.

„Laimėjome kovą ir parodėme savo ambicijas. Pergalę lėmė geras pasirengimas. Tiesa, trečiojo kėlinio pabaigoje pametėme galvas, priėmėme netinkamus sprendimus, krepšininkai žaidė skubotai, darė žioplas klaidas. Tačiau paskutinės sekundės vyko jau pagal mūsų scenarijų“, – pasakoja T. Pačėsas.

Krepšinio specialistas iš Lietuvos pažymėjo, kad jo auklėtiniams pavyko išvengti „Olympiakos“ snaiperių taiklių tritaškių.

„Nuo pat susitikimo pradžios neleidome varžovams rengti greitų atakų, nes pasimokėme po pirmųjų dviejų mačų. Priešininkai įmetė daug taškų iš po krepšio, ypač J. Childressas, bet neleidome jiems pataikyti iš tritaškio zonos“, – pabrėžė Gdynės klubo treneris.

T. Pačėsas ketvirtame susitikime balandžio 1 d., kuris vėl vyks savo aikštelėje, tikisi didesnio atsarginių „Asseco Prokom“ ekipos žaidėjų indelio.

„Dabar viskas mūsų pačių rankose. Laukiame ketvirtadienio mačo. Raktu į pergalę gali tapti mūsų atsarginiai krepšininkai. Esu patenkintas ir dabartiniu jų pasirodymu, bet mums reikės dar didesnio atsarginių suolelio indėlio. Neįmanoma nugalėti pajėgaus varžovo tik su 7-8 žaidėjais. Tikiuosi, kad pratęsime seriją iki penkerių rungtynių“, – optimizmo neslepia T. Pačėsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją