LKKA ekipa išvykoje po sunkios kovos rezultatu 89:84 (24:17, 14:18, 20:25, 31:24) nugalėjo Šiaulių universitetą (ŠU).

Šeimininkai prastai pradėjo rungtynes, tačiau po didžiosios pertraukos šiauliečiai priminė savo kaip antrosios rungtynių pusės komandos vardą. ŠU pirmavo keliais taškais, bet paskutinysis ketvirtis vėl buvo sėkmingesnis svečiams. LKKA krepšininkai drausmingai žaidė abiejose aikštės pusėse ir iškovojo pergalę.

LKKA komandai šiose rungtynėse jau padėjo vienas iš penkių komandoje registruotų naujokų – Giedrius Kurtinaitis. Paulis Beliavičius, Darius Gvezdauskas, Rolandas Alijevas ir Paulius Kleiza į Šiaulius dar nevyko.

„Žinoma, G. Kurtinaitis mums padėjo, tačiau gerai žaidė visa komanda. Pasinaudojome teise iki reguliariojo sezono pabaigos registruoti naujus žaidėjus, mat jų tikrai prireiks atkrintamosiose varžybose“, - po rungtynių sakė LKKA vyriausiasis treneris Edas Nickus.

„Panašu, jog kai kurie krepšininkai išvis nenorėjo žaisti. Su tokia nuostata geriau į aikštelę išvis neiti, nes laimėti prieš LKKA žaidžiant bet kaip neįmanoma“, - kai kuriais auklėtiniais piktinosi ŠU strategas Rolandas Vaičiūnas.

ŠU: Ž. Petraitis ir M. Kuzminskas po 19 taškų, V. Grigaitis 12.
LKKA: G. Kurtinaitis 29, V. Sragauskis 20, Š. Vingelis 17.

Sensacingas VDU pralaimėjimas

Netikėtą pralaimėjimą patyrė Vytauto Didžiojo krepšininkai (VDU), kurie išvykoje rezultatu 70:78 (21:12, 23:16, 7:20, 19:30) buvo priversti nusileisti vieniems lygos autsaiderių Mykolo Riomerio universitetui (MRU).

Rungtynių pradžia čempionų titulą ginantiems VDU krepšininkams nieko bloga nežadėjo ir viskas tekėjo įprasta vaga. Kauniečiai ir be „Žalgirio“ krepšininkų lengvai rinko taškus, greit pasiekė triuškinamą skirtumą.

Antrojoje rungtynių pusėje pergalės pradėjusius laukti kauniečius MRU krepšininkai skaudžiai nubaudė. Vos pajutę, jog varžovai nebekovoja, vilniečiai sumažino atsilikimą, o netrukus ėmė žaisti kaip ant sparnų. Sekėsi ir tritaškiai iš septynių metrų ir kova dėl atšokusio kamuolio. MRU ekipa sukūrė didžiausią sensaciją šiame sezone.

Po beveik pusės metų pertraukos tylos telefono ragelį, ko gero, netyčia pakėlęs MRU strategas Šarūnas Sakalauskas į klausimą apie jo auklėtinių pergalės priežastis atsakė trumpai – „Neturiu komentarų“.

„Žaidėjai pradėjo laukti rungtynių pabaigos ir buvo skaudžiai nubausti. Varžovai pajuto „kraujo kvapą“ ir pradėjo mus vytis. Stabdyti ant sparnų rungtyniavusius varžovus buvo nebeįmanoma“, - auklėtinių klaidas aiškino VDU treneris Arūnas Juknevičius.

MRU: L. Samėnas 31, A. Lukoševičius 15, Š. Sliesoraitis 12.
VDU: M. Valukonis 14, T. Barštys 13, V. Lipkevičius 11.

Sunki VGTU pergalė išvykoje

Klaipėdoje vietos universitetas (KU) tik po atkaklios kovos rezultatu 89:93 (24:24, 20:26, 25:23, 20:20) buvo priverstas pripažinti Vilniaus Gedimino technikos universiteto pranašumą.

Rungtynes šeimininkai pradėjo agresyviau, kurie greit liko be savo komandos lyderio. Traumą patyręs Julius Kazakauskas buvo išgabentas į ligoninę ir iniciatyvą perėmė svečiai. Tiesa, jų pranašumas visas rungtynes nebuvo didelis, tačiau ekipa sugebėjo išsaugoti nedidelį, tačiau pergalingą atstumą.

„Komanda labiau norėjo laimėti ir mums tai pavyko. Rungtynės labai sunkios, tačiau mes buvome šiek tiek stipresni“, - lakoniškai pergalę komentavo VGU treneris Gintaras Šerkšnas.

„Pritrūko kovingojo Juliaus Kazakausko, kuris visuomet žaidžia rezultatyviai. Vyrai žaidė labai banguotai ir pabaigoje pritrūko drausmės, tad pergalė atiteko varžovams“, - po rungtynių sakė KU vyriausiasis treneris Mindaugas Mockus.

KU: R. Šimkevičius 24, E. Lengvinas 23, V. Buzas 19.
VGTU: M. Norkus 23, R. Stankevičius 21, I. Braziulis 20.

KTU krepšininkų gimtadienio dovana treneriui

Įspūdingą pergalę išvykoje iškovojo Kauno technologijos universiteto komanda (KTU), kuri rezultatu 117:67 (28:13, 32:16, 32:14, 25:24) sutriuškino aikštelės šeimininkus Lietuvos žemės ūko akademijos (LŽŪU) krepšininkus.

Intrigos dvikovoje nebeliko jau pirmųjų kelių minučių. Visa galva geresnė KTU komanda iškart įgijo dviženklį pranašumą ir jį didino visuose ketvirčiuose. Po šios pergalės KTU ir toliau lieka viena rimčiausių pretendenčių į reguliariojo sezono nugalėtojo titulą.

„Komandai buvo iškelta užduotis laimėti 70 taškų skirtumu - tokį jubiliejų šiandien švenčia mano asistentas Henrikas Giedraitis. Laimėjome tik 50 taškų, tačiau juk H. Giedraitis ir atrodo kaip 50, tad viskas tvarkoje, užduotis įvykdyta“, - po dvikovos linksmai kalbėjo KTU vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis.

„Varžovai „grojo“ kaip iš natų. Komanda subalansuota ir žaidė kaip ir priklauso lyderiams. Man nepavyko nuteikti žaidėjų rungtynėms, kurie jau atėjo nuleidę galvas“, - varžovų pergalę pripažino LŽŪU treneris Robertas Ragauskas.

LŽŪU: A. Lubys 19, L. Biesagirskas 14, Š. Dimša 10.
KTU: E. Stanionis 24, P. Žukaitis 18, A. Šaulys 16.

Turnyrinė padėtis po XV turo (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):


1. KTU 11 3 25
2. VGTU 10 5 25
3. VDU 10 4 24
4. ŠU 9 5 23
5. LKKA 9 5 23
6. VPU 5 9 19
7. KU 4 10 18
8. MRU 4 10 18
9. LŽŪU 2 13 17