„Trenerio darbe yra mažų gudrybių. Visas trenerio darbas susideda iš smulkmenų, kurios yra labai svarbios. Kiekviena smulkmena gali privesti prie bankroto“, – sprendimus SPORT1 televizijos laidai „Sportas šiandien“ komentavo V. Romanovas.

„Nenoriu vertinti trenerių darbo. Tačiau visada aiškinu vaikams, kad iš kiekvieno trenerio galima paimti, ko nerasi nė viename kitame. Aišku, jeigu yra noras. Taip pat – ir treneriams: iš kiekvieno vaiko galima padaryti žvaigždę, jeigu tarp abiejų užsimezga ryšys, bendras tikslas, meilė sportui, kuri perauga į kūrybą.

Aš vertinu trenerį, kuris aukoja savo ambicijas vardan komandos. Mes turime vieną geriausių Lietuvoje, gal net Europoje legionierių, turime ir jaunimo, kuris praktiškai septynis mėnesius nerungtyniavo. Visas pergales mums atnešė legionieriai.

Treneriui, sporto direktoriui ir direktoriui aiškinau, kad mes būsime toje vietoje, kurioje bus mūsų jaunimas. Jie šito negalėjo suprasti, kol neatsidūrė prieš stipresnį varžovą – „Sakalus“, „Perlą“ ir Kėdainių „Nevėžį“. Vakar paprašiau iš jų pareiškimų ir jie garbingai, be pasipriešinimo, juos įteikė. Dabar turiu laiko pagalvoti, kuris iš jų bus naudingas komandai ateityje“, – dėstė V. Romanovas.