Audringi sirgalių plojimai ir „savos sienos“ lėmė rungtynių rezultatą – šeimininkų komanda svečius sutriuškino rezultatu 71:47.

Be nugalėtojams įteiktos taurės, įstaigos administracija abiems komandoms dovanojo po tortą.

Dviejų įstaigų nuteistųjų rungtynės – mūsų šalyje unikalus atvejis.

Antrąja religija Lietuvoje tituluojamas krepšinis labai populiarus ir Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jau keleri metai čia rengiami turnyrai tarp iki gyvos galvos nuteistųjų komandų. Šių metų turnyro finalas vyks spalio mėnesį.

Be krepšinio neapseita ir šią vasarą įstaigoje lankantis svečiams iš buvusių kalinių organizacijos „CRIS“ (Švedija) bei narkomanų reabilitacijos centro „Mekšrų dvaras“ (Ignalinos r.).

Švedijoje vykusias Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes gyvai sekė ir nuteistieji, atliekantys bausmę Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jie aktyviai dalyvavo ir įstaigoje vykusiame konkurse „Atspėk Europos krepšinio čempionato nugalėtojus“. Pasak tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus Aleksandro Davidonio, trys nuteistieji buvo apdovanoti krepšinio kamuoliais ir sportinės aprangos komplektais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją