Lietuvis įvertino pralaimėtą mačą rusų portalui championat.ru.

– Ramūnai, nuotaika, žinoma, ne pati geriausia. Vis dėlto paaiškinkite, ko trūko CSKA tam, kad „sausai“ baigtų ketvirtfinalio seriją?

– Pirmiausia trūko stabilumo puolime. Kitose žaidimo srityse mes atrodėme nė kiek ne blogiau už varžovus, bandėme neleisti jiems laisviems rinkti taškų, stengėmės padėti vienas kitam gynyboje. Iki ketvirtojo kėlinio pradžios, mums tai beveik pavyko. Atkreipkite dėmesį, kad „Caja“ ekipa įmetė tik 3 taškais daugiau, negu Maskvoje, bet mums, deja, to buvo per daug.

– Atrodė, kad CSKA, paviję priešininkus trečiojo kėlinio pabaigoje, truputį atsipalaidavo, praleido varžovų spurtą ir buvo priversti kapituliuoti...

– Ne, mes neatsipalaidavome. Toliau žaidėme įprastą krepšinį. Kartais mūsų veiksmai buvo chaotiški, o susikaupti trukdė ir aistringas „Caja“ klubo fanų saviškių palaikymas. Be abejo, kvaila būtų viską suversti pašaliniams ir subjektyviems faktoriams.

– Serija tampa abiejų trenerių dvikova, kieno geresnė gynyba?

– Žinoma, bet aš esu absoliučiai tikras, kad pragmatiškas žaidimas daug naudingesnis už avantiūras ir krepšinį be gynybos.

– Sau turite daug priekaištų?

– Ne mažiau, negu kiekvienam kitam komandos draugui. Aš sau visada turiu priekaištų, nes žaisti idealiai neįmanoma. Pataikiau abu metimus iš žaidimo (po vieną dvitaškį ir tritaškį – DELFI) ir atkovojau 7 kamuolius, daugiau negu pusę jų (4 – DELFI) – po varžovų krepšiu. Tačiau sugebėjau neįmesti tiek baudų (prametė 3 iš 4 – DELFI), kurių užtektų keliems mačams ir praradau du kamuolius.

– Tiago Splitteris kiekvienose serijos rungtynėse žaidžia vis užtikrinčiau. Tai nekelia baimės?

– Ne, o kodėl turėtų? Net jei Tiago ir tapo rezultatyviausiu rungtynių žaidėju (15 taškų – DELFI), negaliu teigti, kad jis žaidė be klaidų.

– CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas prisipažino, kad žino, kokiais žodžiais jus tinkamai nuteikti kovai prieš ketvirtąsias serijos rungtynes...

– Manau, jei mūsų klubo prezidentas būtų norėjęs papasakoti žurnalistams apie tradicinių komandos susirinkimų turinį, jis taip būtų ir padaręs. Visi krepšininkai puikiai viską žino ir be papildomų priminimų. Kvailas tas, kuris nesvajoja patekti į finalo ketverto turnyrą Paryžiuje.

– Ar atidžiai sekate įvykius kitose ketvirtfinalio porose?

– Taip, mums pranešė, kad (Gdynės) „Prokom“ klubas sugebėjo įveikti (Pirėjo) „Olympiakos“ ekipą (81:78). Tai dar kartą įrodo, kad šioje stadijoje silpnų varžovų nebūna.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją