Kiekvieną vasarą D.Nowitzki tobulina savo žaidimą gimtajame Viurcburge. Šiame mieste NBA žvaigždė įkūrė Dirko Nowitzki krepšinio akademiją ir su džiaugsmu stebi ten vykstančius finalus. Dalaso "Mavericks" lyderis iki šiol negali patikėti tuo, kas įvyko Švedijoje. Pasaulio čempionato bronzos laimėtoja, viena favoričių Senojo žemyno pirmenybėse laikyta Vokietijos rinktinė per atkrintamąsias varžybas pralaimėjo Italijai ir tuščiomis grįžo namo.

"Pirma savaitė po to buvo labai sunki. Ypač nepakeliama buvo sėdėti namie ir girdėti kitų čempionato rungtynių rezultatus. Nenorėjau nieko matyti ar girdėti, - pasakojo Nowitzki. - Nekėliau kojos iš namų ir buvau paskendęs savo mintyse".

Visoje šalyje, kaip ir krepšininko galvoje, sukosi viena mintis: užsivilks Dirkas dar kada rinktinės marškinėlius ar ne. Neseniai NBA žvaigždė patvirtino savo ketinimus nepalikti rinktinės. Vokietija lengviau atsikvėpė.

"Neįsivaizduoju ateities be nacionalinės rinktinės, - tvirtino vokiečių krepšinio vunderkindas. - Mano tikslas nesikeičia - noriu nors kartą dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Mūsų komanda dar jauna ir tikiu, kad 2008 metais žaisime Pekine". D.Nowitzki pripažįsta, kad Europos čempionate komandai trūko pagalbos "iš išorės", tačiau iki tol taip žaisdami krepšininkai pasiekė daug pergalių, todėl trenerio kaltinti negalima.

Į Dalasą vokietis grįžo likus mėnesiui iki naujojo NBA čempionato pradžios. Rengimasis naujam sezonui ir prasidėsiančios rungtynės leis Vokietijos rinktinės lyderiui visai pamiršti nusivylimo kartėlį Senojo žemyno čempionate. Dalaso "Mavericks" klubas už ateinantį sezoną D.Nowitzkiui sumokės kiek daugiau nei 11 milijonų dolerių (34 milijonus litų).

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją