Tame pačiame interviu buvęs tarptautinis arbitras džiaugiasi praėjusių metų teisėjų darbu ir kalba apie naujojo sezono tikslus.

Apie "FIBA Europe" požiūrį

"Sekdami Europos čempionatą Švedijoje, mes pastebėjome nemalonią situaciją, kurią tenka iškęsti daugumai mūsų organizacijos teisėjų, jiems tenka atlaikyti nuolatinį spaudimą iš "FIBA Europe" funkcionierių pusės, kurie vėl pradėjo elgtis panašiai kaip 2000 metais."

"Tik tie FIBA funkcionieriai žino savo požiūrio priežastis, bet aš galiu pasakyti, kad Eurolyga niekuomet neturėjo pretenzijų teisėjams, kurie norėjo suderinti darbą ULEB turnyruose su FIBA organizuojamomis varžybomis. Tokia praktika pas mus (ULEB) netgi skatinama. Tokį patį požiūrį taikome ir savo žaidėjų ir kai kuriais atvejais trenerių atžvilgiu."

"Aiškinti, kaip problemos turėtų būti sprendžiamos nėra mano darbas, tačiau daugelį metų aš esu atsidavęs šiam sportui ir matau, kad yra bandoma skatinti nevieningumą per individualų spaudimą. Tai tikrai nesukurs nieko naujo ir pozityvaus dabartinėje situacijoje."

"Mane liūdina, kad žmonės, kurie dar prieš keletą dienų buvo neigiamai nusistatę FIBA atžvilgiu, dabar jau atkakliai gina elgesį, kuris visai neseniai jiems atrodė nepriimtinas."

Apie praėjusį sezoną

"Praėjusio sezono pabaigoje turėjau nuojautą, kad teisėjai puikiai atliko savo darbą. Praėjusią savaitę Frankfurte įvykęs susitikimas su treneriais tik patvirtino mano pirmuosius įspūdžius. Iš tiesų, Frankfurto susitikimas padėjo pabrėžti gerą atmosferą, egzistuojančią tarp trenerių ir teisėjų."

"Taip pat esu labai patenkintas, kad ULEB taurės varžybas į bendrą sistemą pavyko integruoti taip, jog nenukentėjo vidutinis teisėjavimo lygis."

Apie ateinantį sezoną

Prieš kalbant apie naująjį sezoną, reiktų palaukti šią savaitę vyksiančio seminaro išvadų, bet 24 sekundžių taisyklės patobulinimas padės teisėjams jų darbe, o žiūrovai galės stebėti greitesnį ir dinamiškesnį žaidimą. Praėjusį sezoną galiojusi taisyklė kėlė nemažą sumaištį. Frankfurte tiek treneriai, tiek arbitrai sveikino naująjį patobulinimą."

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją