Po tokio „Žalgirio“ pasirodymo, anot ekipos svetainės internete, klubo vadovybė paprašė R. Butautą ir A. Brazį pateikti atsistatydinimo pareiškimus.

Pirmadienio vakarinėje treniruotėje žalgiriečius Eurolygos dvikovai su Malagos „Unicaja“ jau ruošė treneriai Darius Maskoliūnas ir Gvidonas Markevičius, kurie laikinai vadovaus komandai.

45-erių metų R. Butautas Kauno ekipos strategu tapo per Kalėdas, poste pakeitęs Gintarą Krapiką. Su naujuoju treneriu „Žalgiris“ laimėjo septynerias rungtynes iš eilės, tarp jų – ir du lemiamus mačus Eurolygos reguliariajame sezone, leidusius iškopti į „Top-16“ etapą.

Tačiau pirmieji nerimo ženklai komandos žaidime pasirodė sausio pabaigoje, kai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače Kauno klubas vos įveikė sostinės „Sakalus“, o Baltijos lygos (BBL) rungtynėse Ventspilyje 80:94 pralaimėjo „Ventspils“ ekipai.

Eurolygos „Top-16“ etape „Žalgiris“ triuškinančiai pralaimėjo Gdynės „Asseco Prokom“ ir namie nusileido Maskvos CSKA, o praėjusį savaitgalį patyrė pirmąją nesėkmę LKL, nesugebėjęs įveikti jaunųjų „Perlo“ krepšininkų, bei šiaip ne taip palaužė „Nevėžį“.

47-erių A. Brazys „Žalgiryje“ dirbo nuo gruodžio 1-osios. Per tą laiką žalgiriečiai sudarė sutartis su slovėnu įžaidėju Aleksandru Čapinu ir jaunuoju kroatu puolėju Mario Delašu.

„Žalgiris“ į Malagą išvyks antradienį. Kartu su komanda skris ir puolėjas Travisas Watsonas, pastarąjį mėnesį gydęsis čiurnos traumą.

DELFI žiniomis, Kauno klubas naujų strategų ieškoti neskubės ir kol kas komandai vadovaus D. Maskoliūnas bei G. Markevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją