Šių komandų gretose netrūksta gerai pažįstamų lietuviškų veidų: CSKA atstovauja ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės gynėjas Ramūnas Šiškauskas, Kazanės ekipai ne tik vadovauja Valdemaras Chomičius, bet joje žaidžia ir Saulius Štombergas, o „Chimki“ ekipoje pirmaisiais smuikais griežia dar praėjusiame sezone „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs Paulius Jankūnas bei Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

Ta proga DELFI visus krepšinio mėgėjus kelias dienas kvietė atsakyti į keletą klausimų apie krepšinį ir laimėti kvietimus į visas turnyro rungtynes. Burtų keliu buvo išrinkti 5 laimėtojai iš visų teisingai atsakiusiųjų į užduotus tris klausimus.

Laimėtojais tapo: Rimvydas Riauba; Justinas Alūza, Mantas Mockus; Regina Vepstienė ir Giedrius Karalis. Su laimėtojais susisiekta individualiai.

Taip pat skelbiame teisingus atsakymus į užduotus klausimus:

- Kada buvo sužaistos pirmosios istorijoje krepšinio rungtynės?

- 1892 metų sausio 20 d.

- Kada ir kur Kauno „Žalgirio“ klubas iškovojo Tarpžemyninę W.Joneso taurę? Išvardinkite bent 3 tos komandos krepšininkus. 

-  1986 m. Argentinoje, kai pusfinalyje nugalėjo Zagrebo „Cibona“ (Kroatija) komandą 104:77, o finale laimėjo prieš Buenos Airių „FerroCarril Oeste” (Argentina) klubą 84:78.

Taurės laimėtojais tapo: Algirdas Brazys, Valdemaras Chomičius, Raimundas Čivilis, Virginijus Jankauskas, Sergejus Jovaiša, Gintaras Krapikas, Rimas Kurtinaitis, Mindaugas Lekerauskas, Arvydas Sabonis, Arūnas Visockas; treneriai Vladas Garastas ir Henrikas Giedraitis.

- Kokią vietą iškovojo Lietuvos vyrų nacionalinė krepšinio rinktinė beveik prieš 10 metų vykusiose Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse?

- Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo bronzos medalius arba 3 etą.

Sausio 21 dieną pirmajame pusfinalyje 18.00 val. kovos Maskvos CSKA ir Maskvos srities „Chimki“, o 21.00 val. Kauno „Žalgiris“ išmėgins jėgas su Kazanės „Uniks“ komanda. Oficiali finalinio ketverto atidarymo ceremonija įvyks 20.00 val.

Sausio 22 d. 18.30 val. vyks rungtynės dėl trečios, o 21.00 val. – dėl pirmos vietos.

Šaltinis
VTB vieningos lygos finalinis ketvertas
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją