„Lietuvos rytas“ neturės tik A. Bayneso

Dabartiniam taurės savininkui Vilniaus „Lietuvos rytui“ finalo ketverto varžybose, matyt, negalės padėti piršto traumą dar besigydantis australas Aronas Baynesas. Visi kiti žaidėjai, pasak vyriausiojo komandos trenerio Rimo Kurtinaičio, yra sveiki ir pasiruošę apginti titulą.

„Tiesa, kiek sirguliavo Joma (Artūras Jomantas – Red.), bet dabar jau ir jis sportuoja“, – turnyro išvakarėse kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas.

„Manau, kad finalo ketvertas turėtų būti įdomus“, - pridūrė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ gynėjas Vidas Ginevičius teigė, kad komanda kol kas negalvoja apie galimą finalą, o rimtai ruošiasi pirmajai, pusfinalio dvikovai su Kėdainių „Nevėžiu“: „Negalima nuvertinti varžovų. Matėte, kaip „Žalgiris“ nenusiteikė porai rungtynių ir pralaimėjo. O tas pats „Nevėžis“ sužaidė keletą neblogų dvikovų, – kalbėjo Vilniaus klubo žaidėjas. – Pusfinalis – tai tik vienerios rungtynės. Atsipalaiduosi – ir prieš bet ką gali kilti problemų.“

„Žalgiris“ bandys atsigauti

„Žalgirio“ trenerių štabui prieš finalo ketverto varžybas daugiausiai nerimo kėlė įtemptas varžybų grafikas ir psichologinė komandos būklė.

„Žaidžiame tiek daug rungtynių, kad nebelieka laiko normaliai pasitreniruoti, - kalbėjo vyriausiasis Kauno klubo treneris Darius Maskoliūnas. – Prieš taurės finalus dar turėsime porą laisvų dienų, tad galbūt pavyks padaryti šiokias tokias korekcijas. Bet varžybos ruošiamės atsakingai, ypač pirmajam mačui (su „Šiauliais“ – Red.).“

„Žalgirio“ ekipą pastaruoju metu taip pat kankino traumos – ilgai dėl sužeistos čiurnos negalėjo žaisti vienas ekipos lyderių Travisas Watsonas, kelerias rungtynes dėl traumos praleido ir Dainius Šalenga.

Vilniuje abu šie krepšininkai turėtų žaisti, tačiau kokia bus jų sportinė forma, „Žalgirio“ treneris nesiryžo prognozuoti.

„Šiauliai“ nusiteikę ambicingai

„Bronziniu“ vadinamas „Šiaulių“ klubas į Vilnių atvyksta po dviejų iš eilės pergalių LKL ir BBL pirmenybėse. BBL čempionate prieš savaitę įveikę Vilniaus „Lietuvos rytą“, šiauliečiai pademonstravo, kad yra įgiję gerą sportinę formą ir turi ambicijų įsiterpti į nusistovėjusią Lietuvos krepšinio hierarchiją.

„Ruošiamės visose rungtynėse kautis dėl pergalės, - tai patvirtino „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika. – Tačiau nemanau, kad prasta „Žalgirio“ forma, kaip dabar visi kalba, gali palengvinti mūsų užduotis. Mus irgi neseniai visi kritikavo, kad prastai puolam, mažai įmetam, o atėjo rungtynės su „Lietuvos rytu“ ir sužaidėm puikiai. Čia yra taurės varžybose, kuriose gali būti visokiausių netikėtumų.“

„Šiaulių“ ekipa finalo ketvertą atvyksta pajėgiausios sudėties, nors, kaip ir įprasta sezono viduryje, smulkių traumų turi ne vienas žaidėjas.

„Nevėžis“ – „tamsusis arkliukas“?

Ketvirtasis finalo ketverto dalyvis – Kėdainių „Nevėžis“ LKL čempionate kol kas užima paskutinę vietą. Tačiau per pastarąsias porą savaičių du kartus privertęs paprakaituoti Kauno „Žalgirį“, Kėdainių klubas į Vilnių atvyksta tvirčiau pasitikėdamas savo jėgomis.

Vis dėlto pasirengimą finalo ketverto varžyboms „Nevėžio“ ekipai stipriai trukdė traumų serija.

„Situacija sudėtinga - net keli mūsų lyderiai ir pagrindiniai taškų rinkėjai traumuoti, - varžybų išvakarėse prisipažino komandos vyriausiasis treneris Kastytis Kundrotas. – Neaišku, ar galės žaisti Rokas Ūzas, kuris rungtynėse su latviais stipriai susimušė kelį, Rolandas Alijevas pastaruoju metu žaidžia tik išgėręs nuskausminančiųjų vaistų, tik šiandien (ketvirtadienį – Red.) į pirmą treniruotę po pertraukos atėjo Rokas Grinius ir Darius Gvezdauskas.“

Tačiau nepaisydamas visų problemų į sostinę „Nevėžio“ klubas važiuoja ne į ekskursiją po Gedimino pilį pasivaikščioti. „Aikštėje vis tiek žaidžia penki prieš penkis. Jei reikės, tie, kurie sveiki, „varys“ ir po 40 minučių“, - šyptelėjo „Nevėžio“ treneris.

Krepšinio renginiai diena penktadienį prasidės nuo 13.00 val. – tradicinę Žvaigždžių dieną „Siemens arenoje“ surengs Lietuvos Moksleivių krepšinio lyga, pakvietusi daugiau nei 350 jaunųjų krepšininkių ir krepšinininkų.

Taurės turnyro pusfinaliai vyks penktadienį - 17.30 val. („Žalgiris“ – „Šiauliai“) ir 20.00 val. („Lietuvos rytas“ – „Nevėžis“). Šeštadienį 16.00 val. prasidės mačas dėl trečiosios vietos, finalo rungtynių pradžia – 18.30 val.

Finalo ketverte dirbs 10 teisėjų ir 4 komisarai

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) paskelbė, kad finalo ketverto turnyre rungtynėms vadovaus 10 teisėjų ir 4 techniniai komisarai.

Dirbti varžybose pakviesti teisėjai: Rimantas Bielinis, Romualdas Brazauskas, Antanas Gelažius, Martynas Gudas, Tomas Jasevičius, Jurgis Laurinavičius, Kęstutis Pilipauskas, Antanas Ramanauskas, Mindaugas Večerskis ir Gintaras Vitkauskas.

Komisarų pareigas eis Raimundas Barauskas, Tomas Rimkus, Saulius Samulevičius ir Juozas Storpirštis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją