Pirmasis iš lėktuvo išlipo Europos čempionų taure nešinas Lietuvos rinktinės kapitonas Saulius Štombergas. Krepšininkus ir Lietuvos delegacijos vadovus pasitiko jų artimieji bei šalies valdžios ir Kauno atstovai.

Šalia oro uosto surengtoje trumpoje ceremonijoje buvo iššautas ne tik simbolinis šampanas - nuaidėjo ir patrankų šūviai.

Žodį tarė itin šiltai sutiktas kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus, kuris savo akimis matė lietuvių triumfą ir 1939 metais Kaune, ir dabar Švedijoje.

Komandos vardu gerbėjams už paramą padėkojo rinktinės kapitonas S. Štombergas, kuris sudaužė šampano taurę, tikėdamasis, kad šukės atneš laimę kitais metais Atėnų olimpiadoje. Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas uždėjo ąžuolų vainiką rinktinės treneriui Antanui Sireikai.

"Nėra didesnės laimės negu suteikti džiaugsmą trims milijonams žmonių," - sakė rinktinės strategas.

Paskui krepšininkų sveikinimo ceremonija persikėlė į Kauno centre esančią Nemuno ir Neries Santaką, kur buvo sugiedotas Lietuvos himnas, taip pat grupės ŽAS specialiai Europos krepšinio čempionatui sukurta daina "Mes nugalėsim", Marijaus Mikutavičiaus daina "Trys milijonai", buvusi sportininkų himnu per Sidnėjaus olimpines žaidynes 2000-aisiais.

S.Štombergas, naudingiausiu čempionato žaidėju pripažintas Šarūnas Jasikevičius, Kšištofas Lavrinovičius, Arvydas Macijauskas, Donatas Slanina, Darius Songaila, Virginijus Praškevičius, Dainius Šalenga, Ramūnas Šiškauskas, Eurelijus ir Mindaugas Žukauskai, Giedrius Gustas, treneriai Antanas Sireika, Valdemaras Chomičius, Gintaras Krapikas, masažuotojas Juozas Petkevičius, gydytojas Robertas Narkus, fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo vadovas Algimantas Pavilonis buvo papuošti ąžuolo lapų vainikais.

Daugiatūkstantinė sirgalių minia dėkojo Europos čempionams, skandavo krepšininkų vardus. Į krepšininkų pasitikimą susirinkusi minia demonstravo savo nepritarimą valdininkų kalboms.

Danguje vingius rėžė du sportiniai lėktuvai.

Krepšininkų garbei nugriaudėjo garso efektai ir konfeti fejerverkas.

Po minėjimo krepšininkai išvyko į namus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją