Lygos čempionai į pusfinalį žengė be vargo

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai be vargo žengė į pusfinalį. Atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse namuose čempionų titulą ginanti ekipa net 104:77 (23:20, 20:22, 27:16, 34:19) sutriuškino Klaipėdos universitetą (KU).

VDU komanda ilgai bandė atsiplėšti nuo varžovų, kurie, turėdami 38 taškų deficitą po pirmųjų rungtynių, ilgai lipo kauniečiams ant kulnų. Tik antrojoje rungtynių pusėje Kauno ekipa pradėjo didinti skirtumą ir įgijo triuškinamą persvarą. VDU komanda rungtyniavo be savo pajėgiausių krepšininkų, tačiau lengvai įveikė varžovus.

„Prisiimu atsakomybę ir kaltę už visą sezoną. Nesugebėjau įskiepyti žaidėjams, jog jie turėtų jausti malonumą ir garbę žaisti už savo universitetą. Krepšininkai gi į rungtynes ėjo kaip užsiimdami kokiu tai hobiu. Nei noro, nei nusiteikimo“, – apie visą sezoną kalbėjo KU treneris Mindaugas Mockus.

„Nesunkios rungtynės. Jau po pirmosios dvikovos mes pasiekėme didelį pranašumą, tad namuose daug pastangų nereikėjo. Jautėsi, jog esame stipresni ir varžovų nusiteikimas pralaimėjimui. Tad keliausime link čempionų titulo. Su kuo kautis pusfinalyje, mums nesvarbu, nes reiks laimėti visas likusias rungtynes“, – po dvikovos sakė VDU strategas Arūnas Juknevičius.

VDU: R. Ringys 23 taškai, A. Karbauskas 21, Š. Zablockis 16.
KU: V. Buzas 27, D. Žvinklys 22, D. Vaitelis 20.

VPU išnaudojo šansą

Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių išvykoje buvo įgiję 14 taškų pranašumą, tačiau į pusfinalį kiek netikėtai prasimušė Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU), įveikęs kauniečius rezultatu 83:59 (20:11, 21:12, 20:14, 22:22).

VPU komanda į Kauną atvyko susistiprinusi dviem Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais Luku Brazdauskiu ir Justu Sinica. Pastarasis žaidė ketvirtąsias rungtynes lygoje šiame sezone, L. Brazdauskis – trečiąsias. Vilniečiai nuo pirmųjų minučių ėmėsi darbo – jau antrojo ketvirčio pradžioje įgijo reikiamą persvarą.

Kauniečiai nieko negalėjo priešpastatyti varžovų žvaigždėms, kurie ištempė VPU komandą į lygos pusfinalį.

„Turėjome geriausią sudėtį šiame sezone ir pavyko pasinaudoti šansu prasimušti į pusfinalį. Smagu, jog paskutiniu momentu iškovojome kelialapį ir bandysime kautis dėl medalių“, – po pergalės džiaugėsi VPU treneris Algimantas Šatas.

„Skaudu, kai patiri tokį pralaimėjimą. Visą sezoną vaikinai kovėsi puikiai, tačiau vieneriose rungtynėse prieš akivaizdžiai stipresnį varžovą pralaimėję priversti baigti sezoną. Kažkur trūksta logikos“, – dėl pralaimėjimo sielojosi KTU strategas Vitoldas Masalskis.

KTU: E. Stanionis 23, M. Stropus 15, M. Sapiega 7.
VPU: E. Kairys ir L. Brazdauskis po 22, J. Sinica 21.

LKKA ir namuose nusileido šiauliečiams

Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) krepšininkai ir antrąkart, šįkart namuose rezultatu nusileidę Šiaulių universitetui (ŠU) 82:94 (24:34, 20:24, 14:20, 23:16) baigė sezoną.

LKKA krepšininkai antrojoje lygos sezono pusėje įgijo puikią formą, pateko į geriausių komandų ketvertuką, tačiau atkrintamųjų varžybų ketvertuke kauniečių nebus. ŠU komanda išvykoje pasinaudojo tuo, jog varžovai neturėjo visų geriausių krepšininkų ir iškovojo antrąją pergalę ketvirtfinalyje.

ŠU vienu metu buvo įgijusi net 22 taškų pranašumą ir jau pradėjo žaisti žiūrovams. Šeimininkai nesutriko ir vos nesukūrė nedidelio stebuklo – priartėjo iki vieno metimo atstumo. Rungtynių pabaigą šiauliečiai sužaidė geriau ir vėl padidino skirtumą.

„Laimei, jog vaikinai nesupanikavo, kai iš didžiulio skirtumo liko vos keli taškai. Atsitiesėme ir iškovojome atrodytų nesunkią pergalę“, – po kovos sakė ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

„Gaila, tačiau neturėjome visų geriausių krepšininkų. Tokiomis sąlygomis varžovams buvo žaisti lengviau, kurie be vargo mus įveikė. Blogai, jog neturime vienodų galimybių surinkti geriausius krepšininkus“, – skundėsi LKKA strategas Edas Nickus.

LKKA: Š. Vingelis 26, P. Kleiza ir V. Sragauskis po 15.
ŠU: D. Gailius 31, A. Kvedaravičius 18, Ž. Petraitis 13.

MRU – pusfinalyje

Tik paskutiniame ture iš aštuntosios reguliariojo sezono vietos pakilęs Mykolo Riomerio universitetas (MRU) išvengė akistatos ketvirtfinalyje su VDU ir išnaudojo šansą. Antrosiose rungtynėse rezultatu 70:76 (10:19, 24:11, 14:27, 22:19) pralaimėjusi Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) MRU komanda po dvejų rungtynių sumos pateko į LSKL pusfinalį.

VGTU komanda po pirmosios dvikovos turėjo 20 taškų deficitą ir šeimininkams buvo sunku kautis su tokią persvarą įgijusiais varžovais, Nepaisant šio fakto, VGTU vaikinai drąsiai kovėsi su labiau patyrusiais varžovais ir buvo sumažinę deficitą perpus. Pajutę grėsmę, varžovai į aikštelę metė geriausias pajėgas – Arvydą Šikšnių ir Gediminą Žylę, kurie padėjo MRU komandai sušvelninti skirtumą iki saugaus.

„Matėme, jog rezultatas ne toks palankus ir į aikštelę stengėmės išleisti traumuotą A. Šikšnių ir G. Žylę, kurie padėjo komandai sugrįžti į normalias vėžes. Džiaugiamės po ilgų metų pertraukos patekę į lygos pusfinalį“, – po rungtynių sakė MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

„Dėkoju vyrams, kurie puikiai dirbo visą sezoną. Norėčiau pasakyti pagrindinę pralaimėjimo priežastį – valio lygos nuostatams“, – lakoniškas buvo VGTU treneris Gintaras Šerkšnas.

VGTU: G. Poška 19, M. Norkus 16, R. Stankevičius 15.
MRU: L. Samėnas 20, A. Šikšnius 18, E. Jezukevičus 13.

Pusfinalio, kuris įvyks kovo 29 dieną, pirmadienį, poros: VDU – ŠU, MRU – VPU.

Pusfinalyje bus žaidžiamos vienerios rungtynės, reguliariajame sezone aukštesnę vietą užėmusios komandos salėje.