Visus turnyro nugalėtojus ir dalyvius apdovanojo garsių trenerių artimieji, o geriausiam turnyro gynėjui Mantui Jakeliui (Vilniaus KM I) buvo įteikta asmeninė trenerio J. Mateikos taurė, kurią jis iškovojo 1960 metais.

Turnyre dalyvavo 1998 metais gimę ir jaunesni krepšininkai iš Vilniaus krepšinio mokyklos komandos, Š. Marčiulionio krepšinio akademijos, Klaipėdos V. Knašio krepšinio mokyklos, Biržų sporto mokyklos ir Rygos (Latvija) krepšinio mokyklos auklėtiniai.

Į simbolinį turnyro penketą išrinkti Lukas Kazapulskis (Vilniaus KM I), Vilius Žukas (Š. Marčiulionio KA), Tadas Sedekerskis (V. Knašio KM), Džiugas Slavinskas (Biržų SM) ir Kazimieras Baltrušaitis (Vilniaus KM II). Taip pat kaip geriausi savo komandų žaidėjai apdovanoti Šarūnas Tamkevičius (Vilniaus KM I) ir Henris Diure (Rygos SM).

„Smagu ir naudinga dalyvauti turnyre, kurio nugalėtojas paaiškėja paskutinio susitikimo metu. Visa komanda žaidė puikiai, o lemiamu momentu naudingai sužaidė mūsų įžaidėjas Karolis Giedraitis. Manau, kad jis nemažai praktikos įgijo žaisdamas su pora metų vyresniais varžovais“, - sakė turnyro nugalėtojų treneris Edvinas Justa.

Beje, K. Giedraitis yra vyresnysis buvusio garsaus Lietuvos krepšininko Andriaus Giedraičio sūnus.

„Turnyras vaikams šventė, o treneriams ir organizatoriams didelis darbas. Pirmiausia turime prisiminti kolegas, kurie Vilniuje kūrė krepšinį ir juos pristatyti dabar sportuojantiems vaikams“, - kalba pagrindinė turnyro organizatorė Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Ona Dindaitė-Mukienė.

„Latvijoje krepšinį nukonkuravo ledo ritulys ir futbolas. Mes puikiai žinome, kad jūsų krepšinis turi gilias tradicijas ir čia atvykome mokytis. Esame viskuo patenkinti“, - sakė Rygos SM trenerė Svetlana Loginova.

A. M. Rotomskis (1934-2003) buvo Vilniaus krepšinio mokyklos įkūrėjas bei išugdė garsius žaidėjus Eduardą Kairį, Mykolą Karnišovą, Vytautą Palionį, Arną Kazlauską, Valdą Kaukėną bei kitus. Trenerį J. Mateiką (1932–1991) išgarsino jo auklėtiniai Artūras Karnišovas, Martynas Purlys, Gintaras Pocius ir kt. Treneris L. Makauskas (1932–2009) parengė Alfredą Vainauską, Gintautą Vileitą, Arvydą Gronskį, Giedrių Aidietį ir nemažą būrį kitų žaidėjų.

Vilniaus krepšinio mokykla įkurta 1958 metais. Ją šiuo metu lanko apie 800 berniukų ir mergaičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)