Bankroto bylą klubui iškėlė buvę “Kinder” krepšininkai Stefano Attruia, Sani Bečirovičius, Emanuelis Ginobili, Davidas Brkičius bei kiti, o taip pat buvęs treneris Bogdanas Tanjevičius. Po eilės nepavykusių bandymų susitarti, teismo posėdžio išvakarėse senasis klubo savininkas Marco Madrigalis, kuris laikomas pagrindiniu Bolonijos klubo bėdų kaltininku, pagaliau sutiko parduoti akcijas “gelbėtojui” Claudio Sabatini ir pasitraukti iš klubo.

Sabatini, padedamas Bolonijos taupomojo banko ir kitų krepšiniui neabejingų partnerių, sumokėjo beveik visą (daugiau negu 10 mln. dolerių) per keletą metų susikaupusią skolą ir šįryt į teismo posėdį atsinešė skolos likvidavimo dokumentus, tarp jų ir krepšininkų bei trenerių liberatorijas. Kad krepšininkai nebeturi pretenzijų teisme patvirtino ir jų interesus ginęs advokatas Enrico Cassi, kuris atsiėmė ieškinį dėl bankroto paskelbimo klubui.

Teismas teigiamai įvertino pastarųjų dienų pokyčius sanuojant ekonominę padėtį, tačiau prieš galutinai atšaukdamas bankroto bylą dar norėtų gauti papildomų įrodymų, kad klubas ne tik susitvarkė su praeities problemomis, bet kad bus pajėgus išlikti ir ateityje. Šis reikalavimas naujajam “Virtus” savininkui didesnių problemų nekelia, jis jau šiandien kalba apie 3 mln. dolerių biudžetą, o be to jau antradienį pristatyti du nauji rimti rėmėjai – Bolonijos taupomasis bankas (CARIBO) bei nekilnojamo turto kompanija “Gruppo Galotti”. Komanda jau įsigijo ir naujų žaidėjų – Davidą Brkičių, Anthony Williamsą, Ryaną Mc Cormacką bei Rodney Buffordą.

Deja, šį sezoną šie pajėgūs krepšininkai rungtyniaus Italijos antrojoje lygoje, naujos komandos, “FuturVirtus”, sudėtyje. “FuturVirtus” komanda sukurta Kastelmagiorės “Progress” ekipos pagrindu, C.Sabatini radus kompromisinį sprendimą su šio klubo vadovais. Pagal šį sprendimą komandai vadovaus buvę “Progress” treneriai ir klubo darbuotojai, taigi šią vasarą į Boloniją iš Madrido “Real” atėjusiam Sergio Scariolo ir jo asistentui Marco Crespi (buvęs “Scavolini” treneris) C.Sabatini pasiūlė pasiieškoti darbo kitur...

Po rugpjūčio 4 d. Italijos krepšinio federacijos priimto sprendimo pašalinti Bolonijos “Virtus”, likusias menkas Bolonijos klubo viltis rungtyniauti Eurolygoje galutinai sužlugdė du pastarosiomis dienomis įvykę svarstymai. Pirmiausia, Romos regioninis administracinių ginčų teismas atmetė klubo prašymą anuliuoti federacijos sprendimą, gi šį antradienį tą patį padarė ir Valstybės taryba.

Nors ULEB Eurolyga savo sprendimą dėl “Virtus” paskelbs tik spalio 10 d., realiausias variantas yra, kad klubo sutartis su Eurolyga bus suspenduota vieneriems metams, o jo vietą užims Sienos “Montepaschi”. Italų dienraštyje “La Gazzetta dello Sport” buvo užsiminta, kad šią vietą galėtų užimti ir Pezaro “Savolini”, jeigu Sienos klubas atsisakytų savo vietos. Tačiau Sienos klubo vadovai patys paneigė tokią galimybę. Pasak jų, Milano žurnalistai klaidingai interpretavo jų žodžius, jog jie užleistų savo vietą “Scavolini” ULEB taurės varžybose, kur klubas ruošėsi dalyvauti šiemet. Tačiau jokiu būdu ne Eurolygoje. Gi kalbos apie Madrido “Real” kandidatūrą neturi pagrindo, nes Ispanija ir taip yra išnaudojusi keturių vietų kvotą.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją