„Mes trečiadienį paleidžiame visus mūsų pagrindinius žaidėjus, kurie daug laiko žaidė Eurolygoje ir yra pervargę, 10 dienų atostogoms. Norime, kad jie išvažiuotų, tarkime, į Kanarų salas ar Egiptą ir neliktų Lietuvoje. Su šeimom ar be šeimų – aš nežinau. Tai yra privaloma tvarka tam, kad jie atsigautų psichologiškai“, – sprendimo priežastis paaiškino „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Visi atostogautojai privalo grįžti į komandą sausio pabaigoje.

„Grįžtame sausio 30 d., renkamės Druskininkuose, kur turėsime savaitę fiziniam paruošimui. Pradėsime antrąjį šio sezono etapą nuo fizinio rengimo ir sužaisime eilę rungtynių. Taip mes numatę pasiruošti Lietuvos krepšinio federacijos taurės finalo varžyboms“, – paaiškino R. Kurtinaitis.

Tačiau galimybė pailsėti suteikta ne visiems krepšininkams ir treneriams.

„Paliekame krepšininkus, kurie mažiau žaidė ir kuriems reikia dirbti: Justą Sinicą, Simą Buterlevičių, Aroną Bayensą, Kenaną Bajramovičių, Joną Valančiūną. Jiems vadovaus treneriai Arvydas Gronskis ir Robertas Kuncaitis. Pats ketinu atostogauti, bet nesakysiu, kur ir kada. Ne Lietuvoje“, – į „laimingųjų“ sąrašą nepatekusius išvardino vilniečių pagrindinis strategas.

Atsivėrė spraga „Lietuvos ryto“ įžaidėjų grandyje

R. Kurtinaitis teigimai įvertino įžaidėjo iš Serbijos Bojano Popovičiaus, kuris perėjo į Stambulo „Efes Pilsen“ (Turkija) ekipą, indėlį į vilniečių žaidimą.

„Kiek žinau, kontraktas jau galutinai yra sudarytas su (Stambulo) „Efes Pilsen“ (klubu) ir jis palieka mūsų komandą. Labai džiaugiuosi, kad jis žaidė mūsų komandoje, įdėjo didelį indėlį, pats, manau, progresavo. Jis buvo Eurolygos dviejų savaičių MVP (naudingiausias krepšininkas – DELFI), o tai – aukštas pasiekimas.

Džiaugiuosi už jį ir todėl, kad jis gali tęsti kovą Eurolygoje kitoje komandoje. Tai geresnė perspektyva žaidėjui, negu likti „Lietuvos ryte“. Mes auginsime toliau talentus, jaunus žaidėjus ir ruošimės finalams“, – gerų žodžių ir palinkėjimų buvusiam auklėtiniui negailėjo R. Kurtinaitis.

Serbui trečiadienį išskridus į Turkiją, atsirado spraga „Lietuvos ryto“ įžaidėjo pozicijoje. Tai jautėsi ir per mačą su „Techasu“, nors jame B. Popovičius rungtyniavo.

„Taip, atsirado. Čia buvo komandinis įdirbis. Jei paimsim naują (įžaidėją) reikės laiko, kad mes sugrįžtume prie bendro komandinio žaidimo. Tai yra normalu, natūralu, visi klubai Europoje tą daro. Mums pasitaikė proga, mes braukiame brūkšnį savo nesėkmėms ir bandysime koncentruotis sezono pabaigai.

Dairomės (naujo įžaidėjo) tik šiuo metu neturiu, ką jums pasakyti. Dairomės į kažkokį vieną jauną, perspektyvų užsienietį, gal ne tokį brangų. Daugelio klubų ekonominė situacija ne pati geriausia. Mes, trenerių kolektyvas, pasiruošę dirbti su tais žaidėjais, kuriuos mums klubas pasiūlys“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Tokioje situacijoje atsarginio įžaidėjo vaidmuo paruoštas snaiperiui Martynui Gecevičiui.

„M. Gecevičių nuo sezono pradžios turėjome, kaip atsarginį variantą. Tai ne jo pozicija, bet iš bėdos jis gali tą atlikti, aišku, finaluose ar su Eurolygos komandomis tą daryti sunku, nes ten kibūs gynėjai. LKL ir BBL Martynas laisvai gali žaisti įžaidėju“, – problemos nesureikšmino R. Kurtinaitis.

Analizę apie Eurolygos varžovus perdavė T. Pačėsui

Antradienio LKL rungtynėse Vilniuje kiek netikėtai pasirodė Gdynės „Asseco Prokom“ klubo iš Lenkijos vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas su šeima, kuris yra geras R. Kurtinaičio bičiulis. Eurolygos turnyro „Top-16“ etape T. Pačėso auklėtiniai žais vienoje grupėje su Maskvos CSKA, Malagos „Unicaja“ ir Kauno „Žalgiriu“.

Per didžiąją pertrauką vilniečių strategas kolegai perdavė pluoštą dokumentų.

„Jis paprašė informacijos apie Malagą ir mes davėme jam savo paruoštą medžiagą. Aišku, tai tik dalis medžiagos, kurią Tomas turės parodyti savo komandai. Kiekvienas treneris turi savo planus ir dirba savaip. Aš manau, jam tai pagelbės žaidžiant su „Unicaja“ (klubu)“, – teigė „Lietuvos ryto“ treneris.

O ar R. Kurtinaitis pasidalino įžvalgomis, kaip Gdynės ekipai kovoti su „Žalgiriu“?

„Ne, apie „Žalgirį“ mes neturime naujos medžiagos. Atėjo naujas treneris (Ramūnas Butautas – DELFI), mes dar taip toli neanalizavome, o Tomas ir neprašė“, – suokalbio teoriją lengvai sugriovė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją