Nugalėję žalgiriečiai dar turėjo trapius teorinius šansus iškopti į kitą etapą. Tam reikėjo, kad CSKA Malagoje (Ispanija) pralaimėtų vietos „Unicaja“ klubui. Vis dėlto maskviečiai iškovojo pergalę rezultatu 76:70 (24:10, 9:8, 16:22, 27:30) ir G grupėje užsitikrino bilietus į ketvirtfinalį.

16 taškų pelnęs Ramūnas Šiškauskas buvo rezultatyviausias CSKA gretose.

Tarp 8 stipriausių varžybų komandų automatiškai pateko ir „Asseco Prokom“ krepšininkai, kurie grupėje jau nebenukris žemiau antrosios pozicijos. „Žalgiris“ pegalių skaičiumi T. Pačėso auklėtinius dar galės pasivyti paskutiniame ture, bet tarpusavio mačuose, dėl pergalės 89:65 Gdynėje, pranašumą turi Lenkijos klubas.

„Asseco Prokom“ Eurolygos ketvirtfinalyje žais pirmą kartą.

Rungtynėse Kaune po įspūdingo Marcuso Browno pasirodymo antrajame kėlinyje, kuriame amerikietis surinko 17 taškų, „Žalgiris“ susikrovė dviženklę persvarą, o trečiojo ketvirčio pradžioje kauniečių pranašumas siekė net 19 taškų.

Vis dėlto žalgiriečiams solidaus pranašumo tradiciškai išsaugoti nepavyko ir mačo pabaigoje rezultatas buvo lygus. Paskutinėmis minutėmis M. Brownas dar kartą truktelėjo savo komandą pirmyn ir pergalę šventė „Žalgiris“.

Paskutines „Top-16“ etapo rungtynes „Žalgiris“ kovo 11-ą dieną žais Maskvoje su CSKA komanda.

Rungtynės

Atkakliai prasidėjusiame mače varžovams nutolti neleido Travisas Watsonas – amerikietis pelnė 5 pirmuosius „Žalgirio“ taškus (5:6). Kauno krepšininkams iniciatyvos perimti neleido netaiklūs metimai ir tik sėkmingos aikštelės šeimininkų gynybos dėka „Asseco Prokom“ nesugebėjo nutolti. Įpusėjus kėliniui svečiai pirmavo vienu metimu (7:9).

Netrukus „Žalgirį“ į priekį puikiu tritaškiu aidint atakos pabaigą skelbiančiai sirenai išvedė Dainius Šalenga (10:9), bet jau kitos atakos metu Davidas Loganas atsakė tuo pačiu ir Gdynės ekipa vėl laikėsi priekyje.

Geru ženklu kauniečiams tapo trečioji varžovų puolėjo Qyntelio Woodso pražanga, kurią Martynas Pocius pavertė dviem taikliais baudos metimais, leidusiais dar kartą išsiveržti į priekį (15:14). O po dar vienos sėkmingos „Žalgirio“ atakos, kurios metu Mario Delašo gražiai perduotą kamuolį į krepšį sugrūdo Mirza Begičius, T. Pačėsas paprašė pirmosios minutės pertraukėlės (17:14).

Kėlinio pabaigoje aikštelės šeimininkų trapią persvarą tolimu metimu dar šiek tiek padidino Aleksandras Čapinas (22:18).

Antrojo ketvirčio pradžioje prasidėjo D. Logano šou. Gynėjas iš pradžių smeigė tritaškį, jam antrino Janas-Hendrickas Jagla, vėliau kontratakoje pabėgęs 184 cm ūgio D. Loganas atbulai dėjo kamuolį krepšį, o kitos atakos metu pridėjo ir dvitaškį. Po tokio jo pasirodymo „Asseco Prokom“ vėl susigrąžino pranašumą (26:28).

Tačiau „Žalgiris“ rado savo snaiperį. Po Tado Klimavičiaus taiklaus metimo iš toli, tritaškį pataikė ir Marcusas Brownas, o po dar vieno tikslaus gynėjo metimo iš arčiau, T. Pačėsas vėl buvo priverstas stabdyti žaidimą – kauniečiai ne tik atsilaikė, bet ir ėmė tolti (34:29).

Tačiau minutės pertraukėlė žalgiriečių nepristabdė. Įsisiautėjęs M. Brownas pelnė 12 iš 14 kitų „Žalgirio“ taškų, dar vienoje atakoje atliko rezultatyvų perdavimą Mantui Kalniečiui per pusę aikštės, o Gdynės krepšininkams krepšys užsirišo. Po įspūdingos legionieriaus atkarpos kauniečiai spurtavo ir susikrovė solidžią persvarą (46:31).

Ketvirčio pabaigoje lyderio rolę iš M. Browno perėmė D. Šalenga. Keletą atakų taikliais metimais užbaigęs „Žalgirio“ kapitonas mačo viduryje leido Kauno ekipai įgyti 16 taškų pranašumą (50:34).

M. Brownas per antrąjį kėlinį surinko net 17 taškų.

Trečiasis kėlinys prasidėjo T. Klimavičiaus dvitaškiu su papildomu baudos tašku (53:34), bet svečiai atsakė keliais sėkmingais išpuoliais ir pristabdė „Žalgirio“ spurtą (53:39). Kauniečių pranašumas toliau tirpo ir po J. H. Jaglos tritaškio jau Darius Maskoliūnas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (57:48).

Po Ratko Vardos metimų skirtumas dar labiau sumenko (59:52), o M. Brownui varžovai dvigubindami gynybą supančiojo rankas. Vis dėlto „Žalgirio“ krepšininkai pristabdė beįsibėgėjančius svečius, o po Artūro Milaknio tolimo šūvio susigrąžino dviženklę persvarą (64:53).

Dar du taškus pridėjo T. Watsonas, tačiau akivaizdžiai skausmą kentęs ir šlubčiojęs amerikietis čia pat pasiprašė keitimo (66:53).

„Asseco Prokom“ į priekį ėmėsi tempti 7 taškus iš eilės surinkęs Q. Woodsas, bet „Žalgiriui“ ketvirčio pabaigoje atsilaikyti leido M. Pociaus, M. Kalniečio ir M. Begičiaus metimai (73:63).

Prasidėjus lemiamam kėliniui žalgiriečiai mėtė pro šalį, o buvęs Kauno ekipos vidurio puolėjas R. Varda rinko taškus – skirtumas vėl sparčiai tirpo (73:67). Gdynės klubo spurtą pratęsė Q. Woodsas, dvitaškį pridėjo Ronnie Burrellas ir iš 19 taškų „Žalgirio“ pranašumo neliko nė vieno (73:73).

Rungtynių pabaigoje aikštėje vyko tikras trileris. Sunkiausią akimirką aikštelės šeimininkus gelbėti vėl ėmėsi M. Brownas. Gynėjas tolimu metimu pelnė pirmuosius „Žalgirio“ taškus kėlinyje (sužaidus 4 min. 20 sek.), o po tokio pačio R. Burrello atsako vėl išvedė kauniečius pirmyn sudėtingu dvitaškiu (78:76).

Dvitaškį nuo lentos griūdamas į šoną pataikė M. Kalnietis, netaiklų metimą pakartojo T. Klimavičius, bet jų pastangas beveik braukė Q. Woodso tritaškis (82:79). Tačiau dar kartą pataikė M. Kalnietis, o D. Šalenga perėmė kamuolį ir krovė jį iš viršaus (86:79). Žaisti tuo metu liko 1 min. 55 sek.

Lemtingus taškus pelnė ne kas kitas, o M. Brownas. Prasidėjus paskutinei minutei amerikietis pataikė dvitaškį su baudos metimu, likus žaisti 58 sek. užfiksuodamas 8 taškų „Žalgirio“ pranašumą (89:81). Q. Woodsas vėl pataikė iš toli, bet T. Watsonas sumetė abu baudos metimus (91:84).

Likus 22 sek. prie baudų metimo linijos stojo D. Loganas ir jo ranka nedrebėjo (91:86), bet pražanga stabdytas M. Kalnietis atsakė tuo pačiu (93:86). Paskutinėje atakoje taškus vėl pelnė D. Loganas, o per likusias 10 sek. svečiai žalgiriečių jau nebestabdė.

Statistika

„Žalgiris“: Marcusas Brownas 23 taškai (2/5 trit., 6/11 dvit., 5/5 baudų), Mantas Kalnietis (4 rez. perd.), Mirza Begičius (7 atk. kam.) ir Dainius Šalenga po 11, Martynas Pocius 10, Travisas Watsonas 9 (11 atk. kam.), Aleksandras Čapinas ir Artūras Milaknis po 3, Mario Delašas 2.

„Asseco Prokom“: Davidas Loganas 22 (3/6 trit., 4/6 dvit., 5/6 baudų), Qyntelis Woodsas 17, Ratko Varda 13 (7 atk. kam.), Danielis Ewingas 11 (5 rez. perd.), Ronnie Burrellas 10 (7 atk. kam.), Janas-Hendrickas Jagla 8, Adamas Hrycaniukas 7.

Dvitaškiai: „Žalgiris“ 26/55 (47 proc.) – „Asseco Prokom“ 23/42 (55 proc.)

Tritaškiai: „Žalgiris“ 6/16 (38 proc.) – „Asseco Prokom“ 9/19 (47 proc.)

Baudos: „Žalgiris“ 23/26 (88 proc.) – „Asseco Prokom“ 15/25 (60 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Žalgiris“ 38 – „Asseco Prokom“ 32

Rezultatyvūs perdavimai: „Žalgiris“ 10 – „Asseco Prokom“ 15

Perimti kamuoliai: „Žalgiris“ 5 – „Asseco Prokom“ 5

Klaidos: „Žalgiris“ 6 – „Asseco Prokom“ 10

Blokai: „Žalgiris“ 2 – „Asseco Prokom“ 2.

„Unicaja“ – CSKA 70:76

„Unicaja“: Omaras Cookas 17 (8 rez. perd.), Georgios Printezis 15, Zabianas Dowdellas 14.

CSKA: Ramūnas Šiškauskas 16 (3/5 trit., 2/5 dvit., 3/4 baudų; 5 atk. kam., 2 rez. perd., 1 per. kam., 1 blk., 5 kld., 2 pražangos per 36 min. 24 sek.), Aleksandras Kaunas 14 (8 atk. kam.), Aleksejus Voroncevičius 13, Viktoras Chriapa 11 (8 rez. perd.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją