Latviai dar spėjo surengti atsakomąją ataką, tačiau metimas iš po krepšio ir jo pakartojimas buvo netikslūs.

Mače su latviais mūsiškiai tris kėlinius vijosi kovingai rungtyniavusius latvius ir laimėjo ne be Fortūnos pagalbos - latviai nesugebėjo rezultatyviai baigti paskutiniųjų savo atakų nei ketvirtajame kėlinyje, nei pratęsime. Tačiau Latvijos rinktinė įrodė, kad puikiai pasirengė dvikovai su lietuviais, o mūsiškių žaidimas pusę rungtynių priminė dvejų metų senumo košmarą Turkijoje (76:94).

Lietuvių starto penketas (Š. Jasikevičius, R. Šiškauskas, D. Songaila, S. Štombergas, E. Žukauskas) rungtynes pradėjo penkiomis abipusėmis netaikliomis atakomis. Po jų iniciatyvą perėmė latviai, kurie po trijų tritaškių ir K. Kambalos prasiveržimų pirmavo 7:4, 18:8 (7 min.).

Latvių monstras greit "apdovanojo" dviem pražangomis ir Eurelijų Žukauską ir Darių Songailą, o Virginijus Praškevičius išvis niekuo negalėjo jam sutrukdyti. Iki pertraukėlės taip ir nepavyko nieko padaryti - 14:23.

Antrajame kėlinyje rezultatas sušvelnėjo iki 18:23, bet varžovai pelnė šešis taškus iš eilės - 18:29. Tai buvo didžiausias skirtumas rungtynėse. Tik kėlinio pabaigoje suaktyvinus gynybą skirtumas ėmė mažėti, o prieš daugiausia prisidėjo 11 taškų iki pertraukos pelnęs A. Macijauskas - 34:40.

Po R. Šiškausko tritaškio atrodė, kad rezultatas tuoj taps lygus, bet latviai neketino nurimti. Vėl aktyviai rungtyniavo K. Kambala, jam gerai talkino R. Štelmaheris, ir skirtumas vėl pasiekė dviženklę ribą - 48:58 (27 min.). Bet toks aktyvus žaidimas kiek nuvargino latvių lyderius ir per likusį iki pertraukėlės laiką jie leido lietuviams pelnyti dešimt taškų iš eilės, išlyginant rezultatą - 58:58.

Tačiau ketvirtojo kėlinio pradžia įrodė, jog lengva nebus iki pat pabaigos - latviai pelnė aštuonis taškus iš eilės ir vėl nutolo - 58:66.

Bet tai buvo jau paskutinis jų spurtas. R. Šiškausko tritaškio įkvėptas išsijudino E. Žukauskas, o dar vienas R. Šiškausko tritaškis pagaliau persvėrė rezultatą - 72:69 (36 min.).

Nuo šio momento aikštėje prasidėjo tikras trileris, papuošęs pirmąją čempionato dieną.

Pirmaujanti komanda keitėsi beveik po kiekvienos atakos, kol likus 2 min. latviai nutolo 81:77. Dvi baudas įmetė A. Macijauskas, komandos pasikeitė netaikliais tritaškiais, o likus 21 sek. E. Žukauskas išlygino rezultatą. Ilga paskutinė latvių ataka baigėsi netaikliu R. Štelmaherio metimu - pratęsimas.

Jis prasidėjo dviem Š. Jasikevičiaus pataikymais - 85:81, bet latviai neketino pasiduoti. Puikiai rungtyniavęs R. Štelmaheris pelnė 7 taškus iš eilės ir vėl išvedė į priekį latvius - 88:87. Dar tašką baudos metimu pridėjo K. Kambala - 89:87 likus 1 min. 46 sek.

Po to komandos pusantros minutės grūmėsi kaip liūtės, kol A. Macijauskas pataikė išganingą tritaškį.

Rungtynes Norčiopingo sporto rūmuose stebėjo beveik po lygiai abiejų šalių gerbėjų, tačiau latviai išsiskyrė savo gražia bordine apranga, kurią jų rinktinei gamina Lietuvos bendrovė "Tūta".

22 taškus nugalėtojams pelnė Arvydas Macijauskas, 20 - Š.Jasikevičius, 18 - R.Šiškauskas, 10 - Eurelijus Žukauskas. Likusius 20 taškų į latvių krepšį įmetė penki krepšininkai: 8 - Darius Songaila, 4 - Donatas Slanina, po 3 - Saulius Štombergas bei Kšyštofas Lavrinovičius, 2 - Mindaugas Žukauskas.

Latvijos komandoje sėkmingiausiai rungtyniavo Robertas Štelmaheris (22 tšk.), Kasparas Kambala bei Ainaras Bagatskis (po 21 tšk.). 9 taškus į lietuvių krepšį įmetė Edgaras Šnepas, 8 - Uvis Helmanis, 5 - Aigaras Vitolas, 3 - Troy Ostleris, 2 - Raitis Grafas.

Lietuviai penktadienio mače pataikė 8 tritaškius iš 22 (36 proc.), 23 dvitaškius iš 49 (47 proc.) bei realizavo 22 baudų metimus iš 31 (71 proc.).

Latviai pataikė 12 tritaškių iš 26 (46 proc.), 21 dvitaškį iš 52 (40 proc.) bei 13 baudų metimų iš 19 (68 proc.).

Lietuvos krepšininkai latviams nežymiai pralaimėjo kovą dėl kamuolių po krepšiais (38:39), mažiau klydo (16:17) bei, kaip ir varžovai, perėmė 11 kamuolių.

Šeštadienį 18 val. Lietuvos krepšininkai susitinka su Izraelio ekipa, kuri pirmąjį mačą pralaimėjo vokiečiams 81:86.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją