Ar sukrėtimai nustebino kol kas laikinai vyriausiuoju „Žalgirio“ strategu tapusį Darių Maskoliūną?

„O jums kaip atrodo? Nustebino. Sunku pasakyti (kaip reagavo komanda), nes mes turėjome tik vieną treniruotę. Reakciją pamatysime rytojaus rungtynėse. Sunku pasakyti, ką žaidėjai galvoja. Nežinau. Man nėra tekę būti tokioje situacijoje. Aš negaliu kažką pasakyti už juos. Manau kažkiek turėtų būti šokiruoti, sukrėsti. Nežinau. Pagalvos, kodėl tai įvyko. Žiūrėkime į priekį, gal tai išeis į gerą“, – oro uoste sakė D. Maskoliūnas.

Dėl savo ateities D. Maskoliūnas dar tiksliai nėra tikras, nes su klubo vadovais jis nekalbėjo ir nežino, kada tas pokalbis bus.

„Ne, nekalbėjome. Nežinau, (kada bus pokalbis). Jūs paklauskite vadovų“, – santūrus buvo ilgametis „Žalgirio“ krepšininkas ir treneris.

Rimtam pasirengimui kovai su „Unicaja“ klubu žalgiriečiai neturėjo kada skirti laiko.

„Šiandien skrendu į Malagą, rytoj žaisime rungtynes. Negalvoju apie kažkokį pasirengimą. Faktas, kad važiuojame pas komandą, kuri yra kaip sužeistas žvėris po pralaimėtų rungtynių namuose Sopotui dideliu rezultatu. Puls ant mūsų, kaip...

Žiūrėsime, bandysime... Mūsų sportinė forma, kaip patys matėte praėjusį savaitgalį, tiesiog „blizga“, todėl bus „labai lengva“, – save ir varžovus su ironija vertino D. Maskoliūnas.

Kodėl „Žalgirio“ žaidimas pastaruoju metu stringa, D. Maskoliūnas trumpai atsakyti negalėjo.

„Vienu žodžiu aš atsakyti negaliu. Mes priežasčių ieškome ir kalbėjomės su žaidėjais. Sunku kažką pasakyti, nurodyti vieną konkrečią priežastį. Gal mes dabar atsidūrėme pačiame dugne. Tai būtų geras požymis, nes nuo ten galima bent jau atsispirti.

Vienintelis pasiteisinimas, kad mes be proto daug žaidžiame rungtynių. Treniruotis mes praktiškai neturime laiko absoliučiai. Ir tai niekam ne paslaptis. Prieš Malagą turėjome vieną treniruotę, šiandien nesitreniruojame, rytoj – tik pamėtymas“, – kalbėjo kauniečių treneris.

D. Maskoliūnas nesutinka, kad „Žalgirio“ jaunimas negauną progų pasireikšti aikštėje.

„Aš nesutinku. Ką reiškia jaunimas mažai išnaudojamas? Kiek jie turi žaisti? Visu pirma, reikia užsitarnauti vietą aikštelėje. Ar čia reikia žaisti, kad žaisti? Juolab Eurolygos rungtynėse visą laiką sieki geriausio rezultato, nori atrodyti kuo geriau. Tikrai nemanau, kad mes jaunimu nepasitikėjome ir duodavome mažai žaisti. Yra visi statistikos rodikliai. Pamatysite, kiek tas jaunimas žaidžia“, – pabrėžė treneris.

Kartu su „Žalgiriu“ į Malagą išskrido po traumos sveikstantis amerikietis Travisas Watsonas ir iš Jungtinių Valstijų sugrįžęs jo tautietis Marcusas Brownas.

„Jis (T. Watsonas) vakar truputėlį judėjo su komanda, tačiau treniruotė nebuvo žaidybinė, o tokia – lengva. Jis dirbo su visais, bet sunku pasakyti. Žmogus mėnesį neturėjo kontaktinio krepšinio. Kaip jis jausis? Reikia tikėtis, kad nors keletą minučių galės padėti. Turime tokių mikrotraumų, bet manau, kad visi žais. Dainius Šalenga kažką susimušęs, Mantui (Kalniečiui) skauda pėdą“, – nuostolius vardino D. Maskoliūnas.

Strategas jaučia jaudulį prieš debiutą Eurolygos turnyro rungtynėse vyriausiojo trenerio pareigose.

„Meluočiau sakydamas, kad čia man taip viskas tikėta ir taip toliau. Skrendame į išvyką, žaisime Eurolygoje. Manau, yra normalu jaudintis“.

D. Maskoliūnas geru žodžiu mini buvusį kolegą R. Butautą.

„Galiu daugiau tik apie Ramūną pasakyti. Buvo be galo įdomu (dirbti). Kaip asmenybė jis labai geras, šiltas žmogus. Mes tikrai labai gerai susigyvenome ir buvo gaila skirtis“, – atviras buvo D. Maskoliūnas.

M. Brownas: mums reikia krepšininkų, kurie nori žaisti

Iš pagerbimo JAV universitete sugrįžęs M. Brownas, negalėjo prognozuoti mačo Malagoje eigos, nenorėjo vertinti nuotaikų komandoje bei atsargiai vardino prasto žaidimo priežastis.

„Nežinau, negaliu numatyti ateities. Aš nežinau, kokios nuotaikos komandoje. Aš nemačiau dvejų paskutinių („Žalgirio“) rungtynių. Aš esu Marcusas, aš – ne komanda. Aš esu individualus asmuo. Reikia klausti kiekvieno asmens atskirai. Kiekvienas turi būti atsakingas už savo veiksmus“, - sakė amerikietis.

Vienas kauniečių klubo lyderių patvirtino, kad jam patinka „Žalgiryje“.

„Jei žmogus nėra motyvuotas – tai asmeninis bruožas. Mes visą sezoną stengiamės žaisti kaip komanda ir tęsime šį darbą. Jei nenori žaisti, pasakyk apie tai klubo vadovybei ir ieškok kitos komandos.

Mums reikia krepšininkų, kurie nori žaisti. Tai liečia ir mane patį. Man patinka žaisti krepšinį, aš čia („Žalgiryje“) noriu likti, stengsiuosi iš visų jėgų. Galiu pasižiūrėti į save veidrodyje ir jaučiuosi gerai. Bet aš esu tik atskiras asmuo ir nieko nekaltinu. Aš neturiu atsakymų į jūsų klausimus, nesu pasirengęs jums papasakoti išskirtinę istoriją. Čia viskas labai asmeniška“, – teigė M. Brownas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją